Koeiendans in Berkum

Zwolle – De lente komt er aan, het gras begint weer te groeien, dat betekent dat de koeien weer naar buiten gaan. In Berkum gaan de koeien op zaterdag 14 april a.s. weer voor het eerst het weiland in. Melkveehouder Harold van Vilsteren nodigt iedereen uit te komen kijken op zijn bedrijf aan het Roodhuizerpad 1 in Zwolle, om 12 uur.

Na een winter op stal zijn de koeien weer blij om naar buiten te gaan. Al dansend en met grote sprongen verlaten de koeien de stal. Voor de boer en voor u een waar plezier om naar te kijken. En voor iedereen het moment dat de lente in de lucht zit. Melkveehouder Harold van Vilsteren laat de koeien elk jaar buiten lopen: ‘Ik vind het zo’n mooi gezicht om die beesten in het weiland te zien grazen of herkauwen, daar kan ik echt van genieten.’  Van de melk wordt ondermeer kaas gemaakt op zuivelboerderij De Huppe aan de Kleine Veerweg in Zwolle.

De koeien zijn een onmisbaar onderdeel van ons buitengebied. De boer geeft het buitengebied vorm: hij bewerkt het land, zaait of plant gewassen en maait gras voor de koeien. Zonder de koeien is ons landschap niet af. Rijdend of lopend kijken we graag naar de grazende koeien en… zij kijken graag naar de mensen.

De boerderij van Harold van Vilsteren staat aan het Roodhuizerpad 1 in Berkum. Dit is vlak achter het Sophia Ziekenhuis, en wanneer u met de auto komt is het een zijstraat van de Kuyerhuislaan. Om 12 uur gaan de staldeuren open.

Meer informatie of meer adressen waar u de koeien naar buiten kunt zien gaan? Kijk dan op www.nederlandbloeit.nl.

Artikel delen:

Reageer