Opstepdag Zwolle

Zwolle – Nederlanders zijn zich steeds bewuster van het feit dat hun gezondheid in relatie staat met regelmatig of meer bewegen. En meer bewegen bewerkstellig je door werkelijk ook een bewegingsvorm (of sport) te kiezen die je vaak en overal kan beoefenen, die laagdrempelig is en ook vooral leuk en betaalbaar is op de langere termijn. En daarom organiseert de Nederlandse Autoped Federatie zaterdag 14 april 2012 de landelijke opstepdag. 

Op veel locaties in heel Nederland kunt u 'opstappen' en zo kennis maken met het steppen als vervoer, recreatie of sport. Zo kunt u een recreatief tochtje steppen of aan een steptry-out meedoen.  Ook in Zwolle kunt u op 14 april 2012 a.s. kennis maken met dit hippe en gezonde vervoer. Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom in het centrum van Stadshagen (Werkerlaan). Op deze locatie kunt uiteraard een proefritje steppen en zich tevens laten voorlichten over de autoped als vervoer, recreatie en sport.

De populariteit van de autoped stijgt nog elk jaar in ons land. Veel Nederlanders ontdekken de step steeds vaker als een gezond vervoer. Even snel en ongecompliceerd van A naar B, lekker recreatief een stukje steppen, op een verantwoorde manier met de gezondheid bezig zijn of de step als wedstrijdsport… Voor elke gelegenheid is er een autoped te vinden!

In vergelijking met fietsen bent u veel actiever aan het bewegen en verbruikt u meer calorieën. Steppen is niet zwaar belastend is voor uw spieren en gewrichten. Mede hierdoor is het een ideaal trainingsmiddel voor alle leeftijden en elk sportersniveau! In Nederland begint de autoped als recreatie en sport dus goed in te burgeren in de samenleving, en in de zomermaanden zijn er daarom ook volop activiteiten waar de sportieve stepper aan mee kan doen. Van wedstrijd tot culturele toertocht en van off-road tochten tot heerlijk geruisloos over het ijs zoeven met een stepslee.

Alle opsteppunten in het land en meer info vindt u op www.opstepdag.nl.

Artikel delen:

Reageer