Opleidingsrestaurant Landstede deelnemer Fill the Cup

Zwolle – Het basisidee is simpel. Van elke maaltijd die in een restaurant wordt genuttigd, gaat twintig cent naar een fonds voor maaltijden in arme landen. Onder de naam Fill the Cup ondersteunen inmiddels 75 restaurants in Nederland dit idee. Het nieuwe opleidingsrestaurant van Landstede aan het Rechterland in Zwolle is het eerste Overijsselse restaurant dat aanhaakt.

In Nederland serveren we meer dan 1 miljard maaltijden per jaar. Onder het motto “Wij een maaltijd, zij een maaltijd” ondersteunen gasten van restaurants in Nederland, met een kleine bijdrage per maaltijd, kinderen in arme landen. Het Fill the Cup idee is afkomstig van het Wereld Voedsel Programma van de Verenigde Naties. De docenten van het team Horeca, vonden het idee zo simpel en sympathiek dat zij het restaurant spontaan aanmeldden. “Het past prima bij duurzaam ondernemen en de waarden waar wij als onderwijsorganisatie voor staan”, vinden de docenten.

Het nieuwe opleidingsrestaurant van Landstede werd onlangs voor de gasten geopend. Mbo-studenten van onder andere de horeca- en facilitaire opleidingen doen er praktijkervaring op door het maken en serveren van bijvoorbeeld lunches, diners en koffiespecialiteiten. In het najaar is de officiële opening.

Tijdens een extra open huis op donderdag 24 mei, kunnen bezoekers van 16.00 tot 19.00 uur het nieuwe restaurant en de leskeukens bekijken.

Kijk voor meer informatie over Fill the Cup op www.jointhecup.org.

Artikel delen:

Reageer