Deelnemerslimiet Halve Marathon van Zwolle in zicht

Zwolle – De inschrijving voor het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival loopt storm. Ten opzichte van vorig jaar ligt het aantal inschrijvingen al een kleine tien procent hoger. Voor twijfelaars neemt de bedenktijd dus af. Met name voor de Zwolse Halve Marathon komt de deelnemerslimiet bijna in zicht. Op de langste afstand komen dit jaar zelfs twaalf Russen in actie. Zij zijn door een Zwollenaar, die tegenwoordig in Moskou werkt, enthousiast gemaakt voor het Zwolse loopfestijn.

18-6-2011-154.jpg

De populariteit van het Halve Marathon Festival in Zwolle lijkt ieder jaar te groeien. Echter moet er natuurlijk altijd rekening worden gehouden met een limiet, om de veiligheid in de Zwolse binnenstad te waarborgen. En daarom kunnen er zaterdag 9 juni – net als vorig jaar – in totaal maximaal 8.500 deelnemers meedoen aan de loop van ruim 21 kilometer en de 4 Engelse Mijlen. De inschrijving voor de halve marathon wordt gesloten bij 4.000. En voor de Wavin 4 Engelse Mijlen kunnen 4.500 hardlopers zich inschrijven. Weblog Zwolle zal net als voorgaande jaren weer uitgebreid verslag gaan doen van de wedstrijd en feestelijkheden rond de Halve Marathon van Zwolle!

Het Zwolse loopfestijn is overigens niet alleen vanwege het grote deelnemersveld een ware happening. Sport en gezelligheid gaan namelijk erg goed samen bij het grootste sportevenement van Zwolle. De hardlopers worden aangemoedigd door duizenden supporters en weten iedere keer weer harder te lopen door de aanmoedigingen van het publiek. Daarnaast is er onderweg muziek van DJ’s tot blaaskapellen en van bandjes tot mannenkoren. Deze combinatie maakt het Zwolse Halve Marathon Festival niet alleen een feest om te lopen, maar ook een feest om naar te kijken.

Voor de laatste nieuwtjes over het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival 2012 kijk je natuurlijk op www.halvemarathonzwolle.nl of op Twitter: www.twitter.com/marathonzwolle en gebruik dan #zhm12.

Artikel delen:

Reageer