Landstede Volleybal jongens B Nederlands Kampioen

Zwolle – Zaterdag is Landstede Volleybal jongens B (leeftijd 14-16) overtuigend Nederlands Kampioen  jeugdvolleybal geworden. De finale tegen Dynamo uit Apeldoorn werd redelijk gemakkelijk gewonnen met 25 – 22 en 25 – 18. Daarmee was de felbegeerde titel binnen.

p1020819.jpg
Eigen foto

De finaleronde werd gespeeld in de Omnisporthal in Apeldoorn. De open clubkampioenschappen werd gespeeld in 3 rondes. Op de laatste wedstrijddag begon de Zwolse ploeg wat tam. Er werd weliswaar gewonnen, maar de vorm was nog niet helemaal gevonden. Na de wedstrijd tegen Gemini, welke eindigde in een gelijkspel, kwamen de koppen gelukkig de goede kant op te staan. En de ploeg is daarna eigenlijk niet meer in gevaar gekomen. Landstede wist de kwartfinale zonder al te veel problemen te winnen van het team van Kindercentrum-Alterno.

In de eerste set liep de emotie aan de kant van Landstede echter nog wel hoog op, wat jammer genoeg wel een schaduw wierp op deze wedstrijd. In de tweede voorronde op 18 februari in Barneveld kreeg het team van Landstede eigenlijk meer tegenstand, met name van de landskampioen van 2011, Twente. Deze ploeg was zaterdag ook van de partij, maar zij bleek de druk van de favoriet niet aan te kunnen. Zij strandden in de eerste kwartfinale.

Het jongensteam bestaat grotendeels uit spelers van jongens B1. Enkele jongens spelen daarnaast ook op eerste-klasse niveau bij de heren en 3 jongens komen op regiodivisie uit bij heren 3 van Landstede Volleybal. Voor Landstede Volleybal is dit weer een bevestiging dat zij met hun ontwikkelingen binnen de jeugdlijn de goede koers varen. Naast de samenwerking met CSE van landstede, wil de vereniging ook proberen om het jongensvolleybal goed op de kaart te zetten. Zo komen er de aankomende maanden inlooptrainingen om jongens in de leeftijd van 11 tot 14 te enthousiasmeren, zodat ook het jongensvolleybal voor de toekomst kan worden gewaarborgd.

Het team is in de aanloop naar dit toernooi getraind en gecoacht door Danny Bergman en Roel Tabak. Het team bestaat uit Flor Polinder, Aron Janssen, Sybe Tabak, Bert Mosselaar, Yannick van Ommen, Thomas Botter, Barry Torn, Jeroen Dekker en Tobias Edskes.

Artikel delen:

Reageer