Windesheimstudenten bedenken BoomBell

Zwolle – Op de fiets een lekker muziekje luisteren met oordopjes in. En voor je het weet: BANG! In het beste geval krabbel je weer op, maar in het slechtste geval moet de ambulance eraan te pas komen. De BoomBell voorkomt al deze ellende. De BoomBell werd bedacht KF-productions, een studentbedrijf van zeven Windesheimstudenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde.

boombell.jpg

De BoomBell is een speaker in de vorm van een fietsbel, die je met een eenvoudig bandje vastmaakt aan bijvoorbeeld een tas, een riem, een fietsstuur of een parasol. In principe is elk apparaat waar oordopjes in kunnen is geschikt voor de BoomBell. Kortom, een mobiele speaker met een uniek bevestigingssysteem dat praktisch op iedere geluidsbron aangesloten kan worden. En, het allerbelangrijkste: je hoeft niets meer in je hand te houden. Ogen op de weg, handen aan het stuur en toch helemaal van alles op de hoogte.

Studentbedrijf KF-productions is een van de tien vijf HBO-studentondernemingen die op donderdag 12 april hun uitvinding mogen presenteren in de regiofinale van Jong Ondernemen regio Oost Nederland. De regiofinale start om 17.30 uur in de Kamer van Koophandel Arnhem, direct achter winkelcentrum Kronenburg. Om 20.00 uur worden de winnaars bekendgemaakt. De regionale mbo- en hbo-winnaar gaan door naar een landelijke halve finale, om vervolgens terecht te komen in de finale op vrijdag 8 juni op de Floriade in Venlo.Windesheim wil ondernemerschap bij studenten bevorderen en is daarom aangesloten bij Jong Ondernemen, een ideële, onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. De stichting werd in 1990 opgericht als initiatief van ABN AMRO, VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en de NBA.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Afgaande op de omschrijving heb ik er maar één woord voor: Waardeloos, dat voorspel ik nu al!
  Ik, als twintiger, zal dit nooit, maar dan ook nooit gebruiken, laat staan aanraden.

  Net zoiets als die laag hangende baggy pants. Als je muziek wilt luisteren prima! Maar doe dat in je eigen omgeving en val anderen er niet mee lastig.

  Duidelijk dat het niveau van Windesheim tot het niveau van een regionaal ROC is geworden. Wat een aanfluiting voor 'Zwolle Studentenstad'. Had er wel wat meer van verwacht…

 2. Lekker voor de omgeving. Ik was blij met alle oordopjes om me heen, maar heb een hekel aan iedereen die nu de speakers van de gsm laten schreeuwen met muziek.

  Dat wordt met deze bel nog erger.

 3. Helaas draait de jeugd tegenwoordig slechts oerslechte nonmuziek, anders was het er misschien wel gezelliger op geworden hiermee.

 4. Bericht door bart1, op 12 april 2012 om 07:11
  Helaas draait de jeugd tegenwoordig slechts oerslechte nonmuziek, anders was het er misschien wel gezelliger op geworden hiermee.

  Dit is een mening! Mijn persoonlijke muzieksmaak gaat alle kanten op.

  denk alstublieft niet zo in hokjes, muziek is kunst, en dat veranderd (gelukkig) in de tijd! Altijd maar hetzelfde dat is ook wel een beetje saai!!!

  —-

  ff ingaan op het idee! baggeridee, ik hoef idd niet lastig gevallen te worden met de muziek van iedereen, kan me helemaal kapotergeren aan jochie's/meisie's, die met hun blackberry op standje 10 rondfietsen!;)

 5. Het lijkt me een goed product. Ook best innovatief, zijn we eindelijk verlost van het akelige wekkerradio geluid uit de telefoons. Volgens mij zit er geld in. 🙂

  Goed werk!

 6. Ik ben benieuwd naar de geluidskwaliteit van dit ding. Kan me niet voorstellen dat het veel beter is dan het geluid dat nu uit de mobieltjes komt.

  Het gebruik van oordopjes/koptelefoon blijft zeeeeeeeeeer mijn voorkeur houden, maar als er dan toch een aso zonder die toevoeging muziek luistert, dan liever op een manier dat het niet verschrikkelijk klinkt.

  Maar ik ben ook hierbij bang dat het voornamelijk de hoge tonen aan kan.

 7. Ah, dat vind ik nou jammer. Dat een product dat velen zal ergeren zo gepromoot wordt in een artikel. Ik vind het vervelend als ik de muziek van anderen moet horen (al is het mijn eigen favoriete liedje!). Ik wil zelf bepalen wat ik hoor. De vogeltjes of mijn eigen muziek. Dus oordopjes in, of de muziek uit.

 8. Met 7 man sterk zo'n concept ontwikkeld. En niemand in hun windesheim-omgeving (docenten/begeleiders) die ook maar enig kleren-van-de-keizer-benul heeft.

  Want het motto is: "niemand is verantwoordelijk"

 9. Als je de autoradio op een hoog volume hebt en je raam open kan je een boete krijgen wegens geluidsoverlast, maar een speaker op de fiets is wel gewoon toegestaan?

  Nederland blijft een bijzonder land:)

 10. Ik heb de boombell net toevallig gezien op een marktdag in Arnhem. Na wat googlen kwam ik hier terecht.

  Maar over de geluidskwaliteit was ik zeer positief verrast. ook ik had verwacht dat het een hoge tonen machine zou zijn. dit bleek niet het geval.

  Die jongens hebben een speaker gemaakt die ook de lage tonen weet te verspreiden.
  Over het volume gesproken valt dit wel mee zo verschrikkelijk hard gaat hij niet en ik verwacht dat hij in het straatbeeld met vrachtwagens en auto die rondrasen niet heel veel overlast veroorzaakt.

  Maar mensen die oordopjes zoals in het artikel benoemd sluiten je toch af van de buitenwereld. dus als het aan jullie ligt nog meer ongelukken en overreden fietsers?

  ik als eind 20-er zou dit product wel willen kopen.
  Wil alleen wel weten waar dit kan.

 11. Ik heb de BoomBell al in handen gehad en was aangenaam verrast door de kwaliteit van het geluid! Ik had vooral hoge, schelle tonen verwacht, maar niets is minder waar.. Het geluid wat uit de speaker komt is beter dan menig set oordopjes van welk merk dan ook. Persoonlijk ben ik niet zo bang voor geluidsoverlast. Het zal niet zo snel andere geluiden op straat overtreffen op het moment dat je het volume niet op standje asociaal zet..
  Op de facebookpagina van de BoomBell staat trouwens dat je je naam in het bevestigingsbandje kunt laten graveren. Leuk verjaardagscadeautje lijkt mij, zeker met de zomer in aantocht! Ik zie al een zomerse dag in het park voor me; iedereen heeft wel muziek op zijn of haar telefoon of mp-3 speler, dus als je met een groep vrienden bent kun je mooi afwisselen met muziek. Beter dan dat schelle geluid wat doorgaans uit een telefoon komt!
  Kortom: lijkt mij wel wat! Maar vast eentje bestellen in de voorverkoop 🙂

 12. Maar mensen die oordopjes zoals in het artikel benoemd sluiten je toch af van de buitenwereld. dus als het aan jullie ligt nog meer ongelukken en overreden fietsers?

  Hoezo zorgen oordopjes voor meer ongelukken? Als je op het verkeer let gebruik je je ogen en niet je oren. In de auto hoor je toch ook geen fietsers aankomen?

 13. Ook ik ben verrast door de prima geluidskwaliteit!
  Mobieltejs zijn voor rampgeluiden als slechthorende alleen ruis en geschetter en gefluit. Met dit ding kan ik dus ook de muziek op mijn I-phone weer prima beluisteren.
  Gaat mee met fietsvakantie zeker weten kan namelijk net zo goed tijdens het niet-fietsen als tijdens het fietsen gebruikt worden en eh ik ben wat ouder dan 20!!

  Heren, voor mij is het een uitkomst, klasse!

 14. Ik zie me zelf al helemaal zitten in het avond zonnetje in het park of op het strand. Biertje, hapje en muziek uit zo'n dingetje! Stukken beter als zo'n waardeloos action ding van 2 euro die na 1 middag kapot is.

  Ik zie het voor me!

 15. Als het zo mobiel is, zouden wij het ook prima kunnen gebruiken met speur en puzzeltochten tijdens de kinderfeestjes.
  Licht van gewicht, compact, handzaam, stevig, vast ook wel aan een broekriem oid te bevestigen?? en het hele groepje kinderen kan tegelijkertijd horen wat de volgende opdracht is. geen gedoe met 'speler' mee e.d. lijkt ons een goede uitvinding, waar kan ik rechtstreeks bestellen?

 16. Ook ik vind dit als twintiger een belachelijk idee en nog belachelijker vind ik het dat een product die dit asociale gedrag in de hand werkt aandacht krijgt. Bedenkers: shame on you!!

 17. Tsja, Daar gaan wij weer. Opnieuw een poging om eigen vermaak aan een ander op te dringen. Hoe mooi en innovatief het produkt ook mag zijn: Wie het gebruikt is knap asociaal bezig. Als u muziek wilt luisteren dan doet u dat naar mijn idee op een veilige plaats waar je een ander niet stoort of tot last bent of kan zijn.

 18. De middelbare schooljeugd rijdt nu rond met mobieltjes in de hand juist om geen oordopjes te hoeven dragen en dit creëert een onveilige situatie in het verkeer.

  Dit product produceert zo'n kleine hoeveelheid decibellen dat als iemand hier last van heeft deze persoon wel erg snel op zijn teentjes is getrapt door de zogenaamde "overlast". Dit product kan totaal niet vergeleken worden met een voorbij komende auto met de ramen open en het volume op 100%.

  Juist om de mobieltjes uit de handen van de gebruikers te nemen is de Boombell uitgevonden en niet om "overlast" te creëren.

  Ik vind dit een top product en ik denk dat mijn broertje en zijn vriendjes dit product prachtig zullen vinden !

 19. Een IP check is niet nuttig omdat deze studenten vanaf diverse lokaties hun uitvinding ondersteunen met 'positieve spam'. Het aantal reacties dat over the top promotend is zegt genoeg!

 20. Ik als middelbare schoolstudent zal er graag een willen. Ik zit in de pubertijd en ik leef ervoor om stoer over te komen en om mensen te irriteren. Ik luister naar irritante non-muziek als Justin Bieber en gangsterrap als Wiz Kalifha. Als ik met een grote groep vrienden stoer doe op straat kunnen wij nog meer geluid produceren door ze aan elkaar te lussen? Dat lijkt me fantastisch. Ik ben zeker geinteresseerd in dit product. Met een design dat zegt 'less is more' en een geluidsproductie die zegt 'more is more' is dit perfect voor mij.

 21. Veilig fietsen met de BoomBell! Met dit product won KF-productions, een studentbedrijf van zeven Windesheimstudenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde, op 12 april de regiofinale van Jong Ondernemen Oost Nederland. De prijs werd uitgereikt in de Kamer van Koophandel in Arnhem.

  De BoomBell is een speakertje in de vorm van een fietsbel, dat je met een eenvoudig bandje kunt vastmaken aan bijvoorbeeld een tas, een riem, een fietsstuur of een parasol. In principe is elk apparaat met een koptelefoonaansluiting geschikt voor de BoomBell. Kortom: een mobiele speaker met een uniek bevestigingssysteem dat praktisch op elke geluidsbron kan worden aangesloten. En, het allerbelangrijkste: je hoeft niets meer in je hand te houden. Ogen op de weg, handen aan het stuur en toch van alles op de hoogte blijven.

  Vervolgstrijd in halve finale op 15 mei
  Studentbedrijf KF-productions nam het in de regiofinale op tegen vier andere genomineerde hbo-studentbedrijven uit de regio. Als regionale hbo-kampioen mag het studentbedrijf op 15 mei naar de halve finale in Amsterdam waarna hopelijk de eindstrijd volgt in de finale op 8 juni op de Floriade in Venlo.

  Ook winst bij Marktdag
  In winkelcentrum Kronenburg in Arnhem brachten op dezelfde dag ongeveer 55 teams van studentenondernemers hun product aan de man en werden vervolgens beoordeeld op standinrichting, klantbenadering, kwaliteit en originaliteit. Ook dit onderdeel werd gewonnen door de Windesheimstudenten met hun BoomBell.

  Windesheim bevordert ondernemerschap
  Windesheim wil ondernemerschap bij studenten bevorderen en is daarom aangesloten bij Jong Ondernemen, een ideële, onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. De stichting werd in 1990 opgericht als initiatief van ABN AMRO, VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en de NBA.

 22. Fantastisch produkt, jongens
  Ik ben muziekdocente en via m'n ipad kan ik snel even een stukje muziek laten horen, b.v. van youtube. Zeer geschikt dus voor de lespraktijk.
  Het werkt ook andersom. Ook mijn leerlingen willen me vaak via hun smart phone een nummer laten horen. Even aansluiten op de boombell en het is direct te horen.
  En nog een goed geluid ook.
  Echt een aanrader.

Reageer