Zwolle krijgt Mediafabriek

Zwolle – Binnenkort start in het centrum van de stad de Zwolse Mediafabriek. De Mediafabriek gaat workshops en cursussen organiseren op het gebied van animatie, videoverwerking en het maken van games.

De Zwolse Mediafabriek is de “werkplaats” van V-GEN-X, de Stichting die ook het Zwolse Animatie Festival Zwolle organiseert. Een voorbeeld van het werken met animatie is Stopmotion. Daarnaast kan men leren hoe je een eigen internet site met nieuws, beelden etc. kunt maken. De Mediafabriek biedt ook workshops mediawijsheid aan. In april start een cursus animatiefilms maken voor kinderen van ca. 10-15 jaar. In een kleine groep bedenken kinderen films en maken die ook! De groep wordt begeleid door ervaren animatoren of gamedesigners. Binnenkort start er ook een cursus games maken.


De bibliotheek en de Stichting V-GEN-X zijn razend enthousiast over de samenwerking. Na ruim 6 jaar is het gelukt de juiste locatie en partner te vinden. Meer informatie over de workshops en cursussen is te vinden op www.bibliotheekzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer