Burgemeester bespreekt actualiteiten tijdens lunchlezing

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer houdt op dinsdag 15 mei een lunchlezing in het Stadhuis van Zwolle, Grote Kerkplein 15. In zijn lezing bespreekt hij verschillende thema’s die aanhaken bij de actualiteit en bij de stad. Meijer verzorgt de aftrap van een serie lezingen die de gemeente in 2012 organiseert.

De lunchlezing start om 12.30 uur in de Burgerzaal (inloop vanaf 12.00 uur) en eindigt uiterlijk om 13.30 uur. Na afloop staat er een broodje voor u klaar. Ook is er gelegenheid om na te praten. Aanmelding Wilt u bij de lunchlezing van Henk Jan Meijer aanwezig zijn, geeft u zich dan voor 7 mei 2012 op bij l.koetsier@zwolle.nl. U bent van harte welkom.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Wat ie dan op deze eet-bijeenkomst (8 dagen later) bespreekt?

  Presentatie Atlas 2012

  Op woensdag 23 mei 2012 wordt de 14de editie van de Atlas voor gemeenten gepresenteerd in Zwolle, de culinaire hoofdstad van Noordoost-Nederland. Dat gebeurt tijdens een conferentie over decentralisatie en de optimale schaal voor lokaal bestuur. Tijdens de bijeenkomst zal ook Jonnie Boer van 3-sterrenrestaurant De Librije acte de présence geven. U bent van harte welkom.
  De Atlas voor gemeenten: 50 gemeenten langs de meetlat
  De Atlas voor gemeenten vergelijkt jaarlijks de 50 grootste Nederlandse gemeenten op ruim 40 punten. Welke gemeente is het aantrekkelijkst om in te wonen? Waar gaat het economisch het beste? Maar bijvoorbeeld ook: Waar is de culinaire kwaliteit het hoogst?
  Naar een optimale gemeentegrootte
  De conferentie gaat dit jaar over de kansen voor samenwerking tussen gemeenten. Gemeenten krijgen steeds meer taken op hun bord. Maar de schaal van veel gemeenten is te klein om die efficiënt te kunnen uitvoeren. Een optimale bestuurlijke indeling gaat door bestaande grenzen heen, en leidt tot een radicaal andere kaart van Nederland. Tijdens de conferentie wordt een nieuwe methode gepresenteerd waarmee de optimale schaal voor lokaal bestuur kan worden bepaald. Deze methode wordt toegelicht en bediscussieerd aan de hand van de casus Zwolle.
  Programma Atlaspresentatie en conferentie 23 mei 2012
  14.30 uur
  Ontvangst
  15.00 uur
  Opening door Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle.
  15.10 uur
  Naar een optimale gemeentegrootte. Door Gerard Marlet, directeur van Atlas voor gemeenten.
  15.40 uur
  Wat betekent dit voor de relatie tussen Rijk en gemeenten? Door Tof Thissen, directeur van KING, Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten.
  16.00 uur
  Wat betekent dit voor de rol van de provincies? Door Ank Bijleveld, Commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel.
  16.20 uur
  Presentatie van de nieuwe Atlas voor gemeenten. Aansluitend aanbieding eerste exemplaar aan de burgemeester van Zwolle.
  16.30 uur
  Korte reactie door de burgemeester van Zwolle.
  16.35 uur
  Wat is het belang van de regio voor de culinaire hoofdstad van Noordoost-Nederland? Door Jonnie Boer van restaurant De Librije.
  Het programma wordt gelardeerd met culinaire verrassingen uit Zwolle en omgeving. Een gastronomische beleving!
  Aanmelden
  U kunt zich aanmelden voor de conferentie via: atlas2012@zwolle.nl. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst, dus meldt u vandaag nog aan! U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw inschrijving, inclusief een routebeschrijving.
  Atlas bestellen
  Wilt u meer informatie over de nieuwe Atlas, of deze alvast bestellen? Ga naar: http://www.atlasvoorgemeenten.nl
  Meer informatie
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Schings van de gemeente Zwolle. Telefoon: 038-4982099
  Van harte welkom in Zwolle
  De conferentie vindt plaats in het theater van het Deltion College, Mozartlaan 15, 8031 AA Zwolle. Telefoonnummer (038) 850 30 00.
  ——–
  Tijd, geld en moeite zullen wel op "netwerken" worden weggeschreven. Kom je tegenwoordig makkelijk mee weg. As de ex-Haagse tramwethouder nog maar tijd overhoudt voor de senaat en voor het miljoenenbelastinggeld opslurpende VNG-feest van partijgenoot Annemarie. Er zijn overigens al WEL steden die zich er voor afgemeld hebben 😮

  De ambitie-lat lijkt een stuk lager te liggen

  de culinaire hoofdstad van Noordoost-Nederland

  Eerder waren we toch gewoon de zusstad en de zostad? Kwam over of dat van heel Nederland is.

Reageer