Museumweekend Zwolle

Zwolle – Het jaarlijkse Museumweekend gaat zaterdag weer van start.  Thema dit jaar is: Laat je verrijken door het museum. Ook in Zwolle zijn weer verschillende tentoonstellingen te bewonderen.

Bijzonder in het Stedelijk Museum Zwolle is de tentoonstelling ‘Stil Even’. Een tentoonstelling rond het thema economische tijd versus psychologische tijd met stillevens en vanitas uit de Gouden Eeuw tot nu. Het Stedelijk Museum Zwolle is op zaterdag en zondag geopend van 11.00 – 17.00 uur. Op zondag 15 april worden er rondleidingen gegeven waarmee u uw kennis kunt verrijken met informatie over luxueuze interieurs van de welgestelde burgerij in Zwolle. De toegangsprijs bedraagt slechts €1,-.  

Museum de Fundatie, Kasteel het Nijenhuis

Momenteel zijn in Kasteel het Nijenhuis bij Heino bijna alle topstukken uit de vaste collectie van Museum de Fundatie te zien. Natuurlijk de molen ‘Le blute-fin’ van Vincent van Gogh en werk van Piet Mondriaan, Jan Fabre, Rob Scholte, Paul Citroen, Jeroen Krabbé, Jan Voerman sr. en vele anderen. Daarnaast is onlangs de nieuwe beeldentuin geopend. Meer dan 75 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee -Scheveningen- en de provincie Overijssel worden getoond. Kasteel het Nijenhuis en beeldentuin zijn beide dagen gratis toegankelijk voor publiek.

Open Ateliers Zwolle
Ook zijn er ditzelfde weekend in Zwolle ruim dertig ateliers geopend. De geopende atelierdeur verlaagt de drempel tussen kunstenaar en liefhebber.

Reis voordelig met het OV naar Zwolle
Onder de noemer “Samen erop uit!” lanceert Ervaar het OV een speciale actie. Tot en met 28 mei kunnen reizigers in Gelderland, Overijssel en Flevoland daarvan profiteren. In deze periode kunnen twee personen met de bus en regionale trein reizen voor de prijs van één. Kijk voor de actievoorwaarden op www.ervaarhetov.nl Kijk voor meer informatie over het Museumweekend en Open Ateliers Zwolle op www.zwolsuitburo.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer