Open Huis nieuwe Zonnehuis

In mei 2005 werd de eerste paal geslagen, in maart 2006 werd het hoogste punt in de bouw bereikt en nu, bijna 2 jaar later, is het nieuwe Zonnehuis aan de Nijenhuislaan 175 klaar om bewoond te worden. Om belangstellenden de mogelijkheid te geven het nieuwe Zonnehuis te bezichtigen, houdt het zorg- en servicecentrum op zaterdag 19 mei tussen 10.00 – 16.00 uur Open huis.

De inrichting en aankleding zijn dan al helemaal gereed, maar de verhuizing van de bewoners vindt de week erop plaats. Een mooie kans om het nieuwe Zonnehuis te bekijken, vlak voordat het bewoond gaat worden! De nieuwbouw is van veel faciliteiten voorzien zoals een ontmoetingsplein, winkeltjes, kerk, grand café, restaurant en internetcafé. Er is een open verbinding met de wijk en de maatschappij, waarin ruimte is voor ontmoeting, comfort, huiselijkheid en gezelligheid. Ook buurtbewoners kunnen gebruik maken van de diensten van het zorg- en servicecentrum.

Het oude zorg- en servicecentrum is sinds 1972 gevestigd aan de Zwartewaterallee en voldoet niet meer aan de huidige bouwkundige eisen. De wijze van zorg geven is in het nieuwe Zonnehuis anders en eigentijdser. In het nieuwe Zonnehuis is namelijk de keuze gemaakt voor een kleinschalige benadering. Cliënten wonen in wooneenheden van 8 – 10  personen, die een eigen huishouding voeren. Men kan bijvoorbeeld zelf koken en boodschappen doen. Een groep wordt begeleid door 1 à 2 medewerkers en elke cliënt heeft een eigen woning.

Tijdens het open huis op 19 mei heeft iedereen die geïnteresseerd is de mogelijkheid om te zien wat het nieuwe Zonnehuis allemaal te bieden heeft. Er zijn rondleidingen en diverse informatiestands en activiteiten. Het Open huis wordt in samenwerking met het Deltion College georganiseerd. Het Deltion College heeft ongeveer 23 studenten ter beschikking gesteld ter ondersteuning van een goed verloop van het Open huis.

Uiteraard staat een hapje en drankje klaar en ook aan de kinderen is gedacht! Zij kunnen zich laten schminken of zich uitleven op een springkussen. Kortom, het belooft een feestelijke dag te worden en iedereen is van harte welkom! Het adres is Nijenhuislaan 175 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer