Klachten over verspreiding De Peperbus

De VVD in Zwolle vindt dat de informatievoorziening door gemeente aan de Zwolse bevolking een punt van actuele maar ook blijvende aandacht is. Eén van de middelen die de gemeente hiervoor al enige jaren inzet is de gemeente katern en de raadswijzer in de weekkrant De Peperbus. Voor veel Zwollenaren vormen de artikelen in De Peperbus over wat er gebeurd in de stad, mededelingen ten aanzien van wijkplatforms, agenda van de Raad maar ook publicatie van aanvragen, besluiten en beschikkingen als parkeer- en bouwvergunningen de aangewezen weg voor het vinden van informatie hierover.

Door gratis verspreiding van De Peperbus, huis een huis, draagt de gemeente Zwolle bij aan de gemeentelijke informatievoorziening die de gemeente Zwolle zich als aandachtspunt naar de inwoners van Zwolle stelt. De VVD Zwolle hoort vanuit de Zwolse bevolking echter steeds vaker dat De Peperbus, niet of wisselvallig wordt bezorgd waardoor Zwolse inwoners als belanghebbende (kunnen) worden geschaad. Ook is niet duidelijk waar gemeld kan worden dat De Peperbus niet is ontvangen. De VVD stelt hierover vragen aan het college.

De VVD heeft de volgende vragen:

1.       Wat zijn de afspraken die het College ten aanzien van verspreiding van De Peperbus met de hiervoor verantwoordelijke organisatie heeft gemaakt.

2.       Wat doet het College met opmerkingen van Zwolse burgers o.a. op recentelijke wijkplatforms dat De Peperbus, als bron van gemeentelijke informatievoorziening en besluitvorming, niet of slecht wordt bezorgd.

3.       Is het College bereidt zich in te spannen voor een sluitende verspreidingsaanpak met betrekking tot De Peperbus als gemeentelijke informatievoorziening met een meldpuntvermelding indien wekelijkse bezorging niet plaatsvindt.

4.       Indien een sluitende verspreidingsaanpak van De Peperbus niet tot de mogelijkheden behoort heeft het College dan een alternatief met betrekking tot de wettelijke informatie voorziening aan de burgers van Zwolle voor ogen.

Aly van der Vegte                                                                          

Piet van Dijk

 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Een beetje VVD-er woont in Berkum en een beetje Berkummer weet dat de Peperbus niet of nauwelijks wordt bezorgd en dat deze ten alle tijden bij de C1000 beschikbaar is.  Maak melding

 2. Kan het zijn dat door de paginagrote advertentie van een automobielbedrijf, dat vorige week op de voorpagina van de Peperbus verscheen, het weekblad door de lezers is beoordeeld als een reclameblad??


  Maak melding

 3. Wat een hopeloos ouderwetsch medium is die peperbus toch….. Het heeft overigens jaren geduurd voordat ik in de gaten had dat er niet alleen reclame in stond.

  Het wordt anno 2007 hoog tijd voor een gepersonaliseerd mailtje, met daarin alle (voor mij) relevante info. Als mij ISP dat kan, kan de gemeente dat ook. Scheelt ook nog eens een hoop kosten en dus WOZ-inkomsten.  Maak melding

 4. kan best ouderwets zijn…..maar ik woon hier, mastenbroekerpolder, nu 15 jaar en heb er al 6 mogen ontvangen……
  die kreeg ik na meerdere telefoontjes, waarvan het nummer overigens in de peperbus staat, die ik dus niet ontvang.
  zou hem best willen hebben


  Maak melding

 5. Als ik VVD had gestemd dan zou ik me dood schamen, er zijn toch veel belangrijkere kwesties waar vragen over gesteld kunnen worden.

  Laten ze eens vragen stellen over de fietsoversteekplaats van de IJsselcentraleweg naar het fietspad langs de Hollewandsweg bij de manege. Daar zijn laatst nog twee meisjes aangereden.


  Maak melding

Reageer