Het weer: perioden met zon en overwegend droog

Zwolle – Vrijdag de 13e, wat de naam heeft als ongeluksdag, is voor voetbalminnend Zwolle een geluksdag geworden. Promotie naar de Eredivisie voetbal is behaald. Kort voor de wedstrijd probeerden de weergoden met regenbuien de gemoederen nog te temperen maar het leek wel alsof er een stadsmuur was opgetrokken waar geen doorkomen aan was.

Toen bij start van de wedstrijd (20.00 uur) er ook nog vuurwerk werd ingezet was de weerwedstrijd definitief gestreden, met Zwolle als winnaar. Uiteindelijk werd dit resultaat ook op het voetbalveld behaald. In de nacht van vrijdag op zaterdag nemen de buien verder af en klaart het op. In de loop van de nacht is er kans op mist. De minimumtemperatuur ligt iets boven het vriespunt en de wind is zwak uit uiteenlopende richtingen. Overdag wisselen zon en bewolking elkaar af en is er een kleine kans op een spat regen. De middagtemperatuur ligt rond 11 graden. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting. Dit is goed nieuws voor het Hardschockfestival op de Wijthmenerplas en de huldiging van FC Zwolle in de binnenstad.

Voor zondag en de dagen daarna geldt: Geregeld zon en eerst overwegend droog. Vanaf maandag van tijd tot tijd regen. Vooral begin volgende week vrij koud.

Artikel delen:

Reageer