Vertrekkende spelers FC Zwolle

Het seizoen 2006-2007 zit er voor FC Zwolle bijna op. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zullen nieuwe gezichten de selectie komen versterken en wordt er afscheid genomen van een aantal spelers. Het was al langer bekend dat Harvey Bischop, Theo Brack, Bas Bloemen, Tjeerd Korf, Silvino Soares en Tom IJzerman de club aan het einde van dit seizoen zullen verlaten.


Ook voor Duncan van Moll geen nieuw contract

Inmiddels is ook besloten dat Marcel Akerboom en Duncan van Moll geen nieuw contract krijgen aangeboden. Trainer Jan Everse licht de beslissing om deze spelers te laten vertrekken toe:” We hebben erg lang getwijfeld over deze spelers en het is jammer dat ze moeten vertrekken. Het zijn twee goede jongens en met hun vertrek wordt de concurrentie natuurlijk minder. Het is echter zo dat de posities waarop zij spelen goed bezet zijn. Op andere posities hebben versterkingen voor ons de prioriteit. Rekening houdend met het aanwezige budget is het voor FC Zwolle niet mogelijk om deze jongens er dan bij te houden voor in de breedte. Vandaar dat we helaas afscheid moeten nemen van Marcel en Duncan.”

Artikel delen:
Reacties 6
 1. zal wel weer een mooi seizoen worden (2007-2008) :- .
  spelers gaan weg en het geld is ook nog bijna op, waar gaat dat heen 🙁


  Maak melding

 2. Je kunt beter een spits van 35 jaar in de basis zetten.Het beleid lijkt ook weer nergens op.Zo trek je volle stadions.Zal wel weer lastig worden om voor een periode in aanmerking te komen.


  Maak melding

 3. Wat een negativisme!
  De beperkte, financi?«le armslag is vooralsnog een gegeven. Het spel wordt beter en dit seizoen hebben er ook een aantal jongens zich goed gepresenteerd. Het kost tijd om weer terug te komen na jaren van achteruitgang! Degenen die voor het snelle succes gaan, kunnen dan maar beter wegblijven.
  Als ik dat dan vergelijk met een zgn. topclub als Feyenoord die met een begroting van meer dan 40 miljoen euro zich niet eens weet te kwalificeren voor Europees voetbal. Of Ajax dat in de voorronde van de Champions League door een club met een veel kleinere begroting, naam en faam wordt uitgeschakeld. Dan is het allemaal zeer realtief!
  Ik heb er het volste vertrouwen in dat FC Zwolle geleidelijk de weg naar boven in slaat! FORZA ZWOLLE!


  Maak melding

 4. Het is juist goed dat er eindelijk eens echt kritisch wordt gekeken naar alle selectie spelers. We moeten het doen met een kleine begroting en van de technische staf wordt daarom verwacht dat ze dit budget wel overwogen en creatief uitgeven. Ik heb er het volste vertrouwen in dat met het vrijgekomen geld goede investeringen in de selectie worden gedaan op de plaatsen waar het het meest nodig is. Het is heel jammer dat er daarom voor de breedte weinig overblijft, maar daarvoor hebben we dan de jeugdspelers die een contract mogen afdwingen. Dit jaar hebben Reijnen en v/d Wal ook laten zien een aanwinst te zijn, dus waarom volgend jaar niet weer ?©?©n of twee talenten die komen bovendrijven?

  Ik heb het volste vertrouwen in het technische beleid van Jan, ik denk dat we op de juiste weg zijn door kritisch te kijken naar elke speler ipv lukraak aantrekken en wegsturen zoals in het Spijkerman/Boeve tijdperk gebeurde. Natuurlijk was dat ook een andere situatie, je bevindt je in de eredivisie en wilt je kost wat kost handhaven en daarom doe je gehaaste aankopen, die achteraf vaak geen aanwinst bleken. Nu krijgt de technische staf de tijd om te bouwen aan een team.

  Ik heb echter het idee dat de club commercieel niet het juiste rendement haalt in een stad en regio met zo’n grote doelgroep, maar dat is al vaker gezegd.


  Maak melding

 5. duncan, je hebt het mooi geprobeerd om je gezicht weer te laten zien in deze competitie. ik vind dat je je best hebt gedaan, bedankt!. dat men je langs de lijn liep af te bekken in emmen terwijl je niet op je favoriete positie speelde deed mij pijn, zo negatief als sommige supporters zijn… blind zijn ze. ” duncan rot op naar de amateurs” … dat negatiefe gezeik doet zelf voorkomen als een amateur. positief er achter gaan staan met de mensen die je hebt, staat het beleid je niet aan, moet je naar boven kijken en de strijd maar aangaan met de mensen die verantwoordelijk zijn over het aankoopbeleid etc etc….

  alle verlaters, succes waar dan ook, bedankt voor jullie inzet…

  “Ik heb echter het idee dat de club commercieel niet het juiste rendement haalt in een stad en regio met zo’n grote doelgroep, maar dat is al vaker gezegd.” JUIST!  Maak melding

 6. “Ik heb echter het idee dat de club commercieel niet het juiste rendement haalt in een stad en regio met zo’n grote doelgroep, maar dat is al vaker gezegd.”

  Wil je meer supporters trekken, moet er een goede sfeer zijn in het stadion. Begin dan eens met het cre?«ren van een staantribune. D?¡t noem ik commercieel beleid! En daar hoef je geen commerci?«le economie voor te hebben gestudeerd.  Maak melding

Reageer