Minister Plasterk brengt bezoek aan Windesheim

Maandag 14 mei bracht minister Plasterk van Onderwijs Cultuur en Wetenschap een bezoek aan Hogeschool Windesheim. Een van de thema’s tijdens dit bezoek was duurzaamheid. De minister sprak hier over met studenten die in opdracht van Udinga Media uit Meppel een groot project op dit gebied uitvoeren.

De studenten zijn bezig met een opdracht over duurzaam ondernemen. Hiervoor hebben ze een eigen bedrijf, genaamd Adviesbureau DO opgezet. In opdracht van het full-service reclamebureau voeren zij een onderzoek uit naar duurzaam ondernemen in de regio Zwolle-Meppel-Steenwijk. Dit onderzoek komt voort uit het project fatsoenlijkondernemen.nl. Het bezoek van de minister werd door de studenten met beide handen aangegrepen om aandacht te vragen voor dit thema en hun onderzoek. Minister Plasterk was zeer geïnteresseerd en stelde veel vragen. Het is een thema waar veel bedrijven mee bezig zijn en waar toch nog regelmatig onduidelijkheid over is. De studenten moesten de minister dan ook goed uitleggen wat duurzaam ondernemen volgens hun precies inhoudt.

Het onderzoek van de studenten heeft als doel duurzame MKB’s in de regio in kaart te brengen. Daarnaast zoeken zij naar mogelijkheden om het duurzaam ondernemen binnen het MKB te stimuleren. Het onderzoek wordt gepresenteerd op donderdag 7 juni tijdens het symposium ‘de fatsoenlijke toekomst, wat MVO voor u kan opleveren’. Voor hun opdracht zoeken de studenten nog bedrijven die actief met het thema duurzaamheid bezig zijn of dit graag willen. Bedrijven kunnen contact opnemen met de studenten via adviesbureaudo@gmail.com. Voor meer informatie over het symposium kunt u kijken op www.fatsoenlijkondernemen.nl     

Artikel delen:

Reageer