Expositie over kinderen met Down op Rodetorenplein

Zwolle – Op 26 november 2008 werd het boek “de Upside van Down” van Eva Snoijink groots gelanceerd. Op die dag nam Wendy van Dijk het eerste exemplaar in ontvangst. Down's Upside is de internationale naam van de Engelse versie van het boek en de verzamelnaam voor de buiten exposities die naar aanleiding van het boek worden georganiseerd in allerlei grote steden. Vanaf 13 september tot en met 26 oktober 2012 is de expositie op het Rodetorenplein in Zwolle te bewonderen.
De expositie is een initiatief naar aanleiding van het fotoboek. De openluchtexpositie is als eerste op 7 mei 2009 geopend in Amsterdam bij de Stopera en toont 40 portretten uit het boek, sommige met tekst. Het doel is om voorbijgangers en bezoekers te laten genieten van de eenvoud en schoonheid, maar vooral in de hoop dat deze portretten bijdragen aan een realistisch beeld van het Downsyndroom. Zodat iedereen die naar een kind met Downsyndroom kijkt, verder kan kijken dan het syndroom. En het kind achter het syndroom op waarde leert schatten. De expositie is gerealiseerd om het onbegrip en de onwetendheid waardoor kinderen met Downsyndroom vaak niet de kansen krijgen die zij verdienen, uit de wereld te helpen.

De expositie is onder andere tot stand gekomen met steun van o.a. SNS Reaal, het stadsdeel Amsterdam Centrum en de gemeente Den Haag.

In januari 2011 is de organisatie van de buietnexpositie overgenomen door het Fonds Verstandelijk gehandicapten.

Artikel delen:

Reageer