Muziek en dans op Grote Markt tijdens Koninginnedag

Zwolle – Inwoners van Zwolle hoeven zich tijdens de viering van Koninginnedag niet te vervelen, omdat de Oranjecommissie (CCO) Zwolle een zeer aantrekkelijk en gevarieerd programma op het hoofdpodium aan de Grote Markt heeft staan met zang, dans, theater, muziek en show.

koninginnedag_23-1.jpg

Zoals gebruikelijk start Koninginnedag om 10.30 uur met een toespraak door burgemeester Henk Jan Meijer op het bordes van het stadhuis, gevolgd door het vlag hijsen door Zwolse veteranen en het spelen van het Wilhelmus door het Thomas-orkest. De Nederlandse Jeugd Musical School neemt om 11.30 uur het muzikale stokje op het podium op de Grote Markt over en geeft in samenwerking met het Deltion College en theater Terra de muziektheatervoorstelling ‘Grimm’. Om 12.00 uur neemt dansschool DIFF Dancemasters het over met een door de populaire tv-programma’s ‘So you think you can dance’ en ‘Holland’s got talent’ geïnspireerde show dat door een groep van energieke en enthousiaste jeugddansers wordt uitgevoerd.

Centraal daarbij staat streetdance en hiphop. De showkorpsen van Jubal en Jong Jubal presenteren een half uur later hun nieuwe uniformen op de Grote Markt en maken aansluitend een rondgang door het centrum van Zwolle.

Om 13.30 uur neemt het Thomas Orkest dan het podium over. Onder muzikale leiding van Patrick Curfs passeren smartlappen, Volendamse hits en Nederlandstalige meezingers de revue in een doorlopende muzikale show. Het Zwolse orkest wordt ondersteund door de zangers Jilles Zuiderbaan, Margriet Bruggeman en Reinder van Raalte. Margriet en Reinder zijn geen onbekenden in dit repertoire: zij hebben de laatste editie van het Smartlappenfestival op hun naam gezet. Om 16.00 uur volgt een tweede editie van dit concert.

Het pauzeprogramma wordt ingevuld door de band ‘Back to the Future’, welke ook in het teken staat van Nederlandstalige muziek. Ook hier ontbreken de hits van Marco Borsato, Guus Meeuwis, Andre Hazes en Jan Smit niet. Vanaf 17.30 uur neemt de band u mee op een muzikale reis door de tijd met herkenbare hits van toen en nu; Queen, Tina Turner, Robbie Williams, Dolly Dots, The Eagles, Anouk, Ilse de Lange, Amy Whinehouse en vele anderen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer