“Leve de muziek!” spaart lege flessen

Zwolle – Muzikanten (8-12 jaar) van het project “Leve de muziek!” repeteren voor het Zwolse concert op 23 mei 2012 en het spetterende landelijke concert op 6 juni a.s. in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Komende week (week 16) gaan alle Leve de muziek-groepen lege flessen inzamelen en buitenlessen/optredens verzorgen in Zwolle om geld in te zamelen voor de realisatie van de concerten dit voorjaar.
Travers Welzijn, Doomijn en Yamaha Muziekschool hebben met ‘Leve de muziek!’ sinds januari 2012 twaalf orkesten gerealiseerd waarbinnen 110 Zwolse kinderen muzieklessen krijgen voor (bas)gitaar, drumstel, keyboard, djembé, Braziliaanse Percussie en zang. ‘Leve de muziek!’ laat kinderen het plezier in muziek beleven en laat hen ontdekken wat daarin hun gezamenlijke mogelijkheden zijn. De orkesten zijn gevormd binnen verschillende locaties over de hele stad. Op al deze locaties zijn BSO-leidsters, brede school-coördinatoren en kinderwerkers actief om in samenwerking met Yamaha Muziekschool kinderorkesten wekelijks te laten repeteren. De kinderen worden hierbij begeleid door ervaren muziekdocenten.

"Leve de muziek!" valt binnen het programma Kinderen maken Muziek van het Oranje Fonds. In mei 2011 lanceerde Prinses Maxima dit nieuwe programma, dat als doel heeft kinderen in Nederland in groepsverband een muziekinstrument te leren bespelen.
Artikel delen:

Reageer