WVF komt fysiek tekort in IJsselderby

Zwolle –  Zaterdagmiddag stond voor WVF de IJsselderby tegen Dos kampen op het programma. Voor beide ploegen stond er het nodige op het spel. Dos Kampen strijdt tegen degradatie en WVF had nog kans op de tweede periodetitel. Dus werd met de nodige spanning naar deze wedstrijd uitgekeken. Maar vaak wordt een derby gekenmerkt door minder goed voetbal en dat was deze dag niet anders.

Na een afwachtend begin, kreeg WVF steeds meer te maken met een agressief en fysiek sterk DOSK. Er werd aan WVF zijde in de eerste helft vaak slecht uitverdedigd en onnodig veel balverlies geleden. Daardoor kwam er geen rust in het spel van WVF. Dit was voor DOSK reden om vooral fysiek de strijd aan te gaan en WVF het voetballen onmogelijk te maken. Toch kreeg WVF nog enkele kansjes in de eerste helft maar mocht het niet ontevreden zijn dat het met een 0-0 stand kon gaan rusten. Nadat Hessel Berends uit een corner overschoot was het DOSK speler Mattijs Winters die geheel vrijstaand in het zijnet schoot. Een goed schot van Bjorn Rellum werd met moeite gekeerd door DOSK Keeper van der Vegt maar helaas kopte Timon Beimers de rebound recht in de handen van keeper. Niet veel later greep Wibo goed in na een goede DOSK kans na mistasten in de verdediging van WVF. 

Dosk rook zijn kans en voerde de druk op. Zo leverde een corner van DOSK een paar hachelijke momenten op voor het doel van WVF, maar wist Wibo van Dijk de bal uiteindelijk toch te pakken. Bjorn Rellum kreeg nog een aardige kans maar keeper van der Vegt liet zich niet in de korte hoek niet verrassen. Nadat Dennis Diender van DOSK nog een gele kaart kreeg voor onbesuisd inkomen op Richard Bouwmeester, kreeg DOSK vlak voor het rustsignaal nog een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een goede voorzet kwam Yunus Aybek goed voor zijn man,Jeroen van Brummen en tikte de bal gelukkig voor WVF net over het doel.

In de tweede helft kwam Saba Gwedelidze als vervanger voor Sahin Sahinturk in het veld. WVF kwam meer in balbezit. Na een goede combinatie over meerdere schijven ging een schot van Richard Bouwmeester nog naast het doel van DOSK, maar in de 51e minuut kwam WVF op voorsprong. Na een schitterende pass van Hessel Berends was het Timon Beimers die vrije doorgang kreeg en op zijn bekeken schuiver had keeper van der Vegt geen antwoord 0-1 voor WVF . helaas gaf dit niet de nodige rust voor WVF en zes minuten later zorgde Yunus Aybek met een knap doelpunt voor de gelijkmaker. DOSK voerde de druk hierna nog meer op en leverde nog meer strijd en won bijna alle duels op wilskracht. Het was dan ook wachten op een voorsprong voor DOSK. Deze kwam in de 68e minuut. Na weer half wegwerken in de verdediging was het Martin Wubs die hiervan profiteerde. Vanaf dat moment speelde WVF een verloren wedstrijd.

Nadat DOSK nog een keer de paal raakte en Wibo van Dijk nog een paar keer redding kon brengen, werd de eindstand in de 89e minuut op 3-1 gebracht. Karim Gabara kon, komend vanaf eigen helft, ongehinderd doorlopen naar het doel van WVF en maakte het met een schuiver tussen de benen van de uitkomende Wibo van Dijk schitterend af.

Een terechte nederlaag tegen een fysiek sterk DOSK, dat mede door een overwinning van hun vrienden van Middenwetering op Be Quick’28 een goede dag had. Voetballend lukte er helaas niet veel vandaag bij WVF. Maandag wacht FC Zutphen, een tegenstander waar WVF nog wat heeft goed te maken na de grote thuisnederlaag op de openingsdag van deze competitie en wie weet gaat dat na het nuttigen van de nodige eieren lukken!!! Dick Noordman

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer