G-voetballers actief bij FC Zwolle – FC Eindhoven

Zwolle – Op vrijdag 13 april wordt voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle tegen FC Eindhoven een voorwedstrijd gespeeld door enthousiaste G-voetballers uit de regio. Daarnaast zetten de G-voetballers in de rust hun prestaties neer door het nemen van strafschoppen en wordt er voorafgaand aan de wedstrijd door vrijwilligers van Fonds Gehandicaptensport gecollecteerd.

Fonds Gehandicaptensport is het enige fonds in Nederland dat zich inzet om sport voor iedereen mogelijk te maken. Fonds Gehandicaptensport steunt zowel sporters met een lichamelijke-, zintuiglijke- als een verstandelijke handicap. Ook dit jaar gaan er weer duizenden enthousiaste vrijwilligers als collectant langs de deur in de week van 1 tot en met 7 april onder het motto: 'om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig'.

Denk aan gespecialiseerde begeleiding en vervoer, aangepast sport- en spelmateriaal en accommodaties die toegankelijk moeten worden gemaakt. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om deze extra financiële drempels weg te nemen. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van subsidies aan (sport)organisaties en – verenigingen, het stimuleren van de gehandicaptensport en het geven van goede voorlichting.

Sport maakt fit voor het leven. Voor gehandicapte mensen is sport meer noodzaak dan luxe. Trappen nemen, hoge schappen in de supermarkt bereiken, geld pinnen of van A naar B reizen. Veel dagelijkse bezigheden leveren veel extra inspanningen op waarvoor een optimale conditie is vereist. Op dit moment blijft de sportdeelname van mensen met een handicap nog sterk achter bij sportdeelname van mensen zonder handicap. Gemiddeld sporten mensen met een handicap 33% minder dan mensen zonder handicap.
In samenwerking met de Coöperatie Eerste Divisie (CED), Special Olympics Nederland en Fonds Gehandicaptensport werken sinds 2004 jaarlijks vele clubs uit de Jupiler League mee om deze actie succesvol te maken. Geef aan Fonds Gehandicaptensport tijdens deze fantastische actie en help mee om sport voor deze G-voetballers direct mogelijk te maken!
Artikel delen:
Reacties 8
 1. Je bent anders flink aan het posten op alles wat ook maar enigszins betrekking heeft op FC Zwolle Jasper. Beetje jammer zo'n reactie van je dan, want stiekem vindt je het wel leuk he..

 2. whahaha Jasper is gewoon op van de zenuwen, hij kan niet wachten tot vrijdag en zit waarschijnlijk als eerste in het stadion….toch?

 3. Bericht door Japser, op 11 april 2012 om 16:47
  Is MAX_BERICHTEN_FC_ZWOLLE_WEEK nog niet overschreden?

  Jammer dat je eigen anti fcz mening belangrijker is dan de gehandicapten sport. Het is toch top dat deze mensen een wedstrijd mogen spelen in een bijna vol stadion inclusief een ereronde. Het plezier spat er altijd vanaf.
  :D:D:D

 4. Jawel Edwin, heb je helemaal gelijk in, dat is ook belangrijk. Maar het begon me gewoon op te vallen dat bijna 1 op de 3 nieuwe berichten FC Zwolle gerelateerd is 🙂

  Zwollenaar is back, ik zit niet in het stadion as. vrijdag. Maar vind het wel een tikkie spannend. Ben absoluut geen voetbalfan, sterker nog, ik zie het helemaal niet zitten om ere-divisie hooligans in Zwolle te ontvangen. Maar ik ben wel enorm Zwolle fan, en tsja, FC Zwolle is wel DE voetbalclub uit Zwolle 🙂

Reageer