Zing en fiets mee met wethouders Vedelaar en Van As

Zwolle – Wethouder van Cultuur, Nelleke Vedelaar roept iedereen op met haar te komen zingen op woensdag 18 april in Park Eekhout. Tijdens een zangworkshop toont zij haar talent aan de stad. Zing ook mee en help het grootste koor van Zwolle te vormen. Wethouder Filip van As nodigt iedereen uit die dag met hem te komen fietsen. Ga met hem mee langs de mooiste plekjes van Zwolle.

Met de workshops wil de gemeente De Zwolsketiers op de kaart zetten. Deze organisatie heeft als motto “Een voor allen, Allen voor één, Samen voor Zwolle". Hun gedachte is dat iedereen een talent heeft dat ingezet kan worden voor een ander door een gratis workshop te geven. Iedereen die meedoet, heeft ook zelf weer een talent dat ze ter beschikking van anderen kunnen stellen. Zo verspreidt het initiatief zich als een olievlek door de stad.

Woensdag wordt er vanaf 11.15 uur gerepeteerd met het koor en zorgt wethouder Vedelaar dat iedereen het nummer ‘Everybody Needs Somebody’ van de Blues Brothers onder de knie krijgt. Om 12.30 uur brengen ze dit ten gehore. Aansluitend kan iedereen meedoen aan de stadspicknick in het park. Vanaf 14.00 kunnen fietsers in Park Eekhout verzamelen voor de fietstocht door Zwolle met wethouder Van As.

Rond die tijd laat ook burgemeester Henk Jan Meijer zijn talent zien door een speciaal voetbalteam met jongeren van BYou te coachen. De workshops zijn onderdeel van de Week van de Verbinding, waarin het college van B&W verbinding zoekt met de stad en haar inwoners. Het initiatief van De Zwolsketiers past hier perfect bij.

Artikel delen:

Reageer