Antilliaanse jongeren op eigen benen

Het Antilliaanse jongerenproject Un Stap Dilanti (een stap voorwaarts) is succesvol afgesloten. Wethouder Pot van Integratie overhandigde aan zes jongens en één meisje een certificaat. Het doel van het project is om jonge Antillianen en Arubanen voor te bereiden op hun toekomst door ze te begeleiden met zelfstandig wonen, het zoeken van werk of het volgen van een opleiding. Pot: ‘Ik heb hartstikke trots op deze jongeren. Ze hebben keihard gewerkt met een goed resultaat. Zij zijn een voorbeeld voor andere Zwolse jongeren.’  

Alle jongeren die hebben deelgenomen aan Un Stap Dilanti krijgen een half jaar nazorg. Ook is afgesproken dat de gemeente over een jaar opnieuw contact zoekt met de jongeren om te kijken hoe het dan met hen gaat. Zeven jongeren hebben nu een certificaat gekregen. Vijf van hen hebben een eigen woning en werk. Twee staan op het punt om een woning te krijgen, maar ook van hen kan worden gezegd dat zij klaar zijn om zelf hun leven te regelen. Vier jongeren zijn zich nog aan het voorbereiden op hun zelfstandigheid.

Un Stap Dilanti is geëindigd. De gemeente onderzoekt op dit moment of er een woonvoorziening met woonbegeleiding moet komen waar jongeren, net als in Un Stap Dilanti, tijdelijk begeleid kunnen worden. En dan niet alleen een woonvoorziening voor Arubaanse of Antilliaanse jongeren, maar voor alle jongeren met een vergelijkbare problematiek. De ervaringen met Un Stap Dilanti kunnen daarbij helpen.

Artikel delen:

Reageer