Naud wordt vierde ambassadeur van FC Zwolle United

Zwolle – Vlak voor de kampioenswedstrijd van FC Zwolle kondigde stadionspeaker Peter Vader met enige trots aan dat FC Zwolle United een vierde ambassadeur heeft. Na Erben Wennemars, rapper Sticks en Mr. Zwolle Albert van der Haar is de jongeling Naud nu ook ambassadeur. Wennemars overhandigde de kersverse vertegenwoordiger voor een vol stadion een echt ambassadeursshirt, bloemen en lovende woorden.

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__02.jpg

Naud: ,,Iedereen die in Zwolle woont is wel voor FC Zwolle. Ook ik was voor FC Zwolle, alleen ik had niet echt iets met voetbal. Totdat ik gevraagd werd voor het FC Zwolle United project Playing For Success. Er ging niet meteen een lichtje branden, maar het klonk leuk genoeg om het te proberen. Al snel had ik het er naar mijn zin en begon ik ook een beetje wegwijs te worden in het FC Zwolle stadion. Ik vond het super jammer toen het afgelopen was. Ik kijk hier met een goed en fijn gevoel op terug en inmiddels was ik mij door Playing For Success ook gaan interesseren in voetbal en ook voor FC Zwolle.”

,,Een stuk of vijf maanden geleden werd ik opgebeld door de begeleiding van Playing For Success. Ze vroegen mij of ik een interview wilde doen voor een verhalenmagazine van FC Zwolle United over Playing For Success . Dat leek mij erg leuk. Die gedachte was goed, want het is een prachtig interview geworden. Het was zelfs zo mooi, dat het op de eerste bladzijde van het magazine is gekomen. Hier ben ik trots op!”
,,Een tijdje later wilde ik nog meer weten over FC Zwolle en FC Zwolle United. Ik besloot mijn spreekbeurt hierover te houden. Ik heb contact opgenomen met Myrte Scheffer van FC Zwolle United en heb haar geïnterviewd. Tijdens het interview vroeg Myrte mij namens de leerkracht van Playing For Success of ik op donderdagmiddag wilde komen helpen met het begeleiden van de kinderen. Dat vond ik geweldig.”

,,Voor mijn spreekbeurt was ik erg zenuwachtig, maar dat was eigenlijk niet nodig. Het is uitstekend verlopen. Tot mijn verbazing kwam Albert van der Haar kijken naar mijn spreekbeurt met een camera van FC Zwolle TV. Dit was geweldig. Na mijn spreekbeurt werd ik gevraagd om ambassadeur te worden van FC Zwolle United en Playing For Success, omdat ik erg goed kan praten en een ervaringsdeskundige ben op dit gebied. Die beslissing was niet moeilijk om te nemen natuurlijk. Daarna heeft Albert van der Haar een paar handtekeningen uitgedeeld aan de kinderen uit mijn klas en heb ik een interview gedaan voor FC Zwolle TV. Nu doe ik interviews en straks ga ik langs scholen en bedrijven met FC Zwolle United.”

,,Wat ik soms niet zo fijn vind is dat je overal reacties krijgt. Het is wel leuk hoor, maar op sommige momenten even niet. In mijn familie zijn ze best trots, voor de rest zijn ze er niet zo mee bezig. Ik wil er als ambassadeur graag voor zorgen dat Playing For Success meer geld krijgt zodat er meer kinderen naar toe kunnen. Zodat er steeds meer kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en zich beter en sterker gaan voelen in hun situatie.”

Bron interview: fczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 5
  1. @Ingrid:

    Naud….. doet ook mij denken aan de naam van een meisje. Kijk ik naar de foto, dan denk ik nog steeds niets anders.
    Google op Naud en je komt uit op…….. een jongensnaam 😮

  2. @WFvN, oh jee, je kon wel eens gelijk hebben. Wanneer het inderdaad een jongen is, sorry Naud.
    Ik wilde mijn waardeing uitspreken voor je inzet.

Reageer