Jeugdwielerronde van Zwolle

Zwolle – De jeugdwielerronde van Zwolle die op 21 april a.s. voor de 6e keer aan de Wijthmenerplas wordt gehouden staat voor de nationale wielertoppertjes blijkbaar hoog op de agenda. Wederom hebben zich veel jeugdige renners gemeld om deel te nemen aan de 6e jeugdwielerronde van Zwolle. De organiserende wielervereniging de Hanzerenners is hiermee zeer tevreden.

23_april_2011-31.jpg

De absolute top van Nederland zal op het parcours aan de Wijthmenerplas aan de start verschijnen. De Zwolse jeugdronde biedt de renners de mogelijkheid om zich te plaatsen voor het NK wielrennen wat later dit jaar in Elim verreden zal worden.  Vanaf 10.30 uur starten, zowel jongens als meisjes, in verschillende leeftijdscategorieën.Het parcours aan de Wijthmenerplas is compact en  overzichtelijk. Met een lengte van ongeveer een kilometer betekent dit dat de renners vaak voorbij zullen komen, wat het voor de toeschouwers ook nog eens aantrekkelijk maakt.

Dikkebanden Race

Kinderen die niet bij een wielervereniging zijn aangesloten, kunnen ook meedoen aan dit spektakel. In de pauze wordt er een Rabo Dikkebanden Race georganiseerd. Ieder kind kan op zijn eigen gewone fiets (geen racefiets) deelnemen aan een echte wedstrijd. En voor iedere deelnemer is er na de wedstrijd altijd een presentje. Op de website www.hanzerenners.nl kun je hier alles over lezen. Kinderen die hieraan mee willen doen kunnen zich nog steeds opgeven.

Uniek dit jaar is dat er voor het eerst een tandemrace wordt gehouden voor minder validen en slechtzienden. De tandemrace start om 15.30.

Steeds meer jeugd houdt zich in Nederland actief bezig met de wielersport. Zij zijn aangesloten bij één van de bijna 200 wielerverenigingen in ons land. Bij de Zwolse wielervereniging de Hanzerenners zijn ze zich bewust van de groeiende belangstelling onder de jeugd.

Mede door een subsidie van de stichting Hervormd Weeshuis heeft de vereniging racefietsen en beschermende kleding aan kunnen schaffen. Daarnaast zijn er een aantal racefietsen beschikbaar gesteld door Sportservice Zwolle. Een nieuw jeugdlid kan nu zonder problemen kennis maken met de wielersport. Ouders hoeven niet eerst te investeren in een racefiets en een helm. Alle nieuwe jeugdleden kunnen fietsen op een door de vereniging beschikbaar gestelde nieuwe racefiets met een helm.

Voor meer info: www.hanzerenners.nl

Artikel delen:

Reageer