FC Zwolle koorts

Zwolle – Het is het gesprek van de dag: FC Zwolle! De koploper in de Jupiler League staat op het punt kampioen te worden. Dan moet vrijdagavond wel gewonnen worden van FC Eindhoven. Intussen breekt er in de stad een ware FC Zwolle koorts los.

12-04-2012_fred_meeuwsen_fc_zwolle_etalage_aan_de_v_karnebeekstr_01.jpg
FC Zwolle supporter en lid van de FC Zwolle sfeergroep Tifosi Fred Meeuwissen voor de FCZ-etalage in de Van Karnebeekstraat…

Fotografen en camerateams bezoeken deze week dagelijks het FC Zwolle stadion voor opnames en beelden van de dingen die daar gebeuren, en natuurlijk interviews met de spelers van de FC. Daarnaast is er de afgelopen dagen een extra tribune neergezet, kwam FC Zwolle donderdagavond in beeld bij het tv-programma Een Vandaag en doen supporters hun best om er vrijdag een feestelijk gebeuren van te maken. De sfeergroep Tifosi is deze dagen bezig met een MEGA-doek van 60 meter breed en 18 meter hoog dat tijdens de wedstrijd een tribune moet gaan bedekken. Eén van de ludieke activiteiten is het maken van een heuse FC Zwolle etalage bij een winkel aan de Van Karnebeekstraat. Ook aan de Luttekestraat zijn degelijke etalages of gaan er komen als FC Zwolle daadwerkelijk kampioen is. Wanneer FC Zwolle vrijdag wint volgt zaterdagavond vanaf 18.00 uur een grootse huldiging voor de kampioenen op de Thorbeckegracht en op het Rodetorenplein.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. @Gezellig,

    FCZ spullen tussen de hapjes van Knabbel en Babbel ?

    Wie/wat bedoel je daarmee? Of is het voor de insiders wel duidelijk.

Reageer