Open dag lacrosse, ultimate frisbee en roller derby

Zwolle – Lacrosse, roller derby en ultimate frisbee: drie sporten die nog niet iedereen kent, maar die sinds enige tijd ook in Zwolle te beoefenen zijn. Op zaterdag 21 april a.s. houden drie Zwolse verenigingen een open trainingsdag in het Wezenlandenpark om iedereen kennis te laten maken met deze nieuwe sporten.

cros_5.jpg

Lacrosse is een tactische, fysieke veldsport die veel wordt gespeeld in Amerika, Canada, Engeland, en sinds een aantal jaar ook in Nederland. In Zwolle wordt sinds 2009 op sportpark De Pelikaan Lacrosse gespeeld door de Zwolle Wolves. De sport is een kruising tussen ijshockey, rugby en hockey waarbij met behulp van een stick de bal in het goal van de tegenstander wordt gegooid. Tijdens de open training staan de heren van de Zwolle Wolves klaar om je kennis te laten maken met de beginselen van Lacrosse.

Naast Lacrosse is het mogelijk om mee te doen met Ultimate Frisbee, een supersnelle dynamische teamsport. Er wordt in gemengde teams gespeeld volgens het fairplay principe, dit houdt in dat er geen scheidsrechter is. De wedstrijden kenmerken zich door een goede sfeer, plezier en sportiviteit. Het Zwolse team Bluefingers Ultimate doet mee aan de landelijke indoor- en outdoorcompetitie en toernooien.

Het derde team waar meegetraind kan worden zijn The Bashin' Bluefingers, de Zwolse roller derby vereniging. Roller derby is een full-contactsport die gespeeld wordt op rolschaatsen. De sport is overgewaaid uit Amerika, en wordt sinds een aantal jaar fanatiek gespeeld in Nederland. De Zwolse dames zijn sinds een jaar actief, en staan tijdens de open training klaar om alles te vertellen en vooral te laten zien over de sport. Om mee te kunnen doen is het handig als je zelf rolschaatsen of skeelers meeneemt, er is een beperkt aantal rolschaatsen te leen.

De open trainingen vinden plaats op zaterdagmiddag 21 april van 13:00 uur tot 16:00 uur in het Wezenlandenpark (ter hoogte van het skatepark). Ieder uur start er bij de drie verenigingen een training van 45 minuten. Het is dus mogelijk om overal een keer mee te doen! Aanmelden kan ter plaatse, of via de facebookpagina: https://www.facebook.com/events/211035285662871/

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer