FC Zwolle Kampioen

Zwolle – FC Zwolle is op vrijdagavond 13 april kampioen geworden. FC Zwolle heeft zich middels een 0-0 gelijkspel tegen FC Eindhoven verzekerd van de titel in de Jupiler League. Doordat Sparta Rotterdam gelijkspeelde volstond één punt.

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen_01.jpg

Aanvoerder Arne Slot is blij: "Deze titel is meer dan verdiend, we hebben bijna twee jaar onafgebroken bovenaan gestaan in de Jupiler League. Helaas hebben we het vorig jaar niet gehaald, maar dit seizoen waren we duidelijk de beste." Zaterdagavond vindt vanaf 18.00 uur op het Rodetorenplein een grootse huldiging plaats.

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__08.jpg 

 13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__03.jpg
Het nieuwe doek met daarop FC Zwolle helden als Rene IJzerman, Fritz Korbach, Fred Patrick, het legendarische Dr. Schupp-shirt, Bep Bakhuys, Marten Eibrink, Klaas Drost, Het oude rlogo van P.E.C., Jaap Stam, het huidige logo, Henk Timmer, Bert Konterman, Gaston Sporre, Art Langeler, Claus Boekweg, Diederik Boer, de kampioensschaal uit 2002, Albert v.d. Haar, het Zwolse stadswapen en Eric Botteghin.

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen_04.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen_02.jpg

 13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__15.jpg

Via Lees verder meer foto's…


Eindhoven had al na vier minuten met tien man kunnen staan, nadat middenvelder Ivo Rossen de doorgebroken Joey van den Berg naar de grond trok. Arbiter Higler ontging het moment echter. Zwolle had in de eerste helft wel een overwicht, maar de zenuwen leken de ploeg van trainer Art Langeler regelmatig parten te spelen. Na een half uur schatte Van den Berg een vrije trap van Arne Slot niet goed in, waardoor de bal net voorlangs zeilde. Voor rust was dit de enige noemenswaardige mogelijkheid voor de thuisploeg. Eindhoven beperkte zich vooral tot verdedigen.

jupiler.jpg

In de tweede helft besloot Zwolle alle schroom van zich af te gooien. De thuisploeg zette Eindhoven serieus onder druk en kreeg plotseling kans na kans. Na bijna een uur moest doelman Ruud Swinkels handelend optreden op een venijnig schot van Van den Berg, terwijl ook Nassir Maachi en Joran Pot met verwoestende knallen dichtbij een treffer waren. Eindhoven hield echter stand en de tijd begon te dringen voor Zwolle.

fcz_kampioen_3.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen_03.jpg 

foto_2.jpg

Ondertussen waren de toeschouwers ook op de hoogte van de tussenstand in Almere. Sparta was daar door een eigen doelpunt op voorsprong gekomen tegen Almere City. De zenuwen namen toe, maar vijf minuten voor tijd kwam het nieuws binnen dat Almere gelijk had gemaakt. Na het laatste fluitsignaal barstte daardoor een volksfeest los met minutenlang vuurwerk.

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__02.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__01.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__04.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__05.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__06.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__09.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__10.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__07.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__11.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__12.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__13.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__14.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__16.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__17.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__18.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__19.jpg

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__20.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 41
 1. live verslag door WLZ collega's uit stadion komt moeilijk door ivm overbelasting telecom-netwerk en het gezang en gefeest van 11.000 uitzinnige fans. maar verslag komt ……

 2. Nou ben ik geen voetbalfan maar dit is wel gaaf! Hulde aan de spelers en voor alle supporters: have a nice party! Vanuit de tuin kan ik heerlijk meegenieten van het vuurwerk en gejuich uit het Stadion.

 3. hehe dan toch….bedankt almere..
  party time in zwolle het hele weekend feest…
  volgend seizoen stunten..in rotterdam hebben ze niks haha hoor ze nog zingen zwolle sparta komt er aan alleen geen jaartal misschien komt dat nog…..zwolle zwolle

 4. FC Zwolle en alle Zwolle-supporters; Welkom terug in de eredisie! an harte proficiat met dit geweldige resultaat, veel plezier met feesten!

 5. Yeahhhh kampioenen! foei wat was het spannend. Zwolle leek de betere ploeg maar het doelpunt viel weer niet… Scout werk te doen voor volgend seizoen. Wat een feest op noord en na de wedstrijd voor het supporters home! Waar is het feestje, hier is het feestje! Nooit meer Deventer! Forza Zwolle!

 6. Feest in Zwolle, nu in 't NOS-journaal! Alle betrokkenen en supporters van harte gefeliciteerd.
  Beide juniors: rustig aan doen als je thuiskomt. Moet nog bikkelen morgen 😉

  Daarvoor is het trouwens ook wel handig dat Henze (met z'n junior)gewoon op tijd naar huis gaat.

 7. Zag het in stadion na 85 minuten niet meer zitten. En toen kwam het enigzins onduidelijke bericht door dat Almere op 1-1 kwam tegen Sparta. Bord bleef 0-1 aangeven dus onzekerheid bleef bij mij lang aanwezig. Maar toen het echt duidelijk werd dat het echt 1-1 was drong het langzaam door en toen Peter Vader vertelde dat we titel hadden werd ik gek! Nu niet meer naar vervallen stadions zoals Telstar en Veendam. Nee we gaan naar Arena en Kuip! Kampioene, kampioene, kampioene olee olee.:):):)

 8. @ Tim: Da's van Nieuwsuur, volgens mij. Laatste journaal staat er nog niet op, staat nog op 18:00. Veel bekenden in beeld trouwens ook bij EredivisieLive.

 9. FC Zwolle keert als PEC Zwolle terug in Eredivisie

  De club heeft de afgelopen weken onderzoek gedaan of het mogelijk is om de naam van de club per 1 juli aanstaande weer te veranderen in PEC Zwolle. Verwacht wordt dat de komende tijd meer duidelijk wordt over de naamswijziging.

  Bron: Supporterssite
  ———————

 10. FC Zwolle (en natuurlijk de supporters!) Gefeliciteerd 😀
  Ik ben geen voetbalfanaat maar vind het als Zwollenaar natuurlijk wel leuk dat Zwolle gewonnen heeft.

  Maar ik snap iets niet helemaal, hier zijn ongetwijfeld mensen die het me kunnen uitleggen.

  Gisteravond werden 2 wedstrijden gespeeld. Als ik de diverse reacties zo las, leek het erop dat de overwinning van Zwolle nog afhankelijk was van die wedtrijd in Almere. Hoe kan dat als de wedstrijd in Zwolle de finale is?

  Stel dat bij die andere wedstrijd de andere partij had gewonnen, wat voor concequenties had dat opgeleverd voor FC Zwolle?

 11. Dan had Sparta ( de andere kampioensconcurrent) 2 punten ingelopen en dan was het verschil tussen Fc Zwolle en Sparta nog maar 6 punten geweest. Er zijn nog 2 wedstrijden te spelen dit seizoen en stel dat Fc Zwolle deze as wedstrijden zou verliezen en Sparta zou ze winnen dan was Sparta kampioen geworden (maar wij hadden een beter doelsaldo als Sparta als ik het goed begreep dus dan hadden we op doelsaldo kampioen kunnen worden)

  Hoop dat het zo een beetje duidelijker is 😉

 12. @WFvN, dat het feestje uitgesteld werd. Maar gisteren was de eerste mogelijkheid om kampioen te worden. Bij winst waren ze het sowieso, maar bij gelijkspel waren ze afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd van Almere-Sparta.

 13. Okéééé…… dit werkt dus anders dan EK en WK als ik het goed begrijp.

  Hier gaat het in eerste instantie om het grootste aantal overwinningen, waarbij FC Zwolle dus alle wedstrijden al gespeeld heeft nog voordat het seizoen ten einde is maar dat FC Zwolle voldoende wedstrijden gewonnen heeft en op basis dáárvan dus kampioen is geworden omdat andere clubs te weinig wedstrijden gewonnen hebben en alleen in Almere dus nog een club gelijk zou kunnen komen met FC Zwolle (waarna het doelsaldo bepalend wordt voor de overwinning)?
  Maar dat zou dus zelfs kunnen betekenen dat in sommige situaties nog een wedstrijd gespeeld moet worden door een club terwijl die club allang kampioen is en desnoods de wedstrijd daarná kan verliezen?

  Wel minder spannend dan op deze manier dan als er een echte finale aan het einde is.

  Hoe dan ook, de winst en prestatie is er natuurlijk niet minder om want FC Zwolle heeft dus in ieder geval dit seizoen (en blijkbaar ook vorig jaar) gewoon beregoed gespeeld.

 14. Komt wel vaker voor dat clubs al paar wedstrijden voor einde kampioen zijn. En meestal is het inderdaad wel zo dat club met meeste overwinningen kampioen wordt. Weet iemand of er nog fragmenten zijn terug te kijken of te beluisteren van uitzending RTV Oost van gisteravond?

 15. Ja dat klopt EK en WK werken in de poule met een halve competitie, iedereen speelt 1 x tege. elkaar en daarna is er een knock out systeem…

 16. @WFvN, het gaat eigenlijk niet om het meeste aantal overwinningen maar om het meeste aantal punten naar 34 westrijden.
  Iedere ploeg speel een x uit en thuis tegen elkaar.
  Bij verlies krijg je 0 pt, bij gelijkspel 1 punt, en bij winst 3 punten.
  Op een gegeven moment in de competitie, som wat eerder, soms op de laatste wedstrijddag, heeft de nr 1 zowel punten dat de nummer 2 hem niet meer in kan halen

  Bij FCZ was het voor gisteren dat ze 8 pt voorstonden op Sparta met nog 3 wedstrijden te spelen.
  Dus bij winst was FCZ sowieso kampioen. Maar bij gelijkspel waren ze afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Almere-Sparta.

 17. was waardeloos hoor van tv oost. kunnen beter tv twente noemen. let maar op vanaaf is het ook weinig soeps beginnen pas kwart voor 7 met uitzending. en zou me niks verbazen als het half 8 al afgelopen is. kijk als twente het is ja dan zenden ze de hele dag uit >:(

 18. Zat uitzending terug te kijken bij RTV Twente. Komt er eerst nog ander programma tussendoor voordat ze dan naar wedstrijd gaan. En gelijk stopt die er mee bij uitzendinggemist. Echt waardeloos dit! En ook teleurstellend dat ze pas om 18.45 gaan uitzenden vanuit de binnenstad van Zwolle. Ben benieuwd of Zwolle volgend jaar evenveel aandacht krijgt als Heracles Almelo.

Reageer