Voorlichtingsavond Schakeljaar hbo anderstaligen

Windesheim en Landstede organiseren op 22 mei een voorlichtingsavond over het Schakeljaar hbo anderstaligen. Dit schakeljaar is voor iedereen die aan een hogeschool of universiteit wil studeren en een buitenlands diploma bezit die daartoe toegang geeft. De voorlichtingsavond wordt gehouden van 19.00 tot 20.30 uur bij Landstede, Assendorperdijk 31 te Zwolle.

Het schakeljaar is een voltijd opleiding met een cursusduur van één jaar. Het vakkenpakket bestaat uit een basisprogramma en een specifieke programma. Het verplichte basisprogramma omvat de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, informatica en oriëntatie op studie en maatschappij. Daarnaast volgen de deelnemers bij mbo-opleidingen (niveau 3-4) van Landstede meeloopmodules die passen bij de hbo-opleiding van hun keuze. Het specifieke programma sluit aan bij de toekomstige hbo-opleiding en de toelatingseisen van de hogeschool. Deelnemers volgen dan modules bij de door hun gekozen opleiding van Windesheim.

Een studie aan een Nederlandse hogeschool is anders georganiseerd dan de deelnemer gewend was in het buitenland. Nieuwe onderwijsvormen stellen hoge eisen aan anderstalige studenten. Ook vormen Nederlandse taal en vaktaal vaak een te groot obstakel om succesvol een hbo- of universitaire opleiding te doorlopen. Het schakeljaar anderstaligen bereidt ze goed voor op het hbo en zorgt tevens voor een goede aansluiting op de toelatingseisen van de gekozen opleiding.

Meer informatie is ook te verkrijgen via de websites van Landstede (www.landstede.nl) en van Windesheim (www.windesheim.nl). Of bel naar het gratis informatienummer van Landstede: 0800-0245666.

Artikel delen:

Reageer