Start bouw duurzaam kantoor Enexis te Zwolle

Zwolle – BAM Utiliteitsbouw is aan de Marsweg in Zwolle gestart met de bouw van een energieneutraal regiokantoor voor Enexis, beheerder van het energienetwerk in Noord-, Oost-, en Zuid-Nederland. De officiële starthandeling werd verricht door de heer Stege, projectleider Programma Huisvesting van Enexis. BAM Utiliteitsbouw zal het kantoor naar verwachting in december 2012 opleveren.

Het nieuwe kantoor heeft een vloeroppervlak van 5.500 m² en biedt plaats aan ruim 200 medewerkers die nu elders op het terrein zijn gehuisvest. Kenmerkend voor het nieuwe kantoor is het centrale atrium. Dit zal gaan functioneren als een groene long. De planten in het atrium zuiveren het fijnstof uit de ventilatielucht. Het relatief grote dakvlak van het atrium wordt voorzien van zonnepanelen. In combinatie met warmte-koudeopslag zorgt dit voor een energieneutraal gebouw.

Het project wordt gerealiseerd als onderdeel van Enexis Duurzaam, naast duurzame netwerken en inzicht in energieverbruik is dat een van de focusgebieden waarmee Enexis de energietransitie stimuleert.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. waarom WEER een nieuw kantoorgebouw er staan er nog genoeg leeg in Zwolle. Laten ze die eerst eens vol proppen!!!!!>:(>:(>:(>:(

  2. Helemaal eens met ikke123. Gebruik maken van de leegstaande (nieuwe) kantoorruimte in Zwolle, is waarschijnlijk ook nog eens veel beter voor het milieu. Klinkt haast hetzelfde als mensen die afgeven op een klassieke Land Rover omdat die zo vervuilend is, terwijl ze zelf weer zo'n nieuwe groene auto kopen. Ze vergeten dan alleen even wat voor energie het kost om de auto te fabriceren. (Voor wie het nog niet doorheeft: doorrijden in een onzuinige klassieker is over de hele linie beter voor het milieu dan om de paar jaar weer een nieuwe zuinige auto aan te schaffen)

  3. Leegstaande kantoorruimte gebruiken kan vaak alleen als je niet kijkt naar prestige en uitstraling van je bedrijf.

    Daarbij is het in de kromme markteconomie van zeer groot belang dat men blijft bouwen, of het nou nodig is. Er moet groei zijn, anders klapt de boel in elkaar.

    Kapitalisme, het grootste (legale) piramidespel ter wereld. En gedoemd te falen.

Reageer