Huldiging FC Zwolle op Rodetorenplein

Zwolle – Als FC Zwolle kampioen wordt van de Jupiler League krijgt het voetbalteam een feestelijke huldiging in de Zwolse binnenstad. FC Zwolle kan vrijdag 13 april al de titel binnenhalen: het kampioensfeest wordt dan zaterdag 14 april gehouden, vanaf 18.00 uur op het Rodetorenplein in het Zwolse stadshart.

De spelersgroep, hun partners en begeleiders varen per boot via de Thorbeckegracht naar het centraal gelegen Rodetorenplein. Die vaartocht geeft supporters en andere geïnteresseerden de kans om de kampioenen vanaf de kades toe te juichen. De vaartocht van de Hanekampbrug tot aan de huldigingslocatie duurt naar schatting van 18.15 tot 18.45 uur. De feitelijke huldiging op het Rodetorenplein is gepland van 19.00 tot 19.30 uur. Daarbij is onder meer burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle aanwezig. Na de huldiging vertrekt FC Zwolle ook weer per boot van de feestlocatie. Op het Rodetorenplein begint het kampioensfeest om 18.00 uur. Tot de huldiging kan het publiek zich vermaken met muzikale acts, met optredens van onder meer zanger Harm Wolters en rapper Junte Uiterwijk. Na de huldiging loopt het programma op het Rodetorenplein nog tot maximaal 20.30 uur door.

RTV Oost zendt een live televisieverslag uit van het kampioensfeest.

Tijdens de huldiging van FC Zwolle is het afsteken van vuurwerk, zoals bijvoorbeeld fakkels, in de Zwolse binnenstad strikt verboden. Vanwege de veiligheid van omstanders is dit verbod van kracht. De verwachting is dat er bij de huldiging veel publiek – van alle leeftijden – op en rond het Rodetorenplein aanwezig is, en vuurwerk afsteken vormt dan een onverantwoord risico. Wie zich niet aan het vuurwerkverbod houdt, wordt aangehouden door de politie. De gemeente en FC Zwolle rekenen erop dat alle aanwezigen begrip hebben voor de maatregel en dat iedereen meewerkt aan het naleven van het verbod op vuurwerk.

Momenteel wordt door verschillende partijen hard gewerkt aan een geslaagd kampioensfeest voor FC Zwolle. Daarbij werkt de gemeente samen met diverse partners, zoals FC Zwolle zelf, de politie, de Horeca Evenementen Stichting Zwolle en de Reddingsbrigade.

Mocht FC Zwolle vrijdagavond het kampioenschap niet binnenhalen, dan wordt een huldiging – vanzelfsprekend – uitgesteld. De eerstvolgende mogelijkheid op het kampioenschap van de Jupiler League is dan vrijdag 20 april. Verzilvert de club die kans, dan volgt de huldiging op zaterdag 21 april. Het programma van het kampioensfeest blijft dan gelijk aan de opzet voor komende zaterdag.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Mooi dat FC-Zwolle kampioen kan worden. ๐Ÿ˜‰

  Maar…waarom worden de bewoners van de Thorbeckegracht niet ingelicht over deze actie's? Het kan zijn dat ze nog geinformeerd worden maar dat moet nog gezien worden. (Eventuele overlast misschien?)

 2. Maar toen tegen RKC was de voorsprong 3 punten met 3 wedstrijden te gaan. Nu 8 punten met 3 wedstrijden te gaan. Dat is toch een belangrijk verschil ten opzichte met vorig seizoen!:)

 3. Gewoon fakkeltjes meenemen zaterdag en massaal aansteken om 19:05 en dan doorgeven die dingen! Hoop dat er vrijdag ook nog wat fakkeltjes rond gaan.

 4. ja doorgeven kan was ik ook wel van plan ma ik neem niet mee stadion in en dan volgende jaar nie heen mogen doei heb al paar jaar zijzoenskaart dus ben er volgendjaar elkewetstrijd weer

 5. @Zwollenaar, wat maakt het uit hoe je taalvaardigheid is.
  Lekker belangrijk. Je snapt blijkbaar wat hij vertellen wil, daar gaat het toch om.

 6. "Je snapt wat hij wil zeggen" Wat een enorm prutexcuus is dat zeg. Men mag zich best groen en geel ergeren aan een post met zoveel taal- en spellingsfouten, zonder leestekens, zonder hoofdletters. Zo'n post is gewoon om om te janken en geeft het idee dat de poster niet ouder is dan 8…

  OT: Ze kunnen dus kampioen worden als ze minstens gelijk spelen en Sparta maximaal gelijk speelt toch?

 7. Zwollenaer en Tsja, als je voor een dubbeltje geboren bent…. Dat negativisme zal er bij jullie nooit meer uitgaan. Reageer dan niet!

  On-topic: heerlijk feestje zaterdag!!

 8. even alles op een rijtje wint sparta moet zwolle ook winnen dan is gelijkspel niet genoeg. zelfs als sparta gelijkspeelt is gelijkspel nog niet genoeg. dus ze moeten gewoon winnen anders kunnen ze theoretisch gewoon in laatste wedstrijd nog nacompetitie spelen.dus er is nog helemaal niks beslist vrijdag.;)

 9. Als Sparta alles wint, moet Zwolle er toch ook minstens 1 winnen?

  Overigens, dat geneuzel over dat fakkels niet mogen: het is toch duidelijk waarom de gemeente dat niet wil. Het is hartstikke druk, ook veel kleine kinderen. Dan wil je dat risico toch zelf ook al niet nemen??

 10. @Blaagje,

  als Sparta gelijk speelt dan is Zwolle kampioen, want dan komt Sparta op 7 punten met nog 2 wedstrijden te gaan ๐Ÿ˜‰

  Maar Zwolle moet het gewoon zelf doen, winnen en dan is er geen twijfel meer mogelijk.

 11. We/ze moeten 2 punten halen in drie wedstrijden. Dat is onafhankelijk van alle andere uitslagen.
  8 punten voor met drie wedstrijden. Reken maar na.

  :D:D:D

 12. theoretisch kan het gewoon nog. als zwolle alles verliest en sparta geen punten morst. geloof het ook niet maar ik kijk er ook niet raar van op als het wel gebeurt zwolle kennende:P maar we zullen zien:)

 13. Als Zwolle en Sparta gelijkspelen is Zwolle kampioen. Bij overwinning is Zwolle kampioen en daar moeten we vanuit gaan. Eindhoven heeft mentale tik gekregen maandag dus is rijp voor de slacht. Conclusie: vrijdagavond een mooi voetbalfeest creรซren!:):)

 14. wat ze bij vitesse nu doen moeten ze ook doen bij zwolle nu. is toch niet normaal 125 euro voor een kaartje gelijk aanpakken die lui.anuleren geld terug en gewoon 2kaartjes per persoon voor seizoenkaarthouders. kunnen ze gelijk extra tribune afbreken denk ik hahaha:P

 15. Bericht door Japser, op 11 april 2012 om 14:53
  Ik zie het vrijdag nog niet gebeuren, de druk is nu VEEL te hoog.

  Misschien is de druk wel zo hoog dat ze WINNEN!:D:D:D

 16. Als Zwolle verliest…. Bah! Hou op! Zwolle gaat gewoon winnen!!
  Zo niet, met elf man in de 16 meter de laatste wedstrijden. Niemand pakt ons dit meer af! Tijd om fakkels massaal in te slaan (en verantwoord te ontsteken) en een paar mooie feestjes bouwen dit weekend.

  PS: De huldiging duurt niet de hele avond, het feest wel ๐Ÿ˜‰

 17. Bericht door Japser, op 11 april 2012 om 14:53
  Ik zie het vrijdag nog niet gebeuren, de druk is nu VEEL te hoog

  Almachtige japser heeft gesproken, iedereen kan thuisblijven.

Reageer