Agenten ontslagen vanwege onzedelijk gedrag

Zwolle – De korpsleiding van Politie IJsselland heeft korpsbeheerder H.J. Meijer verzocht twee agenten uit het korps te ontslaan. De betrokken medewerkers waren op 21 februari 2012 al door de korpsbeheerder, ten behoeve van zowel een strafrechtelijk als een intern disciplinair onderzoek, buiten functie gesteld.

Uit het disciplinaire onderzoek is naar voren gekomen dat de agenten zich tijdens de dienst onzedelijk hebben gedragen, ten opzichte van een onder invloed van alcohol verkerende vrouw. De agenten hadden aangeboden om haar met de dienstauto naar huis te brengen. Naast dit ongepaste gedrag hebben de agenten aantoonbaar onjuiste verklaringen en onvoldoende verantwoording afgelegd over hun dienstactiviteiten. De korpsbeheerder heeft, op het verzoek van de korpsleiding, besloten om aan de twee agenten van het korps IJsselland het voornemen tot ontslag kenbaar te maken. Het strafrechtelijk onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie en uitgevoerd door de Rijksrecherche, loopt nog.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ik lees hier alleen maar dat ze een dronken vrouw aangeboden hebben om haar naar huis te brengen… is dat onzedelijk?

  2. Tja, daar wordt je natuurlijk niet voor ontslagen. Vast twee die niet binnen de groep passen en om een lulkoek reden off the force gekickt worden. Of hun onzedelijke gedrag bevat meer dan in dit artikel staat. Gezellige boel daar!

  3. Lijkt me helder dat iemand thuisbrengen niet onder onzedelijk gedrag valt en dat daar ook geen ontslag op volgt. Iemand in beschonken toestand misbruiken is sowieso strafbaar, maar extra laakbaar voor een agent in functie.

Reageer