Centraal magazijn nieuwbouw Isala naar Apeldoorn

Zwolle – Vanaf juni 2012 zal de magazijnfunctie van de Isala klinieken worden uitbesteed aan Hospital Logistics Nederland (HL). Marjanne Sint, voorzitter Raad van Bestuur Isala klinieken, en Eric Dewaet, algemeen directeur Hospital Logistics Nederland, bekrachtigden deze nieuwe samenwerking onlangs met de ondertekening van een overeenkomst.

Voor Isala klinieken betreft het één van de vele stappen in voorbereiding op de overgang van Isala Facilitair naar een regieorganisatie en de ingebruikname van de nieuwbouw in 2013. De nieuwbouw is namelijk bewust niet meer voorzien van centrale magazijnen. Deze functie wordt ondergebracht bij HL locatie Apeldoorn. Een groep personeelsleden van Isala klinieken wordt door HL overgenomen. De samenwerking start per juni 2012, zodat de nieuwe werkwijze ingeburgerd is als het nieuwe ziekenhuis in gebruik wordt genomen. De keuze om de magazijnfunctie, de operationele inkoop en het voorraadbeheer uit te besteden, hebben Isala klinieken enige tijd geleden bewust gemaakt. Uit een businesscase is gebleken dat het interessanter is om de magazijnfunctie niet meer op te nemen in de nieuwbouw, maar uit te besteden aan een derde partij. Deze ontwikkeling past bij de beweging die de stafdienst Isala Facilitair momenteel maakt van een uitvoerende naar een regieorganisatie.

Na een grondige marktstudie koos Isala klinieken voor HL. HL integreert de magazijnen voor Isala klinieken in het bestaand Medisch Distributie Centrum te Apeldoorn, waarvoor extra ruimte gehuurd en ingericht is. Ongeveer 3.000 verbruiksartikelen, zowel niet-steriel als steriel, worden door HL opgeslagen en beheerd. HL maakt op basis van dagelijkse bestellingen de leveringen per afdeling op rolcontainers klaar en levert per vrachtwagen aan Isala klinieken. HL zorgt ook voor levering van goederen die besteld worden bij derden, zodat afdelingen van Isala klinieken alle bestellingen in één keer geleverd krijgen. Bijkomend voordeel is dat door deze werkwijze ook de druk op het goederenverkeer bij de ziekenhuislocatie afneemt.

Isala klinieken in Zwolle is het grootste topklinische ziekenhuis van Nederland. Een persoonlijke benadering staat bij de Isala klinieken voorop. Medewerkers en artsen doen altijd hun best te voldoen aan ieders individuele behoeften. Of ze nu zorg verlenen in de spreekkamer, de operatiekamer of aan het ziekenhuisbed, Isala klinieken geeft graag ruimte aan alle karakters. Van de mensen voor wie het ziekenhuis werkt en van degenen die bij het ziekenhuis werken. In 2013 wordt de nieuwbouw van Isala klinieken betrokken. Meer informatie: www.isala.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ja waarom niet deze werkgelegenheid in Zwolle houden .Ik hoor dat er binnen Isala al mensen eruit moeten vanwege bezuiniging en reorganisatie zoals ze dat noemen .En dan gaan ze een stuk werkgelegenheid uitbesteden op 50km afstand van Zwolle.Dat kost de nodigen oponthoud met het vervoer in het verkeer als er wat naar Zwolle moet.Als er ergens wat gereorganiseerd moeten worden dan is dat onder de manager bij Isala want daar lopen er nogal wat van die bergen geld kosten

Reageer