Ondernemende studenten bijeen tijdens Starters-ABC

Zwolle – Op woensdagmiddag 18 april vindt bij Landstede aan het Dokterspad in Zwolle het Starters-ABC plaats. Studenten die dromen over een eigen bedrijf kunnen zien wat er allemaal bij zelfstandig ondernemen komt kijken, ervaringen delen met andere (bijna-)starters en specialisten op de ondernemersmarkt. Aanmelden voor het Starters ABC is gratis en kan via www.starters-abc.nl.

Na een muzikale kick-off door de Startersband samengesteld uit Deltion én Landstede studenten is er een plenair programma met inspirerende verhalen van ondernemers. Vervolgens presenteren geselecteerde studentondernemers hun idee en barst de strijd los om de kwalificatie Beste Zwolse Studentondernemersidee van het Jaar. Na de prijsuitreiking gaan er diverse workshops van start. Zo is Stéfhan van der Sligte van digibiertje.nl aanwezig om studenten verder te helpen met hun idee, vertelt Erik Niemeijer van Lorainville over de successen van social media en Daniël ter Breggen van Gewoon zorg, laat zien hoe je zorg en ondernemerschap combineert.

Het Starters-ABCHet Starters ABC is een samenwerkingsverband tussen de scholen Deltion College, Landstede, Windesheim, De Groene Welle en Cibap en de gemeente Zwolle en de Kamer van Koophandel Oost-Nederland. Het komt voort uit het Strategisch Overleg Starters in de Regio (SOSR): een regelmatig overleg tussen deze partijen, met als doel zelfstandig ondernemerschap in de regio Zwolle te bevorderen. Een van de doelgroepen waarbinnen de SOSR zelfstandig ondernemerschap wil stimuleren, is studenten.

Artikel delen:

Reageer