Veel uitgaansgeweld op Jufferenwal

Zwolle – Op de Jufferenwal werden in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 april twee Zwollenaren (20 en 23 jaar) aangehouden voor mishandeling.

Surveillerende agenten zagen het tweetal met elkaar in gevecht. Een portier van een horecagelegenheid wist de man van 20 jaar aan te houden en onder controle te krijgen. De andere man kon, na enig verzet, worden aangehouden door de agenten. Hij had verwondingen aan zijn hand en zijn gezicht. Het tweetal is ingesloten voor verder onderzoek. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Diezelfde nacht werd op de Jufferenwal een 21- jarige Zwollenaar aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan bevel/vordering. De man was kort daarvoor een horecagelegenheid uitgezet omdat hij zich vervelend en agressief gedroeg. Ook was de man flink onder invloed. Eenmaal buiten bemoeide hij zich met willekeurige andere personen, die hij uitdaagde voor een gevecht. Om escalatie te voorkomen, werd hij door een agent gevorderd de Jufferenwal te verlaten. Dit weigerde de man meermaals. Uiteindelijk bleef hij staan waar hij stond en schold hij de agent ten overstaan van het uitgaanspubliek uit. Daarmee was de maat vol en werd hij aangehouden. De man is ingesloten en krijgt proces-verbaal aangezegd.

Artikel delen:

Reageer