Shaken op het Assendorperplein

Zwolle – Een heerlijk zonnetje, fijn muziekje erbij. Dat was zondagmiddag het geval op het Assendorperplein bij het maandelijks muziekevenement Muziek in de Tent. Met één voet stevig in de ska en de andere vrij om tussen gipsy, reggae, punk en blues heen en weer te wiebelen. Deze editie was het The Shakedown 8 die het ruim aanwezige publiek op het plein vermaakte.

shake_1.jpg

The Shakedown 8 is een eigenzinnige band die zich niet wil beperken tot een enkel genre. Met één voet stevig in de ska en de andere vrij om tussen gipsy, reggae, punk en blues heen en weer te wiebelen, knalt de energie van het podium af. Er zijn maar weinig mensen die stil kunnen blijven staan op hun aanstekelijke liedjes. In maart 2009 werd The Shakedown 8 opgericht en nog geen 6 weken later stonden ze al in het voorprogramma van The Slackers in de Underground (Lelystad). Het was een overweldigend succes en sindsdien gaat het als een speer met de band.

shake_2.jpg

shake_3.jpg

shake_4.jpg

Er werden meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder de 1e prijs bij de bandwedstrijd van 3VOOR12 ‘’Vers’’, de tweede prijs van provinciale bandwedstrijd Flavourland en vervolgens een knallende overwinning op Madfest in de Speakers (Delft), wat een optreden opleverde op het Madnes festival op Ameland.

Na een kleine tour door Duitsland en Belgie en een aantal wijzigingen in de line-up, stond de band op het Bevrijdingsfestival in Almere en verzorgden zij het voorprogramma voor o.a. Def P en The Beatbusters, The Toasters, The Slackers (Deze keer in Hedon, Zwolle) en Jaya the Cat. Ook mochten ze op 27 november 2011 het publiek opwarmen voor Bob Wayne en de Voodoo Glow Skulls in Iduna (Drachten).

Tak – Vocals
Micha – Bass
Jan – Guitar / Vocals
Imre – Organ
Sakoe – Accordeon
Bas – Drum

Wijkcentrum de Enk en Eureka waren geopend voor een hapje en een drankje.

Artikel delen:

Reageer