Sponsorwandeling Nacht van de Vluchteling

Zwolle – In de nacht van 17 op 18 mei organiseert de Stichting Vluchteling voor het 3e jaar de Nacht van de Vluchteling. De NIGHTWALK is een nachtelijke wandeltocht van 40 kilometer die begint in Rotterdam en eindigt in Den Haag.

Wereldwijd leven miljoenen kinderen in vluchtelingenkampen. Nog steeds komen er dagelijks honderden kinderen in deze kampen aan. Vaak zijn ze niet alleen uitgeput, maar ook ondervoed. Zonder hulp van anderen redden deze kinderen het niet. De deelnemers aan de nachtwandeling dragen een steentje bij aan de hulp voor de ondervoede kinderen door zich te laten sponsoren. De vaste bezoeker van Weblog Zwolle Bernard Holtrop loopt dit jaar ook mee. Zijn motivatie om mee te doen is dat hij iets wil doen “tegen kindersterfte in vluchtelingenkampen. Als ik het niet doe, doet niemand het.” Hij wil door sponsors te werven € 250 ophalen voor dit goede doel. Bernard geeft aan dat hij tot hij recent met pensioen ging altijd een geldig excuus had dat hij moest werken en dus niet kon en ook geen tijd had om te trainen. Dat excuus gaat niet meer op en daarom heeft hij besloten dit jaar deze megaprestatie te gaan leveren. Hij is al flink aan het trainen. Een extra reden is zijn ergernis over de geruchten dat de regering het budget voor ontwikkelingshulp aanzienlijk wil verlagen. Wie helpt Bernard zijn streefbedrag te halen?

Steunt u de Nacht van de Vluchteling en wilt u een donatie overmaken om een ondervoed vluchtelingenkind te helpen? Dat kan eenvoudig door eenmalig geld (vanaf € 5) over te maken via iDeal of een eenmalige machtiging.

U hoeft alleen via de site http://www.nachtvandevluchteling.nl/sponsor de naam van de loper (Bernard Holtrop) of het team (“Laten we eens gek doen”) in te vullen. De rest wijst zich vanzelf.

Help een ondervoed kind door Bernard te sponsoren.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Inmiddels is er meer dan 30.000 euro opgehaald door circa 400 lopers. Is dus zo'n 75 per loper. Als de doelstellingen van al die lopers gehaald worden gaat dat 200.000 euro worden. Mijn doelstelling is 250 en sta ook nog maar op 80. Nog 170 euro te gaan dus. Dus mocht nog iemand zich geroepen voelen… Link om te sponsoren

  Waar om ik het doe? Bijvoorbeeld hierom:

  VARA-radiopresentator Sander de Heer is op dit moment in Kenia om daar bezoek aan de hulpprojecten van Stichting Vluchteling te brengen.
  Op zijn weblog schrijft Sander: "Vanmiddag ontmoette ik Elisabeth, 19 jaar uit Zuid-Sudan. … Ze vertelde een afschuwelijk verhaal waarom ze gevlucht was. De huizen in het dorp waren in brand gestoken en geplunderd, mensen waren afgeslacht. Dat was niet wat ze had 'horen zeggen', maar wat ze daadwerkelijk had meegemaakt. Niet vroeger in haar jeugd, maar enkele dagen geleden. De brandhaarden in de wereld komen wel heel erg dichtbij als je het meisje zelf in de ogen kunt kijken en deze afschuwelijke daden op een paar uur rijden zijn gebeurd. Je kunt het soms bijna niet geloven."
  "Wellicht is de lach in haar ogen de opluchting dat ze veilig is, dat er mensen voor haar zorgen, ook al is dat in een vluchtelingenkamp. Ik ging hierheen met het idee dat het vast afschuwelijk moest zijn om in een vluchtelingenkamp als Kakuma (dat letterlijk 'nergens' betekent), maar voor heel veel mensen is dit juist de redding, een plek binnen de muren van een kamp waar ze veilig zijn."

  Van de site http://www.nachtvandevluchteling.nl geplukt

 2. Morgen maar eens met de trein naar 't Harde en dan terug lopen. Je moet er wat voor over hebben toch? nachtvandevluchteling.nl

  Nog zo'n berichtje van Sander de Heer:

  "Uiteindelijk wil iedereen naar huis natuurlijk. Echter, het is verre van veilig om naar huis terug te keren. Zeker in Zuid-Sudan, waar een heftige strijd gaande is tussen bevolkingsgroepen en hele dorpen worden afgebrand en uitgemoord. Er worden van die kant dus weer duizenden vluchtelingen verwacht. En dan? Ik vind dat we er voor moeten zorgen dat ze in ieder geval in zo'n vluchtelingenkamp in leven blijven. Zeker de allerjongste! Hiervoor is de plumpynut ontwikkeld. Een zakje met genoeg voedingsstoffen om een kind te laten aansterken. Zo'n zakje kost maar 30 cent. Dat moet toch wel te regelen zijn.

 3. Met de trein naar 't Harde en weer terug gelopen naar Zwolle. Mijn inschatting was dat het ruim 25 km zou zijn. Dat was het ook het bleek 32,7 km te zijn. Vandaar dat het me zo zwaar viel. Maar OK. Die kilometers hebben we weer in de benen.

 4. DE HEER ONTWAAKT! IN ACTIE VOOR DE NACHT VAN DE VLUCHTELING
  Het Radio 2-programma ??De Heer Ontwaakt!?? van Sander de Heer stelt het team "De Heer Ontwaakt!" samen van luisteraars en vrienden van de populaire ochtendshow om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ondervoede vluchtelingenkinderen.
  Sander de Heer was van 9 tot en met 12 april in vluchtelingenkamp Kakuma in Kenia. "Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe nijpend de situatie is in Kenia. Met behulp van luisteraars en vrienden van ons radioprogramma, bekende en minder bekende Nederlanders, wil ik een superteam samenstellen dat zoveel mogelijk geld ophaalt voor ondervoede kinderen. Ik roep iedereen op om te geven," aldus Sander.

  Bekijk hier een verslag van de reis van Sander de Heer.

  Sponsor team De Heer Ontwaakt! of sluit je aan bij het team.

  Bovendien maakt Sander de Heer een marathonuitzending tijdens deNacht van de Vluchteling. Vanaf het startmoment op Hemelvaartsdag 17 mei 24:00 tot de volgende ochtend op vrijdag 18 mei zendt De Heer Ontwaakt live uit op Radio 2.

  Reportages en verslagen zullen in de aanloop naar de 17e mei in de uitzendingen te horen zijn.

  Hier gaat het om. Maar steun in dit geval de eenzame (O nee, toch niet helemaal. Er is nog een Zwolse die waarschijnlijk meeloopt. En als ze mee loopt dan lopen we de tocht wat mij betreft samen!) loper van het team Laten we eens gek doen. Als je een fan bent van Sander de Heer, moet je gewoon zijn team sponsoren. Maar anders een echte Zwollenaar die zelf zijn treinkaartje van Zwolle naar Rotterdam en de volgende dag van Den Haag naar Zwolle betaalt. Uiteindelijk komt het allemaal in dezelfde (hopelijk) grote pot!

 5. Mooi Drama. 😀 Het is mij nog niet gelukt, omdat ik de optie van 'eenmalige machtiging' niet kan vinden en ideal is me nu wat te ingewikkeld. Morgen maar eens proberen.

 6. Weer een donatie binnen. Stand is nu ??120. Nog vijf euro en dan zitten we op de helft. Nog 29 nachten voor het streefbedrag ??250.

 7. Vandaag 29 kilometer gelopen op de Veluwe. Gebied tussen Gortel en Epe en Vaassen. 75% van de route was onverhard. Laatste stuk was erg zwaar. Gelukkig waren daar veel bankjes. De volgende keer toch maar eens 35 km proberen. (Maar dan wel wat meer steentjes, beton of asfalt)

 8. De stand is nu inmiddels ?? 220,-. Nog 30 euro te weinig. Dat moet goed komen in de komende 12 dagen. Conditioneel ben ik er klaar voor. Die 40 kilometer is geen probleem meer. Voor het sponsorbedrag ben ik afhankelijk van anderen. Wie helpt nog even.

Reageer