IJsselhallen de lelijkste plek van Nederland?

Zwolle – De Slag Om Nederland krijgt de ruimtelijke ordening meer in beweging dan elke nota of visie van de afgelopen 5 jaar. Een onderdeel is 'De lelijkste plek van Nederland'. De IJsselhallen van Zwolle zijn hiervoor genomineerd.

Het tv-programma De Slag om Nederland lijkt de ruimtelijke ordening meer in beweging te krijgen dan elke nota of visie van de afgelopen 5 jaar. Stedebouw staat weer op de kaart. Maar het leukst blijft toch het zeiken over miskleunen en lelijkheid. DSON vroeg de kijkers om lelijke plekken in te zenden. Daarvan zijn nu 10 lelijkerds genomineerd. De IJsselhallen is er dus één van. In de uitzending van 7 mei wordt dan de plek gekozen waar je niet dood maar ook niet levend gevonden wil worden.

En de lelijkste plekken van Nederland zijn:

– Het Scheringa-museum in Opmeer
– De Brinkmann-passage in Haarlem
– Het Raadhuisplein in Haren (Groningen)
– De woontorens in de wijk Nesselande, Rotterdam
– Het Marconiplein in Eindhoven
– De IJsselhallen in Zwolle
– Bos en Lommer Plein Amsterdam
– A2 rondom Den Bosch

Blijft overeind dat lelijk of mooi subjectief is. Of stoere hoogbouw een landelijk uitzicht verpest of interessanter maakt (Nesselande) is een mening. Het limoengroene geluidscherm langs de A2 kan een herkenbare afwisseling zijn ten opzichte van al die schermen die proberen niet op te vallen maar het wel doen. Plekken aanwijzen die al afgeschreven zijn (Stokhorst) dient weinig nut. Ook zitten er plekken tussen die door een (landschaps-)architect of stedebouwkundige met middelen als meer groen (Bos-en Lommerplein) nog te redden zijn. Welke loser moet volgens jou winnen?

Bron: Bright / DSON

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Daar heb ik mijn hele studententijd gewoont (veemarkt 23) in die tijd was het altijd druk en gezellig met het casino beneden en turks cafe ernaast. En dan zeker de donderdagnachten. Zelf eens een stier tegen gekomen!
    verbaasd me dat het nog niet plat IS.

Reageer