Chat Log 50

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen 'praten' over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 51 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 466
 1. @Wimpie, log opener, wat een goede vrijdag. Hoop dat voor de FC Zwolle supporters deze vrijdag ook goed wordt. Gefeliciteerd.

 2. Er is op goede vrijdag een vrouw of meisje aan gereden door
  Iemand in een alfa romein 147 grijze. Vlak daarvoor stond de vrouw bewusteloos voor de rotonde bij het station in haar auto. Ik heb haar toen nog aan gesproken. Ik wil graag weten hoe het met het daarna aan gereden meisje/ vrouw is.
  Ook vind ik het vreemd dat er wel pers bij was maar er nergens een artikel over staat.
  Weet iemand iets meer? Ik zou het graag horen.

 3. PowNed:

  Een 18-jarige knaap zonder rijbewijs heeft gisteravond het dorp IJsselmuiden (gemeente Kampen) gesloopt. Hij raakte de macht over zijn stuur kwijt en ramde twee bomen, een coniferenhaag en een tuinhek.

  Niet alleen had de jongen geen rijbewijs, ook was zijn auto onverzekerd. Naast zijn eigen leven bracht hij ook dat van een medepassagier in gevaar, meldt RTV Oost. Wie de eigenaar van de auto is, is niet bekend.

 4. Een 18-jarige knaap zonder rijbewijs heeft gisteravond het dorp IJsselmuiden (gemeente Kampen) gesloopt. Hij raakte de macht over zijn stuur kwijt en ramde twee bomen, een coniferenhaag en een tuinhek

  :D:D:D
  giro 555 help

 5. @Tim;

  Een 18-jarige knaap zonder rijbewijs heeft gisteravond het dorp IJsselmuiden (gemeente Kampen) gesloopt. Hij raakte de macht over zijn stuur kwijt en ramde twee bomen, een coniferenhaag en een tuinhek.

  Het hele dorp gesloopt…?
  :D:D:D:D

 6. Kunnen jullie me helpen bij de vertaling van deze brief??

  "Zoals jullie weten komt op ?? april de schoolfotograaf. Dit is wat vroeger in het seizoen dan gebruikelijk, doordat onze voorkeur is uitgegaan om de schoolfotograaf aan het begin van het schooljaar te laten komen. De kleuters hebben op deze manier iets meer aan een klassenfoto en de meeste kinderen hebben dan een beetje meer kleur op hun gezicht.
  Om te voorkomen dat er van 1 jaar geen klassenfoto is, hebben we besloten om de schoolfotograaf dit jaar 2 keer te laten komen. Vanaf september komt hij / zij eens per jaar."

  Onze dochter is sinds eind september op school. Dat leek me toch aardig begin schooljaar. Het is nu april. Is het nu begin schooljaar?? Huh?? Dit jaar 2x?? Ik heb nog geen fotograaf gezien?? Ik snap echt helemaal niets van deze brief.

  Jullie??

 7. @Eva2 ; kan er weinig kaas van breien. Misschien zo?:

  Om te voorkomen dat er van 1 jaar geen klassenfoto is, hebben we besloten om de schoolfotograaf dit jaar(2012) 2 keer te laten komen: in april en a.s. september. Vanaf september komt hij / zij eens per jaar."

 8. Kan het zijn dat ze bedoelen dat de fotograaf vanaf het komend schooljaar in september komt. Nee mijn redering loopt vast. Kan er ook geen chocola van maken. Wel een goede school?;)

 9. tot nu toe is er dit schooljaar geen klassefoto gemaakt. Dat gaat dus in april gebeuren. In het vervolg wordt de klassefoto in september gemaakt. Dus in 2012 twee keer, in verschillende klassen. Miv 2013 in september.

 10. Scherp, Drama, ik begrijp het nu ook. In eerste instantie dacht ik dat het om groep 1 ging die dan geen foto zou hebben, maar het gaat om alle klassen. Het was duidelijker geweest wanneer er zou hebben gestaan dat de schoolfotograaf vanaf het komend schooljaar in september komt vanwege de bruine snoetjes.

 11. @Drama; Dank! Dat maakt het inderdaad een stuk duidelijker. Misschien moet ik er nog even bij vermelden, dat haar klas een gecombineerde groep 1/2 is??

 12. Maar dit soort brieven krijgen we dus regelmatig. Hoe vaker ik ze lees, hoe minder ik ze snap. Ik zal ze dan hier weer posten. Dan kunnen jullie me helpen chocola bakken.

 13. Overigens ben ik bij deze brief nog wel benieuwd, of die schoolfotograaf dus in september gaat komen, of dat ze bedoelen, dat vanaf het volgende schooljaar die fotograaf 1x per jaar gaat komen, nader te bepalen welk moment. Anders vind ik het wel erg sneu voor die kids die in oktober of november jarig zijn, of zo. Die krijgen dan geen klassenfoto.

 14. Eva, dat speelt alleen in groep 1 en dan voor alle kinderen die vanaf 1 oktober instromen. Soms meer dan de helft. Die fotograaf kan in dat opzicht beter in mei komen. In het Nederland van nu, is de kans op bruine snoetjes ook hoog en groep 1 is compleet.

 15. Is er nog iets leuks te beleven in Zwolle tijdens de Pasen of is het alweer niks en lijkt Zwolle nog steeds op een achtergebleven dorp…
  (verveel me met dit soort dagen enorm in deze "stad"):P

 16. Heel goed zelfs. Heracles heeft 250 gratis kaartjes aan Berkum verstrekt als dank voor het zich laten verslaan in de voorronde van de beker. Die kans kon ie niet laten lopen. PSV-sjaal bleef natuurlijk thuis.:)

 17. Zo bedoelde ik het niet @Dame;D, maar vind het dan extra leuk. Zie ze in mijn gedachten bij iedere bal, mee leven. En te keer gaan zowel positief als negatief.

  Maar een ieder van de vaste groep reageerders die zelf geen eredivisie live heeft is van harte welkom.

 18. Ik dacht dat Doeksen zichzelf uitnodigde.;D Wij hebben ook Eredivisie live. Helaas zijn er dagelijks vele wedstrijden. Krijg soms genoeg van al het gejoel, "waar is het feestje, hier is het feestje" etc

 19. @Dame, ik ben er soms ook wel eensflauw van. Wij hebben nu ook nog sport1 maar dat is gelukkig maar tijdelijk, volgens mij alleen nog deze maand, of misschien niet eens meer de hele maand. Wanneer het aan mij ligt, blijft het alleen bij het gratis abbonnement dat we de afgelopen 3 mnd hebben gehad..

  En nu staat studio voetbal er op, met die vreeeeeeeeselijk Jan Mulder.:(

 20. Zegt een kip tegen een andere kip: "Hoe gaat het met jouw eieren?". "Heel goed", zegt de andere kip: "De ene is advocaat en de andere uitsmijter geworden".:)

 21. Ja, ze hebben het geweldig gehad. Mooie plaatsen, sfeervolle wedstrijd en een ontspannen publiek waar ook nog wel voor PSV gejuicht kon worden.Wel een lange dag: 12 uur onderweg.

 22. Ach gut, maar je hebt sinds januari toch ??36 meer in je loonzakje aangetroffen? Dat is meer dan de meesten van ons hebben ontvangen. 🙁

 23. Dat valt idd wel mee Dame, maar het is wel leuk meegenomen en die 36 euro geef ik ook meteen weer uit om de economie een oppepper te geven. 8)

 24. Na een hoop nodeloos en beschamend en beschadigend haantjesgedrag, kinderachtige en beschamende verdachtmakingen, vuilspuierij en "nep vriendjes-manipulaties".

  Lijkt de uitkomst prima

  10 april 2012

  Johan Cruijff heeft na overleg met de bestuursraad van de vereniging AFC Ajax besloten om als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV af te treden op een binnenkort door de bestuursraad te bepalen tijdstip.
  Aldus kan op korte termijn een nieuwe RvC worden aangezocht. Dit is ook in de optiek van Johan Cruijff van groot belang omdat een periode aanbreekt waarin besluiten voor het komend seizoen moeten worden genomen.

  Op verzoek van de bestuursraad heeft Cruijff zich bereid verklaard in een andere rol betrokken te blijven bij de implementatie van zijn voetbalvisie binnen de club. De bestuursraad is daarover zeer verheugd en zal in de komende periode met Cruijff overleggen over de wijze waarop deze rol kan worden ingevuld.

  Bedoeld wordt vast dat JC genoeg draagvlak heeft om een nieuwe interim-driecteur aan te stellen. Prima. Ze willen de organisatie nog dit voorjaar neerzetten. goed, er is veel tijd "op domme wijze verloren gegaan".

  Er worden interessante namen genoemd voor de RVC: Theo van Duivenbode (ex-speler van Ajax en Feyenoord, voormalig bestuurslid van de KNVB en topman bij SR-Zorgverzekeraar), Leo van Wijk (topman Air France-KLM en Hans Wijers (topman AKZO Nobel)

  Maar op het veld moet het gebeuren! Ga d'r voor Ajax!! 21:00 in Heerenveen…het zal niet makkelijk worden.

 25. Oeps het zat/zit me nogal hoog: 1 "en" teveel 2x beschamend. Ach, soms moet je iets "dik aanzetten" om infantiel gedrag onder de aandacht te brengen.

 26. Hopen dat het meevalt:

  Tsunami- waarschuwing Indische Oceaan
  Laatste update: 11 april 2012 11:18 info
  JAKARTA – Voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra heeft zich woensdag een aardbeving met een kracht van 8,7 op de schaal van Richter voorgedaan.

  De beving deed zich 434 kilometer voor de kust van Atjeh plaats, op 33 kilometer diepte, zo meldt de Amerikaanse geologische dienst.

  Deze uitzonderlijk zware beving heeft geleid tot een tsunami-alarm dat voor de hele Indische Oceaan van kracht is.

  Ter vergelijking, de beving die in tsunami in 2004 in de Indische Oceaan plaatsvond met ongeveer 230.000 doden tot gevolg, had een kracht van 9,3 op de schaal van Richter.

  Bron: nu.nl

 27. of

  AMSTERDAM – Een 12-jarige jongen uit Amstelveen is woensdagmiddag om het leven gekomen nadat hij onder een vrachtwagen terechtkwam in zijn woonplaats.
  Foto: NU.nl/Jeroen van Oort

  Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldt de politie.

  Het ongeluk gebeurde op de Graaf Aelbrechtlaan. De vrachtwagen sloeg ter hoogte van de Keizer Karelweg rechtsaf maar zag vermoedelijk de jongen over het hoofd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 28. Hahaha :D:D
  op youtube (KLIK)

  To launch the high quality TV channel TNT in Belgium we placed a big red push button on an average Flemish square of an average Flemish town. A sign with the text "Push to add drama" invited people to use the button. And then we waited… Discover here what happened

 29. Goeiemorgen!

  Admins: waar ik ook klik op een link om te gaan naar het stuk over de aanpak van bijstandsfraude….ik kom telkens bij het Herberg topic uit!

 30. Mensen toch! Eindelijk weer een optreden van LITTER! Morgen is het een feit en spelen we in De Herberg in Ommen. Het is niet echt in Zwolle en wel een beetje boel reclame, maar ik mag het hier vast wel even noemen.

  Met een beetje geluk houden we er ook nog eens een optreden in Zwolle aan over.

  Als we onze zanger tenminste kunnen houden! Hij heeft een paar dagen geleden auditie gedaan bij The Voice of Holland!

 31. Succes vanavond plantje! Ik hoop dat jullie ook in Zwolle een keer staan, en dan NIET tegelijk met Heidevolk! Succes met het zanger-debacle.. maar hij hoeft dan toch niet per sé de band te verlaten?

 32. Ach Ingrid, ik gun het de Zwollenaren van harte, maar je weet dat het mij minder nauw aan het hart ligt 😀

  Bedankt voor het succes wensen in ieder geval!

 33. Klopt, gaan ze Derksen interviewen die hetzelfde verhaal geeft als ie (volgens aanwezigen en oa dit onvolprezen log) bij WVF op een sponsorbijeenkomst liet klinken. Jammer, dacht dat die Jongbloed het vrogger nog wel aardig deed. Misschien heeft ie wel teveel op mevr. Joosten meegelift.

 34. Waar aan denk je, als je hoort mensje,bloem, en zus?
  Ik wist niet wat ik las, kun je dit een kind aan doen. Mischien later nog een zoon en die noemen we broer.

 35. Waar las je dat, Ingrid? Zijn dat de namen van 3 kinderen? Bij ons op het dorp was de naam broer of zus heel gebruikelijk voor de kinderen die naar de vader of moeder waren vernoemd. Tegenwoordig zijn er wel meer 'gekke' namen, zoals Wolf, Storm, Beer. Maar alles went, over enkele jaren zijn dat ook weer normale namen en kijkt iedereen vreems op als een kind Henk, Truus of Hans wordt genoemd.

 36. @Dame, gisteren is actrice Angela Schijf bevallen van haar 3e dochter, en dit meisje heet Zus, en de 1e 2 meisjes heten Mensje en Bloem. Wist niet wat ik las. Op twitter stond al ze had ik kinderen beter bami,knie,nassi Schijf kunnen noemen.

  Maar iedereen is vrij in zijn keuze, en inderdaad dat van dat broer en zus als een soort nick name ken ik ook wel. Mijn tante "heette"ook Zus. Weet eigenlijk niet eens haar "echte"naam.

 37. @Eva, ja daar heb ik ook wel aan gedacht, ze wonen in België maar toen ik zocht bij belgische meisjesnamen kwamen deze namen ook niet voor.
  Maar ieder zijn eigen vrije keuze, en zo moet het ook vooral blijven.

 38. Tja en zo is het maar net!! Die namen zou ik ook niet hebben uitgekozen, maar ze staat natuurlijk vrij om haar kinderen zo te noemen. Zelf houd ik ook niet zo van Engelstalige namen, zoals Samantha, of zo. Ieder zn eigen smaak.

 39. Dick, het optreden is vandaag pas. Dus morgen weet ik pas meer 😉

  Met betrekking tot het namen verhaal… Tja, ieder zijn vrije keuze…
  Melanie d'r zus heeft twee kinderen Kaelyn Joëlla en Jolene Keira.
  Bij de tweede hadden zowel d'r moeder als ik al op allerlei media gepost dat we het leuk vonden, dat "Jolien" geboren was.
  Ik zeg altijd maar (niet tegen hen zelf uiteraard), dat ik het mooie maar stomme namen vind. Die kindjes gaan hun hele leven lang hun naam moeten spellen!

  Ik heb het met Rudi Hendrix al lastig zat! Sommige mensen beginnen me spontaan "Ruud" te noemen. Maar heel veel mensen schrijven nog altijd "Rudy". Ik heb me aangeleerd om te zeggen: "Rudi met een i en Hendrix met achteraan alleen een x". Heb in het verleden meegemaakt, dat iemand "Rudie" schreef waarop ik zei:"Ik zei toch met een "i" en niet met "ie"?" Daarop kreeg als antwoord:"Ah…zeg dan ook met een "i"!" (In de korte variant, zoals kinderen het zeggen).
  Met Hendrix heb ik eens meegemaakt, dat ik zei:"Hendrix, met een x". Vaak wordt er dan "Hendrickx" geschreven, maar zelfs één keer "Hendriksx". Ik kon het niet laten en heb gevraagd hardop te lezen wat ze opgeschreven hadden!

  Nee, dat is zeker iets wat we meegenomen hebben in de overweging om ons kindje Sanne te noemen. En geen tweede naam. We gaan haar niet dopen of anderszins katholiek maken. Als ze graag gelovig wil worden is dat haar probleem, maar geen doopnamen van ons!

 40. Bericht door doeksen, op 13 april 2012 om 07:17
  tis me toch wat plantje,wat een ellende is er toch op deze aardkloot

  Hoezo ellende? Ik zie geen ellende.

 41. @ Appie, zit ie al in 4 landen:
  nauw betrokken bij Ajax
  nauw betrokken bij Barca
  nauw betrokken bij Liverpool?
  nauw betrokken bij die club in Zuid Amerika.

  Hij hoeft niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden, zal vast veel advieswerk op afstand doen. Kan hetzelfde verhaal vertellen. Dus zal hem niet heel veel tijd kosten. En toch zorgen voor een zo breedmogelijk gedragen cultuuromslag: slim. Bij Ajax is ie natuurlijk wel regelmatig te vinden….;)

  Keept je zoon volgend jaar ook nog bij SVI?

 42. @Dick: moest wel lachen om deze zin in het artikel:

  Txiki Begiristain, the former Barcelona director of football, is also well thought of, while Louis van Gaal, who has been out of work since being sacked as coach of Bayern Munich in April last year, has indicated he would consider the position were he to be approached.

  En wat betreft zoonlief; zoals het er nu naar uitziet keept hij volgend jaar opnieuw lekker bij SVI.

 43. Haha de zin had ik niet gelezen. Maar ome Lowie gaat zich ook wel redden. Och nou ja, als je zoon het bij SVI naar de zin heeft. Gaat ie naar de A's?

 44. Had Streek vorige week nog verwacht op een feestje. Maar hij was er niet, hoor weinig over SVI. Wel over de handel en wandel van zijn maat dhr. Kwak (nu trainer bij CSV). Gaan ze bij jou vanavond ook naar de FC? Onze 2 zonen wel.

 45. Oh ja, René heeft ook nog oudere jeugd getraind. Ga vanavond ook niet hoor. Ze zullen zonder mij ook wel winnen. Heb (sinds kort)mijn achterbuurman afgevaardigd als ass.coach 😉

 46. Waren ook de kaarten van 10.00 uur al weer op Appie, op markplaats staan (stonden) nog enkele kaarten die men tegen normale prijzen (aankoop bedrag) aanboden.

 47. Kom er net wel achter, dat we niet geregeld hebben dat we onze gitaren en versterkers vanmiddag in het repetitiehok kunnen halen!
  En ik kan niemand bereiken die daar wel bij kan >:(

 48. Lekker handig inderdaad! Maar goed…we zijn nu alle paden aan het bewandelen om het toch voor elkaar te krijgen. Op het moment wordt er zelfs via Wordfeud gechat 🙂

 49. Wat een wedstrijd……… Laat die derby maar even voor wat het is Drama. Ze gaan de strijd in het Oosten maar aan Met Heracles en Twente:D:D:D

 50. RTV Twente heeft nog héél wat goed te maken……tjonge wat belabberd die voorbeschouwing. Dode momenten volgden op gelijk op reclame. Na afloop waren ze ook al snel weg. Hoorde van mijn neef die nogal betrokken is bij SC Genemuiden (waar RTV Twente tegenwoordig vaak komt) hoe die Bert van Looser over de FC praat. Prutser!

 51. 3e poging @ Plantje:

  Zat em in de link naar

  deherbergommen.nl/index .htm erachter
  Niet op de agenda 😮
  Het is toch wel rond geroeptoetert langs De Vecht?g:

 52. Nee, schijnbaar niet op de agenda. Maar het was nog wel aardig druk hoor!

  Het ging hartstikke goed! We waren redelijk snel door de twee sets heen, maar dat viel ook wel te verwachten met slechts 24 nummers. Maar het geluid was goed, iedereen heeft zich goed vermaakt en zenuwen hebben bij niemand de overhand genomen. Het publiek en de kroegbaas vonden het ook erg leuk, dus iedereen tevreden!

 53. Klasse Plantman!

  RTV Twente kon dit natuurlijk niet laten lopen. Maximaal rendement met minimale inzet. Camera's erop, veruit het meeste gebeurd spontaan. Men baalde juist van de geregisseerde speeches. Hoorde al een groepje opgeschoten knapen zich afvragen of de burgemeester soms dronken was. Wij vroegen ons na een hardwerkdag in mooi Berkum waarom iedereen perse zoveel moest zeggen. Speler wilde ook nog de mic bij de burgemeester uit handen nemen 😀

  Elke zichzelfrespecterende stad heeft een kwalitatieve Radio en TV omroep. Zeker een provinciehoofdstad en zéker als daar ook nog een groots opgezette journalistenopleiding zit. Was een mooi intikkertje voor TVZwolle geweest. Heb nooit begrepen waarom die er niet is.

  Maar het feest was er niet minder om. Evenals het enthousiasme van het publiek. 'Hendrik met misschien wel dé place to be op het moment' zal die aandacht ook wel niet zo erg hebben gevonden met zijn etablissement. Volgens mij tapten de tappunten Jupiler…en Hendrik Grolsch. Tja, dan zou de keus voor mij niet zo moeilijk zijn. Gezellig om tussendoor te fietsen, op weg naar huis. Waar ze net nog joelend door de straat trokken. En waar 1 familielid van een podiumman met een hele mooie FC Zwolle-vlag aan een lange stok zwaaide.

  Hopen dat het in de stad nu en straks ook rustig blijft.

 54. 😮 Wist niet dat het al zoooo érg was geworden bij de commersjelen…
  by Youp

  Namens mijn moeder!

  De man lijkt op een automonteur en is het ook. De vrouw lijkt op een bouwmarktmedewerkster en doet dat werk ook. Ze ontdekten elkaar op internet, spraken voor het eerst af bij een McDonalds en daar klikte het onmiddellijk. Het setje kreeg twee kinderen. Vinexer dan vinex. Dit soort echtparen dromt in grote kudden door de Ikea en de C1000. Voor deze mensen wordt in duizenden stadions gevoetbald en maakt de familie De Mol televisieprogramma??s. Voor wie moeten de Toppers anders zingen? Daar is op zich niks mis mee. Maar misbruik ze niet. Bescherm ze een beetje tegen zichzelf. Buit ze niet uit voor de kijkcijfers.
  Ik zeg dit omdat ik keek naar het programma Echt Scheiden dat afgelopen woensdag op RTL4 werd uitgezonden. Een programma waar veel over te doen is. Er zijn zelfs Kamervragen gesteld. Kamervragen in verband met kindermishandeling. Terecht.
  Het programma gaat over een automonteur die op een automonteur lijkt en een bouwmarktmedewerkster die op een bouwmarktmedewerkster lijkt. Ze liggen in scheiding. Hij is verliefd geworden op een vrouw die nog meer op een bouwmarktmedewerkster lijkt dan zijn eigen bouwmarktmedewerkster. Het stel heeft twee kinderen. Hij wil weg, zij wil dat niet. De vrouw van een van de Toppers begeleidt namens RTL de scheiding. Ook een enge scheidingscoach en een derderangs psycholoog werken mee aan het programma.
  Je vraagt je als kijker af of hier serieus over vergaderd is! En welke conclusie trokken de kijkcijfergladjakkers toen? Dat dit wel uitgezonden kon worden. Dat kan toch niet waar zijn? Het kan toch niet dat de baas van RTL dit op de buis wil hebben? Dit doe je mensen toch niet aan?
  Je weet toch hoeveel pijn een scheiding doet! Daar maak je toch geen amusement van? En waarom pak je dan je eigen scheiding niet? Met alle advocatengedoe erbij! Nee, de baas van RTL pakt twee zwakbegaafde kijkers uit Brabant en laat die vrouw radeloos janken, snikken en snotteren tot ze een ons weegt. De man mag een beetje stoïcijns voor zich uit bazelen. De kinderen worden gruwelijk misbruikt. Ik zat steeds te denken aan die RTL-baas die hier zijn fiat aan gegeven heeft. En aan de vrouw van René Froger die dit alles op een zogenaamde meelevende toon aan elkaar praat. Mag je die twee oppakken en een tijdje opsluiten wegens kindermishandeling? Ja, dat mag. Dat moet zelfs. We kunnen toch weer terug naar een basis van fatsoen! Dat we afspreken dat we dit niet meer doen. Dat we hier niet meer naar kijken. Dat we die zwakbegaafde zielen moeten beschermen tegen dit kijkcijferspul. Wettelijk.
  Erland Galjaard is die baas van RTL. Volgens mij een man van vlees en bloed. Heeft zover ik weet zelf met het echtscheidingsbijltje gehakt. Is dus op de hoogte hoeveel pijn kinderen hebben bij het uit elkaar gaan van ouders. Dan ben je toch een gevoelloze hork als je zo??n programma op de buis flikkert? Natuurlijk moet je in een Porsche rijden. Uiteraard moet je veel geld verdienen. Ik begrijp dat je van de aandeelhouders je targets moet halen. Maar toch niet over de ruggen van verstandelijk zwakkeren en hun onschuldige kinderen? Kijkers kijken en kijkers kijken massaal, maar dat is toch geen reden om alles maar uit te zenden. Dit is toch kindermisbruik! Wat is er aan de hand? In ziekenhuizen worden mensen zonder toestemming door Erland gefilmd en voor scheidingen gebruikt hij verstandelijk gehandicapte ouders en hun kinderen! Maar die beschermden we toch? Dat is toch bij wet geregeld?
  Maandagochtend vergaderen kijkcijfergladjakkers bij RTL. Ze zullen tevreden zijn en zich niks aantrekken van dit soort moraliserende stukjes. Maar ik spreek namens mijn moeder, die onderwijzeres van verstandelijk gehandicapten was. Met haar mantra ben ik opgegroeid. ⤽Ze zijn zo geboren en kunnen zichzelf niet beschermen. Dat moeten wij doen!⤝ Bij deze. Namens mijn moeder!

 55. AZ verliest in slotseconde; Twente geeft zege uit handen…

  AJAX 29 … 61punten
  AZ & Feyenoord 30… 58 punten
  Twente, PSV, Heerenveen 30… 57 punten

  Kan een heel mooi weekend worden voor AJAX…En een uberdeftig seizoen voor Jaap Stam (die na oogetuige verslag zijn woning in Hoonhorst te koop heeft staan).

  KOM OP AJAX!!!!

 56. Geen idee nog drama… Ik hoop zondagmiddag eigenlijk. Maar zaterdagavond is ook prima;)

  @Ingrid, helaas zijn we niet toegekomen aan het slopen van de stad 😛

 57. Mooi, JanD. :-* Het is een heel goed doel: ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen. Een passende oude joodse wijsheid: "wie één mens redt, redt de wereld".

 58. Had het al gezien. Maar ik heb tot half zeven gewerkt en zit nu bij mijn schoonouders, omdat mijn schoonmoeder jarig is.

 59. EOD kamt rechtszaal Zwolle uit

  ZWOLLE – Politie en de Explosieven Opruimings Dienst hebben woensdagmiddag in de Zwolse rechtbank een zittingzaal doorzocht op aanwezigheid van explosieven of andere gevaarlijke voorwerpen. Dat gebeurde kort voor een pro forma-zitting waarbij de drie verdachten van de geruchtmakende schietpartij in de Zwolse Thomas a Kempisstraat voorkwamen.

  Na de doorzoeking ging de zaal op slot tot de zitting begon. De doorzoeking gebeurde volgens de rechtbank op last van het OpenbaarMinisterie Zwolle-Almelo (OM). Het OM schatte de zaak in als een risico-zitting; op basis van een analyse is vervolgens besloten tot de uitzonderlijke doorzoeking. Ook uitzonderlijk: tijdens de zitting werden namen van getuigen van de schietpartij zoveel mogelijk achterwege gelaten uit veiligheidsoverwegingen. De zitting trok gisteren overigens geen publiek zodat van spanning tussen de families geen sprake was. Pas op 10 juli wordt de schietpartij waarbij een 17-jarige zwaar gewond raakte, inhoudelijk behandeld. De zaak van de schietpartij vloeit voort uit een al jaren slepend conflict tussen Zwolse families.

  Aanleiding inschakeling EOD (tot, gelukkig nog wel, "uitzonderlijke doorzoeking") was dus "inschatting OM". Hopen dit soort ernstige acties een uitzondering blijven in NL.

 60. Opvallend stuk:

  Hoop voor mannen: mensenhaar groeit op kale muis

  Er is goed nieuws uit Japan voor mannen die kaal worden of grijze haren op hun hoofd hebben. Wetenschappers zijn er namelijk in geslaagd om mensenhaar op een kale muis te laten groeien. Dit deden ze door haarstamcellen onder de huid van de muis te transplanteren.
  Maar dat is niet het enige. De onderzoekers slaagden er namelijk ook in om de kleur haar naar hun wensen aan te passen én de haren zijn bovendien blijvend. Ze zijn vergroeid met de huid dus wanneer ze worden uitgetrokken of uitvallen, groeit er een nieuwe haar terug.

  De wetenschappers begonnen hun onderzoek door stamcellen van andere muizen te gebruiken. Binnen drie weken groeide er haar uit het haarzakje. Met de techniek lieten ze ook snorharen groeien en daarna werd de test uitgevoerd met mensenhaar.

  Binnen nu en drie jaar hopen de Japanners de techniek op mannen te kunnen testen. Binnen tien jaar zou de behandeling dan klaar moeten zijn voor algemeen gebruik. Het is nog niet duidelijk hoe lang een behandeling duurt en of het veilig is. De stamcelbehandeling zal in ieder geval niet goedkoop zijn: naar verwachting zal men enkele duizenden euro's moeten betalen voor een 'nieuwe' bos haar. (Bron: Parool)

 61. Middag Tim, mopje:

  Een Nederlander, een Duitser, een non en een dame met een kort rokje met een mooie boezem zitten in een treincoupe.

  Op een gegeven moment rijdt de trein een tunnel in, het licht werkt niet dus is het pikdonker. Opeens klinkt er een harde klap en als de trein de tunnel weer uitkomt zit de Duitser pijnlijk in zijn gezicht te wrijven.

  "Net goed", denkt de non, "die Duitser heeft natuurlijk geprobeerd die meid te pakken en die wilde dat niet en heeft hem geslagen!"

  "Net goed", denkt de mooie meid, "die Duitser heeft natuurlijk mij willen pakken in het donker, heeft per ongeluk die non gepakt, die wilde dat niet en heeft hem geslagen!"

  "Scheisse", denkt die Duitser, "die Nederlander heeft natuurlijk geprobeerd die mooie meid te pakken, heeft per ongeluk die non gepakt, die wilde dat niet en heeft hem geprobeerd te slaan. Die Nederlander realiseerde zich dat en heeft gebukt, waardoor ik de klap heb gekregen!"

  En de Nederlander denkt: "In de volgende tunnel sla ik die Duitser gewoon weer op z'n smoel!"

 62. Peter de Wit (heeft gewoon bij de EPPO gewerkt) nu over zijn nieuwe bundel "Sigmund" bij Frits Spits :D:D:D

  -Sigmund is in 20 jaar zeker veranderd: In het begin wilde hij altijd het laatste woord hebben. Nu is hij vooral cynisch, eenzaam, bot, luisterend oor, ultieme troost.

  Van de 3 vrouwen is Fatima Peter's favo…zij zit te wachten op de prins op het witte paard. Nynke heeft veel frustraties. Die andere dame heeft eigenlijk altijd wisselende contacten.

  Over relaties schrijven is onuitputtelijk 8)

 63. Hé Wichert, deze was leuk he. Ook nog "een Duitser" als slachtoffer 🙂

  Zal mijn collega, die ze overal vandaan haalt, eens in verband brengen met je site. er zit ook een "contact-knop" op zag ik[/url]. Hij is vast ook wel live te boeken als moppentapper. Zelf vergeet ik ze altijd.
  Normaal kruipt zijn publiek (muskusratten) alleen maar snel weg als hij in de buurt is. Dit lijkt dus een aardige uitdaging!

 64. @ Wichert. Ga toch niet wachten…ik haal de link naar Las Paljas wel weg.

  Hé Wichert, deze was leuk he. Ook nog "een Duitser" als slachtoffer 🙂

  Zal mijn collega, die ze overal vandaan haalt, eens in verband brengen met je site. Er zit ook een "contact-knop" op de site zag ik.
  Hij is vast ook wel live te boeken als moppentapper.
  Zelf vergeet ik ze altijd.
  Normaal kruipt mijn collega's publiek (muskusratten) alleen maar snel weg als hij in de buurt is. Dit lijkt dus een aardige uitdaging!

 65. Beide dames zijn hier van slag, omdat stagair's (met wie ik net over zijn voorkomen zat te praten) er in shirt nogal….sexy uitzag. De 1 liep gewoon met heur kopje tegen de deurpost 😀

  Ze vonden dat ik ook mijn best deed er zo uit te zien (afgevallen) maar spieren: nee teveel moeite. Bovendien vond 1 collega het ook wel "gevaarlijk" er zoals de stagair uit te zien;)

 66. Frank Evenblij (en Brusselmans) met "Singles"was gisteravond interessant zeg!….Begin nog maar eens terugkijken. Er werd ook een vrijgezelle dame uit Zwolle gevolgd.
  Zou dat "relaties leggen" ook met "netwerken" te maken hebben? 😮

 67. SBS (TeletroepToeTerT-dochter) dumpte dus gewoon 3 dames bij HvN in 1x. Terwijl het programma gem. rond de miljoen kijkers schijnt te trekken 😮 Lachen toen ze bij HvN ineens met 1 van de geisha's van David B. als presentatrice kwamen :D:D:D

 68. (slecht stukje Pownews) Yo klinkt als GRAAG:

  Yolanthe wil best naakt

  Yolanthe wil best haar kleren uittrekken voor het oog van de camera.
  "Ik ben wie ik ben, en als ik in mijn onderbroek en bh moet staan, omdat dat in de film het mooiste is, dan doe ik dat", aldus de 27-jarige actrice en presentatrice.
  Yolanthe speelt in de nieuwe film Pain and Gain over bodybuilders in Amerika. Op het filmaffiche staan naast Yolanthe Mark Wahlberg en Dwayne Johnson, die laatste is ook wel bekend als The Rock.
  ⤢De Nederlands-Spaanse schone is al met veel bloot gespot op de set. —staat dat niet haaks op bovengenoemd ondergoed en op ⤽naakt⤝?
  Pain and Gain is echter nog lang niet klaar.

 69. Dick bedankt voor de moeite maar die moppentapper was een mop,we maken ze waar je bij staat.
  Trouwens onze aktie :voor een Tientje ben je ons Vriendje loopt aardig vooral naar aanleiding van stukken in De Peperbus en Swollenaer,omdat we 40 jaar bestaan.Ook webblog lezers kunnen ons steunen voor het goede werk wat we doen voor ouderen en ook vaak voor zieken. ons nr 128886641 tnv Las Paljas ,wat zouden we er blij mee zijn.

 70. Mooie gave Wichert: maken waar je bij staat. Steunen? Ja, waarom niet: dit (chat)log en onvolprezen weblog is een uitstekende manier om nog wat extra donaties te regelen. Hebben jullie ook al wat gepland in "Westenhage"? Kuj optfietsie.

 71. Bericht door dick, op 20 april 2012 om 08:39
  Beide dames zijn hier van slag, omdat stagair's (met wie ik net over zijn voorkomen zat te praten) er in shirt nogal….sexy uitzag.

  He he! Altijd lachen!

  Bericht door dick, op 20 april 2012 om 08:42
  Zou dat "relaties leggen" ook met "netwerken" te maken hebben?

  *Kots!* Netwerken… het woord alleen al!

  Bericht door dick, op 20 april 2012 om 08:45
  SBS (TeletroepToeTerT-dochter) dumpte dus gewoon 3 dames bij HvN in 1x.

  Waarom moet erbij, dat het een Telegraaf dochter is? En waarom moet het altijd TeletroepToeTerT genoemd worden?

  Verhaal over Yolanthe: goede zaak!

 72. :D:D:D @ Plantje:

  *Kots!* Netwerken… het woord alleen al!

  Heb ik eens een avond lang met Dame over gebabbeld. We kwamen geen mm verder 🙂

  * Sterkte vanavond of van 't weekend 8)

 73. TeleTroepToeTerT? omdat het naar mijn mening niet verder komt dan
  – sensatie
  – halve waarheden
  – opnaaiien
  – Privé uitlichtend
  – Nogal (rechtser dan de) VVD georiënteerd
  – Duidelink anti Links…..wat ze ook voortdurend polariserend blijven uitdragen. Terwijl de meesten in NL héélemaal niet polariserend zijn.

  Ach en vwb het niveau vond ik Yo als voorbeeld….naadloos bij (ook familie PowNed aansluiten). En SBS die eerst het sletje van DB achter de presentatietafel zet en vervolgens zomaar (begreep van radio 1 dat er geen duidelijker reden was dan: andere stijl na de zomer) DRIE dames tegelijk wegkicken………komt op zijn minst respectloos op mij over. Maar jij hebt volgens mij een andere kijk/lees-voorkeur; prima! Hebben wij thuis, bijvoorbeeld, ook heel duidelijk. Ben benieuwd wat jij bijvoorbeeld van Youp's column vond. 14/6 22:56?

 74. Tja, ik kan me niet zo druk maken om een krant. Als het me niet aanstaat lees ik gewoon iets anders. En ik kan eerlijk gezegd ook niet begrijpen, dat jij je daar telkens weer zo druk om kunt maken.
  De column van Youp heb ik niet gelezen. Druk met andere zaken.

 75. Ach Plantje, vind media gewoon al vanaf héél vroeg erg interessant. Zwolsche Courant toen ie nog goed was..tv-zenders….maar vooral de radio en de mystiek eromheen. WLN & Pownews zitten tegenwoordig ook op de radio. Prima (eens met Plasterk destijds).

  Hou helemaal van (gesproken) columns….bij mijn vorige werkgever knipte de receptioniste de Youp altijd al voor me uit….(begin voorin de jaren '90?). Vind hem ook niet altijd goed hoor. MAAR WE HEBBEN VANDAAG OOK EEN COLUMN OP HET ONVOLPREZEN WEBLOGZWOLLE 😀

  Tja Plantje, ieder mens verschilt gelukkig. 1 van jou hobby's: spelen in een band is hier bekend. Misschien is 1 van mijn hobby's wel (naast muziek luisteren) de media, randverschijnselen en meningen in de media. Ieder zijn/haar tik he 😉

  PS.TTTTT heeft eens een steengoeie columnist gehad. Heb hem eens gesproken. Schreef vrogger "Over de vleugels" een sportcolumn in de Zwolse toen de Zwolse nog de Zwolsche was (zelfs :o) Deed iets over tv in de TTTTT. Volgens mij nu niet meer; weet iemand waar Zwollenaar

  Bert Dijkstra

  Gebleven is?

 76. @ Plantje:
  *Kots!* Netwerken… het woord alleen al!

  Heb ik eens een avond lang met Dame over gebabbeld. We kwamen geen mm verder

  Daar heb ik heel andere herinneringen aan.:P Vind ook een beetje raar hoe negatief Plantje en jij over 'netwerken' spreken. Waarschijnlijk heeft dat veel te maken met de invulling die jullie aan het begrip geven, waardoor het iets vuigs krijgt (iets van "alleen maar sociaal doen om iets voor jezelf voor elkaar te krijgen"). Ik denk dat er weinig organisaties zijn die hun doelstellingen halen zonder met andere samen te werken. Dan moet je wel goede contacten hebben om te zien wat je voor elkaar kunt betekenen.
  Ook hier op WLZ surfen is "netwerken". Hoe vaak zie je niet dat iemand een vraag in dit netwerk gooit en dan snel een antwoord krijgt. Niks mis mee.

 77. Méén je niet Plantman! Elke (hardwerk)dag is het (nagevraagd) in Meppel nog mooier geweest dan hier.

  Zie dat Dame reageert op net-spatie-werken 😀

 78. Tv-avondje?
  Wel verdiend, morgen en zondag overdag komt het ook niet van dat soort ontspanning. 19:00 natuurlijk wel: met het bord op schoot van AJAX genieten. Temeer omdat onze zoon erbij is EN de mazzel heeft in Mokum te zijn…..terwijl de wedstrijd pas om 16:30 begint.

  Clau is de tafeldame bij DWDD 😀

  De waan van de dag (N2, 20:55)
  – Journalist Max van Weezel en fotograaf Hans Aarsman vormen het mediapanel
  – Beschuldiging plagiaat journalistieke prijs Tegel
  – Berichtgeving Anders Breivik
  – Bezoek Turkse president Abdullah G?l

  Pauw & Witteman (N1, 23:00)
  – Bl?f viert twintigjarig jubileum met boek en concert :D:D:D
  – Tennister Michaëlla Krajicek op weg naar de Olympische Spelen
  – Advocaat Tjalling van der Goot over laatste procesdag Amsterdamse zedenzaak

  21:20 Zembla: Honderdduizenden medische dossiers toegankelijk

  20:25 Niet Uit Het Raam/NUHR: Natuurlijke selectie

  Geen Jiskefet vanavond 😮

  ==================================

  Was een leuk moment idd gister! Jordanese Mimi:

  Mimi Kok [Evenblij met… Singles, 19/4]

  In Evenblij met?? Singles gaat Frank Evenblij op bezoek bij actrice Mimi Kok, sinds jaar en dag single. Evenblij: ??Seks had je wel??? Kok: ??Ja, maar ik vond er geen bal aan. Ik lag een appeltje te schillen.??

 79. @ Dame; grote dank maar de rol van meester (in de zin van

  5 m,v iem die boven anderen staat; machthebber: heer en ~ zijn; de brand ~ zijn de baas zijn, beheersen

  ) ligt mij niet zo.

 80. Bericht door dick, op 20 april 2012 om 11:44

  TeleTroepToeTerT? omdat het naar mijn mening niet verder komt dan
  – sensatie
  – halve waarheden
  – opnaaiien
  – Privé uitlichtend
  – Nogal (rechtser dan de) VVD georiënteerd
  – Duidelink anti Links…..wat ze ook voortdurend polariserend blijven uitdragen. Terwijl de meesten in NL héélemaal niet polariserend zijn.

  Jij doet er niet veel voor onder. Het enige verschil is dat jij duidelijk anti Rechts bezig bent.

 81. Netwerken heeft inderdaad iets vuils in mijn optiek. Dit mede gevoed doordat ik mensen zie die meer bereiken met netwerken, dan met werken. Bovendien dragen deze mensen dat ook uit. Ook mij wordt regelmatig verteld dat ik me iets minder druk moet maken om het feitelijke werk en goed op moet letten, dat ik "visible" ben.

  Jij doet er niet veel voor onder. Het enige verschil is dat jij duidelijk anti Rechts bezig bent.

  Assendörper
  Bericht door Assendörper, op 20 april 2012 om 20:11
  En PvdA georiënteerd bezig bent

  Tja, ik heb daar ook wel eens een pot-verwijt-de- ketel gevoel bij. Interesse in media is prima en dat begrijp ik ook wel. Ik vind het alleen een beetje onnodig om de Telegraaf altijd bij een zelfverzonnen bijnaam te noemen. We hebben het daar al eens vaker over gehad, maar komen er denk ik niet uit.

  Je ziet hier toch ook niet mensen constant afgeven op Loesje, de PvdA altijd maar PvdJa noemen enz? Het neigt in mijn optiek meer naar trollen dan een gezonde discussie willen opstarten.

 82. Ben het met je eens Plantje. We noemen de Volkskrant toch ook niet de krant van de Volksverlakkerij? Ik heb best wel veel interesse voor de media maar ben gelukkig wat breder georiënteerd. 😉

 83. @ Plantje 😀

  Netwerken heeft inderdaad iets vuils in mijn optiek.

  Heb het eerder met slijmen vergeleken, maar dat mocht niet Misschien vind ik wel dat een netwerk op een natuurlijke (dus niet geforceerde manier) zou moeten ontstaan…als het al zou MOETEN ontstaan.

 84. Dick, heb je Bernard al gesponsord of mag dat een ander weer opknappen zoals de meeste socialisten alles door een ander laten opknappen. Ik ben socialitisch ingesteld en heb daar geen PvdA voor nodig maar help Bernard wel over de streep. Mijn steun krijgt hij nog.

 85. Heb nu ?? 120 binnen. Nog ?? 130 te gaan om mijn doelstelliing waar te maken. Gelukkig hebben bijna alle WLZ'ers een sociale instelling. Wie helpt de geplande ?? 250 (of meer) vol te maken?

  In de Sahel zijn momenteel meer dan 1 miljoen kinderen in acuut gevaar. Dit filmpje hadden jullie toch al gezien hé?

  Het gaat er mij om dat veel kinderen niet overleven in die vluchtelingenkampen. Daar loop ik voor.

 86. Ik kan niet kijken naar dat soort filmpjes (heb een vermoeden wat ik zal zien), Bernard, of naar foto's van hongerende kinderen. Vreselijk. Daarom ook zo'n mooi doel waarvoor je loopt. Ik denk dat er nog wel meer WLZers zijn die je zullen sponsoren. We hebben als WLZ een goede naam wat dit soort acties betreft.

 87. Ja, en dan met die grote ogen.. Die klik ik ook altijd heel snel weg. Dit filmpje valt mee wat dat betreft.

  Bedankt Appie, zo stapje voor stapje komen we er wel. Ik moet morgen maar weer eens een trainingsrondje gaan doen. Die trainingsrondjes nemen trouwens wel erg veel tijd nu de afstanden zo groot worden. Begint een beetje op werken te lijken. (En dat op zondag!)

 88. Goed zo die gaat, Bernard!
  En altijd genoeg hapjes en drankjes meenemen (o.a. druivesuiker)
  Heb in een ver (fiets)verleden ooit kennisgemaakt met het fenomeen hongerklop. Dat schijnt bij wandelen ook voor te komen…

 89. Bernard, tussen de bitterballen door heb ik een paar joeten overgemaakt. Dat kan ik makkelijk doen met die 36 euro per maand extra. Ik wens je heel veel succes.;)

 90. Assie, volgens mij heb je die 36 euro al wel 3 keer uitgegeven als het niet nog meer is. Nu begrijp ik ook aarom het consumentenvertrouwen licht gestegen is…;D

 91. Dame die 36 euro heb ik dit jaar al vele malen uitgegeven aan goede doelen en heb van mijn boekhouder begrepen dat ik daarvan een gedeelte weer terug kan krijgen via de belastingen. Het lijkt erop dat het eindelijk zover is dat ik ook een keer kan profiteren van iets.:D:D:D

 92. He Assie 22:38 (20/4…al :o), lief dat je nieuwsgierig bent naar het uitgavepatroon van een ander gezin, charmant ook dat je graag wijst…toch wil graag (wellicht in 1e instantie :)) volstaan met een citaat uit een willekeurig antwoord op de nieuwsitems

  Bij een beoordeling van iets gaat het vaak om gedrag en wat je daarvan ziet.

  voor zover je het niet begrepen hebt, wil ik er nog wel graag aan toevoegen: "Wat heb jij daar mee te maken beste man?" 😛

 93. Toine van Peperstraten in ongeveer net zo'n skattige nieuwsbrenger al Twan Huys…..De laatste heeft iets meer waarde voor me: In de tijd dat ie nog VARAgids-columnist was, heb ik een paar keer met hem gemaild: uiterst sympatiek mensch ook (zoals Plantje en velen….zeer velen) uit LIMBURG 😀 Bedoel, je zou met die politieke mafkezen uit die provincie bijna geneigd zijn te denken dat ze in Limburg allemaal zoals Gerd, Geert, Maxime PVV-provincialen zijn: FOUTE BEELDVORMING >:(>:(>:(

 94. Volgens mij heeft niemand 20/4 22:07 gelezen :o>:(

  Dan maar ff zo:

  Leers laat asielkinderen blijven

  Een Nederlandse verblijfsvergunning ANP

  Toegevoegd: vrijdag 20 apr 2012, 15:29

  De twee kinderen van een asielzoeker uit Culemborg die vorige week zelfmoord pleegde, hebben een verblijfsvergunning gekregen. Hun vader, afkomstig uit Burundi, maakte op Paasmaandag een eind aan zijn leven omdat hij bang was dat hij zou worden uitgezet.

  De kinderen, een jongen van 14 en een pleegdochter van 12, mogen nu definitief in Nederland blijven. Ze worden opgevangen door een pleegmoeder. Hun biologische moeder was al eerder overleden in Burundi.

  Jossef

  Ook de moeder van Jossef (9) uit Sudan kreeg vandaag een verblijfsvergunning. Jossef werd vorig jaar landelijk nieuws, nadat columnist Youp van 't Hek het voor hem had opgenomen.

  Minister Leers oordeelt nu dat de moeder van Jossef niet kan worden teruggestuurd naar haar land van herkomst, Eritrea, omdat dat land te onveilig voor haar is. Jossef moet zelf nog even wachten op zijn verblijfsvergunning, maar dat is een formaliteit, zegt een woordvoerder van de minister.

 95. @ Dame:

  Bericht door Dame, op 22 april 2012 om 16:43
  Dick, morele steun kost niks en wordt ook altijd gewaardeerd.

  100% eens, kreeg ik zaterdag in de BQ-kantine nog een heerlijk compliment over. Had dat (wat ie zei) ook absoluut niet verwacht:

  wa's t leem toggg mooi :D:D:D

 96. 😀 De Youp vind ik goed….de laatste woorden hadden anders gekund.

  Hoerverhoging

  Ooit knalde die Spaanse koning Juan Carlos zijn broertje af. Met een pistool in zijn gezicht. Menneke was 14 en dood. Ik zou daarna nooit meer een wapen aanraken. Hooguit om mezelf van het zinloze leven te beroven. Juan Carlos denkt daar duidelijk anders over. Vorige week ging hij stiekem naar Afrika om op olifanten te jagen. Van die niet te missen lobbesen. Stevie Wonder schiet zo??n beest nog raak. Wat is de lol? Waarom wil je dat? Hoe lang schettert het getrompetter van een stervende jumbo in je oren? Tot op je sterfbed? Ik hoop het. Raar dat de goede man na de dood van zijn broertje nog een wapenvergunning heeft gekregen. Hij woont toch niet Alphen aan den Rijn?

  Gelukkig brak de koning zijn heup. Gierend van de pret verdwenen de olifanten het oerwoud in. Tot diep in de nacht hebben ze daar feest gevierd. Gelachen. Heel hard gelachen.

  Juan Carlos heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Vooral vanwege het feit dat hij zich zo??n duur uitje had gepermitteerd. Geen woord over de olifanten. Week daarvoor schoot zijn kleinzoon zich in zijn voet. In jagerskringen heet dat een Rijkmangroeninkje. Geen goede schutters dus in die familie. Ik zou niet met ze durven jagen. Onze eigen Willem-Alexander hield ooit een hofjacht met Juan Carlos als gast. Is ie nog goed weggekomen. Ooit zong Juan Carlos voor zijn kleinzoon: Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los!

  Jagen is een dingetje voor zielige rijke mensen. Volk dat zich de tyfus verveelt. Prins Bernhard deed het graag. In de achtertuin van Paleis Soestdijk loopt nog altijd rails. Daarop kwamen opgezette fazanten langs. Daar mocht pappie dan op schieten. Wel weer grappig dat het vakantiehuis van Juliana en Bernhard in het Italiaanse Porto Ercole De Gelukkige Olifant heette.

  Rijke mensen zijn zo meelijwekkend. Op internet zwerven foto??s van de trotse zonen van Donald Trump. Ze poseren met een afgesneden slurf van een door hen geschoten olifant. De jongens kijken hitsig. Opgewonden. Geil. Als iemand probeert een eend of een gans uit de lucht te knallen dan snap ik het nog een heel klein beetje. Dan moet je mikken. Je best doen. Het beest vliegt, de afstand is doorgaans groot. Maar wat is er eigenlijk tegen een kleiduif?

  Onze eigen Willem-Alexander heeft sinds deze week een stulpje naast de afgezette Griekse koning Constantijn. Dat is de broer van de Spaanse koningin Sophia. De andere buurman van Lex & Max is Poetin. Dat wordt binnenkort een gezellige housewarming. Misschien hobbelen Juan Carlos en zijn kleinzoon ook nog even op hun krukken binnen. Begrijp dat er in dat Griekse dorp verder louter belastingontduikers wonen. Honderden schimmige BV??s staan daar ingeschreven.

  Je verheugt je op het jaarlijkse straatfeest. Keurige mensen. Goede gesprekken. Je hoeft niemand uit te leggen wat derivaten zijn. Las dat de deze week gearresteerde Vestia-topman regelmatig op kosten van de ABN-AMRO naar Londen vloog om daar in gezelschap van een roedel hoeren te dineren in een chique Japans restaurant met gajes van de Deutsche Bank. Dus eerst drie uur Duits praten over die derivaten eer je op onze kosten op zo??n snol mocht krakken. Wat een armoe. En ondertussen betalen tienduizenden Nederlandse huurders een huurverhoging. Hoerverhoging is een beter woord. De hogescholengemeenschap Amarantis is inmiddels failliet door de handel in derivaten. Mocht die boekhouder ook een vorkje meeprikken?

  Ik vrees dat dit allemaal types zijn met een huisje aan een azuurblauwe Griekse, Italiaanse of Spaanse kust. Mannen die je niet hoeft uit te leggen hoe een olifantenjacht in elkaar steekt. Die elkaar niets hoeven uit te leggen. Communicerende derivaten. Ze hebben allemaal een slagtandje of twintig aan de muur hangen. Sommigen hebben zelfs de ballen van hun eigen biljart bij elkaar geschoten. Dan ben je pas rijk. En voor de rest hebben ze aan alles een broertje dood. Net als Juan Carlos.

 97. Ach ja hoe spijtig ik het zelf ook vind. Ajax wordt dit jaar weer kampioen. Nu maar hopen dat Feyenoord nog kans ziet om de 2e plaats te behalen, aan eind van het seizoen.:D

 98. Bericht door dick, op 22 april 2012 om 16:19
  He Assie 22:38 (20/4…al ), lief dat je nieuwsgierig bent naar het uitgavepatroon van een ander gezin, voor zover je het niet begrepen hebt, wil ik er nog wel graag aan toevoegen: "Wat heb jij daar mee te maken beste man?"

  Waar staat dat ik nieuwsgierig ben naar het uitgavenpatroon van een ander gezin? Natuurlijk heb ik daar niks mee te maken en ik vroeg je alleen maar of je Bernard al had gesponsord. De meeste socialisten die ik ken laten de boel liever opknappen door iemand met een rijk gevulde beurs.:P

 99. Ach Assendörper, zoals Dame het vanmiddag al verwoorde. Morele steun wordt ook gewaardeerd.

  Update voor vandaag:
  Vandaag ruim 30 kilometer gelopen. Een route rond bijna heel Zwolle. De weergoden hebben er alles aan gedaan om mij van de wijken en dijken af te krijgen (hagel, onweer en veel kou en water). Maar ik heb gewonnen. Zo ben ik na vandaag weer een stukje sterker.

  Het slechte weer had ik dus voorspeld hé: Zie 'Bericht door bernard, op 21 april 2012 om 21:21' MarKel mag wel uitkijken! Er is concurrentie in zicht!

 100. Rondje Zwolle dus Bernard. Aan je weerverslag te horen langs de oostkant. Ik heb een tochtje gemaakt door Mastenbroek en zag flinke buien oven Zwolle hangen. Heb zelf ook wel wat druppels gevangen, maar relatief minder denk ik.

 101. Bericht door bernard, op 22 april 2012 om 21:07
  Ach Assendörper, zoals Dame het vanmiddag al verwoorde. Morele steun wordt ook gewaardeerd.

  Natuurlijk wordt die morele steun ook gewaardeerd maar het belangrijkste vind ik dat jij aan die 250 euro komt.

 102. Bericht door Dame, op 22 april 2012 om 22:11
  Vele ??36 maken ook ??250, Assie.

  Komt in orde Dame als Bernard wat tekort komt. Vandaag had ik weer de mazzel dat ik 350 euro heb gewonnen met een voetbalpoule. Wat kan het leven toch mooi zijn.:)

 103. Dank je Dame. Op Ajax natuurlijk. De inzet was 35 euro per persoon en ik was al die domme Feijenoorders die in mijn cafeetje komen te slim af. De meeste Feijenoordsupporters kunnen amper tot twintig tellen.;D;D;D

 104. Bernard, kun je nog even laten weten waar het om gaat? Wat ga je ook al weer doen? Wat is het goede doel? En hoe kan ik sponsoren?
  Ik kan het vast nog wel ergens teruglezen, maar ik heb geen zin om tussen al het voetbalgeneuzel door te moeten worstelen.

 105. Het belletje gaat. De bitterballen zijn klaar en ga er nog lekker van genieten met een slokje wijn erbij. Wat is het leven toch mooi.:)

 106. @Dame, ik zat vanmiddag inderdaad vooral aan de oostkant van Zwolle. Mijn rondje Zwolle was vandaag: Wehkamp-Holtenbroek-Westerveld-Agnietenberg-Herfte-SophiaZiekenhuis-Wipstrik-AlmeloosKanaal-Sekdoornseplassen-ZwolleZuid-Harculo-Oldeneel-EngelseWerk-En via de Veerallee weer terug. En precies op dat stuk langs de IJssel heb ik het flink voor m'n kiezen gehad. Ben zelfs wezen schuilen bij een varkensfabriek met een groot dreigend bord: 'Hier waak ik voor mijn baas! Betreden op eigen risico!' Ach, die hond zal zijn hok toch ook niet uitkomen met zulk weer…?

  @Plantje (en misschien anderen): Ik loop in de nacht van 17/18 mei mee met de 'Nacht van de vluchteling'. Dit is een 40 km lange wandeltocht van Rotterdam (Erasmusbrug) naar Den Haag. Deze tocht is bedoeld om gelden en aandacht te trekken voor kinderen in vluchtelingenkampen. Feit is dat (afgezien van het feit dat er helemaal geen vluchtelingenkampen zouden moeten zijn) ondervoeding en sterfte in vluchtelingenkampen een serieus probleem en vooral de allerzwaksten treft: Kinderen! Ik kan daar heel slecht mee omgaan en wil met deze tocht een daad stellen!

  Voor die tocht probeer ik zoveel mogelijk sponsors bij elkaar te krijgen. Ik heb me tot doel gesteld om ?? 250 binnen te halen. Op dit moment staat de teller op ?? 130. Sponseren kan via deze link.

 107. Hoe kan het Bernard dat je nu pas op 130 staat, Gisteren in de vooravond stond je op 120 en ik heb omstreeks 23.00 uur 20 euro overgemaakt.

 108. CHELSEA, CHELSEA…CHELSEA DAGGER-Fratellis net bij Giel :D:D:D

  Gewoon een ouwe WLZ & Glazen Huis schijf :-*

  —————

  Hoorde de nieuwe BLOF "Later als ik groter ben"(oid)

  —————-

  In de auto Thomas van 't Hek (dario 1) met een fijlloze analyse op het voetbalweekend :-*

  **** Ivm collegiale contacten is deze posting nogal verlaat; sorry daarvoor. Maar het zal je niet ontgaan zijn dat er dit weekend nogal wat gebeurd is in NL 😉

 109. @ bernard, vanzelfsprekend heb je mijn morele steun ook. Welke data?

  Kunnen we hier wellicht met jouw tweets (of iets, anders moderns, dergelijks) begeleiden? Wetend dat DE ADMINS in elk geval over TWITTER kunnen beschikken.

 110. @Bernard, ik hoop dat je straks ziet dat de teller weer wat omhoog is gegaan, details verder niet verstrekken svp. Het gaat om het idee en het feit dat ik je initiatief van harte steen en waardeer.

 111. Uit ernstig betrouwbare bron:

  Persie (pas moslim geworden); speler van het jaar in Engelang…verregaande belangstelling van Man. UTD :D:D:D

  Kees K. heeft 2 vrouwen en: ER IS NOOIT IETS BEWEZEN IN DIE SPORTZAAK/BRAND zaak.

  Tegen hem niet en niet tegen zijn vrouw. "Kees, heb je toen eens gesproken toen ik bij je aanbelde en je nogsteeds een deftig wasbordje had!" Nav teksten over jou op het "3mteamforum"….maar alsnog bedankt voor de (niet hele lange ;)) speeltijd die jij me gaf in WVF-1. Volgens mij wonnen we toen voor de laatste keer HET BEREND ELZEMANTOEROOI 😀 Met mijn zeer bescheiden bijdrage, heb ik toch de kans gekregen "de angel van WHC" Jaap Wolf uit te schakelen.

 112. Bericht door Assendörper, op 22 april 2012 om 23:41

  Hoe kan het Bernard dat je nu pas op 130 staat, Gisteren in de vooravond stond je op 120 en ik heb omstreeks 23.00 uur 20 euro overgemaakt.

  Ik snap het ook niet goed.
  De laatste drie donaties zijn op:
  Zaterdag 20:01
  Maandag 0:06
  Maandag 10:07
  Die van 20:01 is volgens mij van Appie. Die van ma 0:06 zal dan van jou zijn. Maar die van "tussen een paar bitterballen door" rond za 23:00 zie ik niet. Heb je misschien een andere loper gesponsord?

 113. Bernard, ik heb van die 20 euro geen betalingsbevestiging ontvangen en zal dus "tussen die bitterballen door" niet goed zijn gegaan. Die van 0.06 uur is idd van mij en heb zo juist die 20,- wel overgemaakt.

 114. @ Natasch, om niet verder off-topic te gaan op

  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/28979/55/#comment-252983

  In reactie op je: Nog meer zwols succes I LOVE IT!

  Heb je gehoord van de plannen van Sticks (zeer aansprekende intro:)

  Sticks is begonnen met Rappen in 1995, altijd met drang naar perfectionisme en vernieuwing. Maakte onderweg albums met Opgezwolle, Opgeduveld, Kubus, Fakkelbrigade en A.R.T. Houdt van teksten schrijven, niet zo van freestylen. Maar als je het ??m vraagt, doet ??ie t soms wel. Teksten schrijft hij het meest in rap-vorm, daarnaast ook losse schrijfsels. Die bewaart Sticks, tot het moment daar is. Hij is zo stom om te denken dat iemand daar op wacht.

  Hij houdt van mensen die verder kijken dan hun neus lang is, die cliche??s in welke vorm dan ook vermijden. Mensen die ondanks een soms neerslachtige bui wel positief proberen te blijven. Want in die mensen herkent hij zich. Evenals in mensen die zichzelf en de wereld niet al te serieus nemen. Al is dat bijna een cliché. Sticks is een nostalgist op zijn tijd, maar over het algemeen beseft hij wel dat het verleden voorbij is en dus zinloos om proberen terug te halen. Daarvoor is het heden ook te mooi, laat staan de toekomst. Lering trekken uit het verleden, daar is hij echter niet vies van.

  De man zelf haalt inspiratie uit creatievelingen om zich heen, maar ook veel uit zichzelf. Ook mensen die beseffen dat er altijd een ⤽maar⤝ is, en die weten dat het mes altijd aan twee kanten snijdt, vindt ST veelal sympathiek. Omdat die beseffen dat er nooit een eenduidig antwoord op een vraag is. Tegelijkertijd zal hij de eerste zijn die tegen je zegt: ⤽Niet zeuren, gewoon gaan⤝. Dat maakt hem tot een complex persoon. Maar aan de andere kant houdt ie heel erg van voetbal. Zo erg kan het dus niet zijn.

  Houdt van muziek, het liefst goede. Wat dat dan is, wisselt geregeld want smaak verandert telkens en is geen vast-staand iets zegt-ie. Alhoewel, er hoeft wat hem betreft niet te veel gezweef in voor te komen. Dat geldt zeker ook voor de boeken die hij leest en de films die hij kijkt. Eerder Bukowski dan Coelho bedoelt-ie. En ⤽The Soprano??s⤝ vindt ??ie een betere serie dan ⤽The Wire⤝. Charlie Sheen in ⤽Two and a half men⤝ vindt Stickert een held. Evenals: Ronald Goedemondt, Hans Teeuwen, Koot & Bie en vele andere taalvernieuwers.

  Sticks spreekt nooit in derde persoon enkelvoud over zichzelf.

  Hij zou met nog iemand onder een beregave naam (1 creatief woord) een project doen…..was vanochtend op de radio. Nu ben ik natuurlijk de naam van die maat én de naam van zijn project vergeten >:(>:(>:(>:( (denkt, niet zo positief, in 3e persoon enkelvoud over zichzelf)

 115. Na aankondiging op 3fm: ⤽plaat voor bij de open haard⤝ zit ik weer op radio 2 GELIJK HARDER …. DE DIJK ??k kan ut niet alleen! :D:D:D Was net.

 116. @ Joppuh, dat Sportclub (Genemuiden) niet mee wil doen aan de plannen van PEC….heb je vast wel een mening over 😉

  OWWWWwwww het topic staat op het nieuwsdeel.

 117. Omdat ik definitie ook niet kende, ff gekeken wat wiki zei

  Creationisme is de religieus geïnspireerde opvatting dat het universum en de Aarde maar ook alle planten en dieren alsmede de mens hun ontstaan te danken hebben aan een bijzondere scheppingsdaad. Deze scheppingsdaad impliceert een schepper en kan gezien worden als een vrij plotseling en eenmalig gebeuren dan wel als een geleidelijk en voortgaand proces. In engere zin wordt met creationisme gedoeld op de opvatting dat schepping als concurrerend verklaringsmodel mag worden gezien voor de verzamelde gangbare wetenschappelijke inzichten op de gebieden van kosmologie, geologie en biologie, met name voor de evolutietheorie. Creationistische wetenschap, een tak van het creationisme, probeert met onderzoek en de theorievorming het ontstaan van de aarde en het ontstaan van het leven te verklaren als scheppingsdaad en de gangbare wetenschap te ontkrachten. Dit wordt in de wetenschappelijke wereld algemeen opgevat als pseudowetenschap

  Hoe kun je iets eenvoudigs zo moeilijk mogelijk beschrijven.

  een tak van het creationisme

  en

  pseudowetenschap

  heerlijke stickers 😀

 118. Deftig moment om "huiswaartsch" te keren…SUMMER OF 69 op radio 2

  raam ver open en een lustopwekkend lentezonnetje dat gul naar binnen schijnt….raampie open straks 😀

 119. jan d,zit met een probleem……heb nog ff nagedacht over het kaaystooterfestivalprogamma,kan er niet goed uit komen
  help mee eens

 120. VRIEND Doeksen, het programma: ( weet alleen het 1e gedeelte)
  Aankomst festivalterrein 17:15 uur
  verwijderen hek (R.V) 17:16 uur
  vlag hijsen (Allen) 17:20 uur
  Inspectie koelkasten (Donkie) 17:25 uur
  kwartier maken bij de Troubadour (D & JD) 17:30 uur
  de Bakman (allen) 18:30 uur

  Avondprogramma volgt!!!!

 121. donders jan,dat ziet er wel erg goed uit zeg,denk dat ik het avond progamma ook maar aan jou over laat
  mis alleen nog één klein dingetje

 122. Oeps, was nog vergeten dat O v U v S moet worden opgehaald. Dat moeten Donkie, R.V., TP, W.S en S.B maar doen. En dat kleine dingetje hoor je morgen wel. Tjuuuussss.

 123. 😮 Otto van de Universiteit van Skevening'ng…nou dan ligt ut hele eiland dagelijks niet voor 6:00 in bed. Hij was toch die met

  dat kleine dingetje

  😉

 124. Wat een leuke film gister op 3!

  LAPTOP (made in NL)

  met een musicerende en top-acterende Eric Corton….
  Music never dies :D:D:D

  Zong in niet "dreaming in april"? Gewoon (zoveel later) nog uitgeven!

 125. @ Dame: wist ik niet…vaak mooi om bij een minderheid te horen 8)

  We denken dat we twee dingen tegelijk kunnen
  dinsdag 24 april 2012
  Door: Charles Groenhuijsen
  Categorie: Wetenschap

  We leven in het tijdperk van multitasken. Maar kan dat eigenlijk wel? Onderzoekers komen er steeds meer achter dat de meesten van ons dat helemaal niet kunnen. Ze noemen het 't 'cocktail party effect'.

  Op zo'n party is veel afleiding. Lawaai, muziek, gepraat. En toch kun je je concentreren op het gesprek met die ene persoon tegenover je. Maar wat zie en hoor je dan van je omgeving? Weinig. Er ontgaat je veel. Onderzoekers komen tot de overtuiging dat we ons eigenlijk maar op één ding echt kunnen concentreren. Ze noemen het de 'hyper focus'.
  Neem autorijden: Je kijkt wel op de weg maar je echte focus is op het telefoongesprek dat je voert. We zien het effect: Een vier keer grotere kans op een ongeluk. Hoe meer aandacht we aan het telefoongesprek besteden, hoe geringer de aandacht voor de weg en auto's om ons heen. Een draadloze telefoon helpt daar ook niet bij.
  Recent onderzoek laat zien dat er wel 'super-taskers' zijn. Mensen die echt twee dingen tegelijk kunnen. Maar dat zijn er niet veel. Hoogstens 2.5 procent. De andere 97 van de 100 kunnen het niet.

  Deze video is een bekend experiment waaruit blijkt dat als je je op 1 ding concentreert de rest vaak onopgemerkt blijft:

  De link http://www.welingelichtekringen.nl/20542-multitasken-97-van-de-100-mensen-kunnen-het-niet.html

 126. bron: nu.nl
  Naaktloper legt schuld bij overleden hamster

  ZWOLLE – Een 34-jarige man die poedelnaakt was aangetroffen bij een basisschool in 's-Heerenbroek (Overijssel), kwam dinsdag bij de politierechter in Zwolle met een wel heel opmerkelijke verklaring.

  Niemand minder dan zijn overleden hamster zou hem de opdracht hebben gegeven al zijn kleren uit te trekken. Volgens de man toonde de verschijning van de overleden hamster zich in januari 2010 aan hem en zei dat hij zijn kleren uit moest doen.

  Een getuige die langsliep op het moment dat de man zich net weer aan het aankleden was, waarschuwde de politie.

  De naaktloper ontkende zijn daad niet en ging een jaar later zelfs opnieuw de fout in. Tot twee keer toe kleedde hij zich uit in het centrum van Zwolle. Ditmaal naar eigen zeggen om "zijn aderen te luchten".

  Tegenover de politie beweerde de man dat het naaktlopen voor hem een spel was. De rechter strafte dat spelletje dinsdag af met een week cel.

 127. En nu ik erover nadenk: betekent dit bericht nu ook dat we AH maar beter kunnen mijden tijdens de hamsterweken om niet geconfronteerd te worden met onsmakelijke taferelen?:o

 128. KIJK: Da's ome Lowie ook:

  Paginagrote advertentie om JC met zijn verjaardag te feliciteren :D:D:D In het AD en in de Johan gezinde TTTTT :D:D:D voor JC en :D:D:D voor ome Lowie.

  De tekst die ze net op radio 2 voorlazen was ook erg aansprekend. We verschillen in veel dingen maar we zijn het ook veel eens geweest!

  Dat (die overeenkomsten) heb ik tijdens de discussies hier ook willen benadrukken. Ome Lowie'actie zorgt er in elk geval voor dat ook ik hem NU OOK van harte feliciteer met zijn verjaardag.
  Nu draaien ze "As Dick me hullup nodig hep dan belt ie me maar thuis". Zou Haagse Dick PSV gaan doen?

  Wat een persoonlijkheden bij AJAX 😉

 129. 😮 Arie, die naaktloper liep gister toch niet in het dorp van mijn moeder's roots al werd ze natuurlijk in ZWOLLE geboren. Was gister ff in het lieflijke IJsseldorp. Waar Jan Pelleboer altijd naar de hemel liep te kijken, daarom noemden ze hem "gekke Pelle". Later was het dorp trots op hun landelijk uberbekende weerman. 😀

  Nee, de naaktloper kwam gister voor. Spel? Dan week Cel!

 130. Maakt knarsetandend ?? 44 over naar het Centraal Justitieel Incassobureau >:(

  Locatie: Blaloweg; Datum 17 apr 2012; Tijdstip 18.52; Toegestane snelheid 50; Gemeten snelheid 59; Gecorrigeerde snelheid 56.

 131. @ bernard, had er 2 in 3 dagen in Zwolle. Zelfde straat zeer vermoedelijk verschillende bestuurder. Op niet drukke tijdstippen in maart.

  iene van 32 en iene van 38 Euri. Heb CJIB-site erbij gehad. Idd de ene geloof ik 4 km (gecorrigeerd) te hard. De ander 5. Ze rekenen bij 50km wegen "binnen bebouwde kom" nu (per wanneer?) namelijk per km.

  Geen excuus natuurlijk; er moet ergens een grensje worden getrokken.

 132. Blof NU weer met "Later als ik groter ben" bij Frits Spits in "Tijd voor 2" :D:D:D Ook nog maar weer eens die 1e cd draaien. Eerst lunchwandelen door het ook best mooie en licht-zonnige Meppel :-*

 133. Toch nog ff deze Zwollenaar met 2spraak over RTL-Boulevard….HIJ VINDT HET EEN WALGELIJK PROGRAMMA -*-*-*
  2 nogwat zien de vacature bij RTL-B, zegt de één tegen de ander "Ben nog niet toe aan een eindstation" :D:D:D:

  Eetzuhhhhhhhhhh

 134. Henk Westbroek (Goeiedoel) nu met het wondermooie "Vriendschap" bij Frits…Iemand ook wel eens in zijn toenmalige café geweest?

  Stairway to Heaven in Utreg natuurlijk.

  Wat een geweldig kunstwerk aan de muur!
  Weet alleen van Derk dat ie er wel eens geweest is. Hij zou ook diverse keren met Henk gesproken hebben: Kan. Henk van de leefbaren 😉

 135. Ging ik toch nog weer "nat" net met Drents-dialect: anticipeerde snel op voorbijkomende vrouw: "Hier doar hej dr nog iene die zich de….kompt ie: kaaze niet van ut broad loat eet'n"……"kaaze" moet natuurlijk "ka(met umlaut)ze" zijn >:(

 136. Hoorde dat een kind die geen kiwi kon schillen, deze met schil en al moest opeten. 😮 Die leiders waren naar buiten toe charmant, maar naar medewerkers en kinderen honds. Weet ik meteen weer waar mijn wantrouwen tegen té charmante mensen vandaan komt.