Foto's huldiging FC Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond vond op de Thorbeckegracht en op het Rodetorenplein in Zwolle de grote huldiging plaats van de Jupiler League Kampioen 2011 – 2012; FC Zwolle!

Een fraaie selectie van de huldiging is ge-update en nu te bekijken!!

 huldiging_2.jpg

De feestelijkheden begonnen met een boottocht over de Thorbeckegracht. Vanaf het Pelserbrugje naar het plein toe stonden duizenden Zwollenaren de kersverse kampioenen toe te juichen. Op het Rodetorenplein vond de officiële huldiging plaats. Daar waren al vanaf het vroege begin van de avond drommen mensen naar toe gekomen. Naar schatting 15.000. Het plein was rond de start van de huldiging helemaal vol, en dat was op dit stadsplein nog niet eerder gebeurd. Het werd een groot feest! De politie moest in de massa twee aanhoudingen verrichten.

img_8911.jpg

huldiging_3.jpg 

 hulde_20.jpg

 img_9154.jpg

img_9221.jpg

 hulde_23.jpg

hulde_12.jpg

 hulde_29.jpg 

Kijk ook via Lees verder!

hulde_25.jpg

huldiging_4.jpg

hulde_50.jpg

hulde_51.jpg 

hulde_1.jpg

hulde_2.jpg

hulde_3.jpg

hulde_4.jpg

hulde_5.jpg

hulde_6.jpg

hulde_7.jpg

hulde_8.jpg

 huldiging_1.jpg

huldiging_5.jpg

huldiging_6.jpg

huldiging_7.jpg

huldiging_8.jpg

huldiging_9.jpg

hulde_9.jpg

hulde_10.jpg

 huldiging_10.jpg

huldiging_13.jpg

hulde_11.jpg 

hulde_13.jpg

img_8913.jpg

img_8950.jpg

img_9016.jpg

img_9025.jpg

img_9048.jpg

img_9064.jpg

img_9099.jpg

img_9106.jpg

img_9119.jpg

img_9121.jpg

img_9142.jpg

img_9149.jpg 

img_9157.jpg

img_9170.jpg

img_9173.jpg

img_9199.jpg

img_9210.jpg

img_9232.jpg

img_9242.jpg

hulde_14.jpg 

 hulde_15.jpg

hulde_16.jpg

hulde_17.jpg

hulde_18.jpg

hulde_19.jpg

hulde_21.jpg

hulde_22.jpg

hulde_24.jpg 

hulde_26.jpg

img_9259.jpg

img_9280.jpg

img_9291.jpg

img_9293.jpg

img_9294.jpg

img_9296.jpg

img_9330.jpg

img_9340.jpg

img_9347.jpg 

hulde_27.jpg

hulde_28.jpg 

huldiging_11.jpg

huldiging_12.jpg 

Artikel delen:
Reacties 93
 1. mooi feestje in t centrum en wat een mensen op de been t was drukker dan de intocht van sinterklaas…
  fczwolle of moeten we pec zwolle zeggen leeft weer bij heel veel mensen mooi om te zien
  zwolle groei stad..top ik neem er nog een biertje op cheersk..

 2. LOL bram van polen die zijn billen laat zien genant , want ik dacht eerst van hij maakt zijn broekriem los en dan laat hij zijn blote billen zien.

 3. Het begin van de huldiging en ook wel tussendoor was beroerd door veel rookontwikkeling. Mensen zijn door slecht zicht weer weggegaan. Later was het iets beter. Zeer mooie foto's!

 4. Het was een mooi feest waar iedere zwollenaar trots op mag zijn. Als FC Zwolle een enorme uitstraling voor de hele regio. Helaas wil men de naam weer veranderen in PEC-Zwolle. Dit wellicht ingegeven door oude sentimenten, niet doen dus! De huidige naam is mede door dit prachtige kampioenschap nu een sterk 'merk' geworden.

 5. Het zal met die oude sentimenten waarschijnlijk wel meevallen.
  commercieel gezien is het natuurlijk zeer gunstig. Nu gaan heel veel supporters nieuwe shirts, sjaals, vlaggen etc. kopen wat weer voor een hoop extra omzet zorgt.

 6. FC Zwolle is geen merk. De clubbinding met de naam Fc Zwolle is minimaal. Ik denk/hoop dat het met PEC weer meer gaat leven. De promotie zal hier zeker aan bijdragen. PEC staat voor een roerige voetbalgeschiedenis vanaf 1910. Het leek net alsof die geschiedenis verdween en niet meer over gesproken mocht worden toen het Fc Zwolle werd. Er ligt bijvoorbeeld nogsteeds een embargo op een deel van de PEC-stukken bij het museum. Gelukkig komt alles weer terug en kunnen de komende generaties ook gewoon weer naar PEC.

 7. Ben eigenlijk wel benieuwd wat de reden van deze naamswijziging is.
  De huidige jonge bezoekers (en de jeugd heeft de toekomst toch) zijn helemaal gewend aan de naam FC Zwolle, en hebben daar hun binding mee.

  Gaat met deze naamswijziging ook het logo veranderen (wordt het weer het oude PEC logo?) gaan ze weer in het groen wit spelen als thuistenue. Heeft het dan een puur commercieële reden, op merchandise gebied.

  Ik weet niet of het een verstandig besluit is, maar ze zullen er onderzoek naar gedaan hebben mag ik aannemen. Ben alleen benieuwd op welke manier dit gebeurd is.

 8. Dergelijke beslissingen draaien alleen maar om geld. Met merchandise kunnen ze idd weer de kas spekken. Verder is PEC vooral een geuzennaam.

 9. @Zwolluh,
  NEE! PEC is geen geuzennaam maar een stuk Zwolse geschiedenis.
  Kan niet wachten tot het stadion verbouwd is en alle blauwe stoeltjes zijn vervangen door groene.
  Dit is eerherstel en de schande van de naamsverandering in het slappe FC kan eindelijk worden weggespoeld.

  Ole ole P.E.C. ole !:D

 10. Heb nog als jong jochie achter het doel van PEC keeper Van Rotterdam gestaan vanaf 1952 .
  Met veel plezier PEC supporter geweest.
  Evenwel: FC Zwolle heeft zich inmiddels een geduchte naam aangemeten en ik vind het niet verstandig dit allemaal weg te gooien. FC Zwolle vertegenwoordigt ook veel meer de hele stad ja zelfs de regio . Als ik met het oog op het laatste een naam zou veranderen denk ik meer aan FC IJsselDelta, in plaats van PEC,
  wat helaas ook altijd weer misbruikt wordt als goedkoop rijmwoord voor PEK, LEK, DREK, noem de flauwe kul maar op …. 😮

 11. P.E.C is onze historie FC Zwolle onze toekomst heren bobo's blijf van die naam af .

  En meneer van W uit Utrecht loop niet zo populair te doen na het lezen van een boek ken je ONZE club NIET.

  FC Zwolle of opdonderen .

  PEC Zwolle zit in mijn hart maar FC Zwolle in ONZE toekomst !!!!!

 12. FC Zwolle gefeliciteerd!! Prachtige foto's van een indrukwekkende huldiging. En het bestuur heeft het weer eens voor elkaar, zit je in de winning mood, krijg je een waardeloze discussie over PEC. Laten WE lekke rgenieten van dat wat NU goed is. Onruststokers >:( >:(

 13. PEC heeft een redelijke nostalgiewaarde, maar overdrijf nou niet. Ook commercieel of wat citymarketing betreft heeft het ernstige nadelen. Neem de voorbeelden NEC of NAC, daar zeg je geen NEC Nijmegen tegen. De naam Zwolle zijn dan ook niet meer zo vaak gebruikt worden.

 14. Geweldig feest en geweldige foto's.

  Ik lees hierboven ergens FC IJsseldelta… Wil diegene zich aub laten opnemen ofzo. Dat is net zo'n belachelijke naam als FC Omniworld.

  PEC Zwolle is onze geschiedenis. FC Zwolle is nu. Gaan ze die naam veranderen prima maar van mij hoeft het niet persé.

 15. Als ik de mooie foto's bekijk heb ik heel wat gemist bij de gracht. Ik stond op het plein en heb door de rook zowat de helft niet kunnen zien.

 16. bron fcupdate:
  FC Zwolle gaat definitief de Eredivisie in als PEC Zwolle. Dat heeft voorzitter Adriaan Visser toegegeven. Tot 1990 droeg de promovendus de naam PEC Zwolle '82. Na een faillissement maakte de club een doorstart onder de naam FC Zwolle.

  "In eerste instantie was het plan om ten tijde van het honderdjarig bestaan de naam te veranderen, maar toen waren er te veel verschuivingen op zowel bestuurlijk niveau als in de technische staf", zegt Visser tegen VI. "De afspraak was om bij promotie alsnog terug te gaan naar PEC. Belofte maakt schuld en dus spelen wij komende zomer weer onder de naam PEC Zwolle."

  "Voor veel supporters is PEC nooit helemaal weggeweest. Het hoort bij de club Zwolle. Bovendien is PEC nog sterker verbonden met de regio. Destijds was de club door een faillissement genoodzaakt om van naam te veranderen. Dit is de kans om de club wat traditie terug te geven."

 17. In eerste instantie was het plan om ten tijde van het honderdjarig bestaan de naam te veranderen, maar toen waren er te veel verschuivingen op zowel bestuurlijk niveau als in de technische staf", zegt Visser tegen VI. "De afspraak was om bij promotie alsnog terug te gaan naar PEC. Belofte maakt schuld en dus spelen wij komende zomer weer onder de naam PEC Zwolle."

  Had het gedaan met het 100 jarige bestaan NA een uitgebreide enquete onder de Zwolle supporters.

  Belofte aan wie?

 18. Ik ben het grondig eens met een aantal van de reacties hier: Ik denk dat P.E.C. Zwolle een geweldige naam is, maar vooral op basis van het verleden.
  Ik weet vrijwel zeker dat "Zwolle" uit gemaksoverwegingen eruit zal slijten (inderdaad, wie heeft het over NEC Nijmegen en NAC Breda?).
  Nu zijn er genoeg andere clubnamen zonder directe verwijzing naar de stad van herkomst (Cambuur, Heracles, Willem II) en dan noem ik opzettelijk niet de nederlandse topclubs.
  Als je voor PEC Zwolle kiest, staat het gebruik van de naam "Zwolle" dus onder druk. De vraag is: is dat erg? Ik denk het niet, maar, zie bovenstaande reacties, het heeft zeker ook emotionele impact. En terecht. De prestatie van FC Zwolle heeft geen enkele binding met wat ooit PEC Zwolle was. Er valt dus bij een naamsverandering heel wat te binden!

 19. De prestatie van FC Zwolle heeft geen enkele binding met wat ooit PEC Zwolle was

  De prestatie heeft wel degelijk binding, als P.E.C. er niet was geweest was er ook geen F.C geweest. ALLES valt of staat met het verleden…

  Nu weten de F.C supporters wat de P.E.C supporters destijds hebben meegemaakt en dat is wat mij betreft iets wat supporters nog meer bindt.

  Of we het nu allemaal leuk vinden, allemaal niet leuk vinden of de helft wel en de andere helft niet, het is zo!

  En ik persoonlijk ben er blij mee!:D

 20. PEC Zwolle zit in mijn hart maar FC Zwolle in ONZE toekomst !!!!!

  Dan houdt jou toekomst dus nu op.

  Trouwens weblog complimenten voor de foto's, super!:D

 21. De prestatie heeft wel degelijk binding, als P.E.C. er niet was geweest was er ook geen F.C geweest.

  idd, maar zonder de fc ook geen p.e.c.

 22. Of we het nu allemaal leuk vinden, allemaal niet leuk vinden of de helft wel en de andere helft niet, het is zo!

  Maar daarom mogen we er toch wel over discussieren?

  Jij bent met p.e.c opgegroeid, een heleboel (huidige) supporters niet. Ik had graag gehad dat het bestuur wat meer onderzoek had gedaan onder de fans.

 23. Of we het nu allemaal leuk vinden, allemaal niet leuk vinden of de helft wel en de andere helft niet, het is zo!

  Waar zeg ik dat er niet over gediscussiert mag worden Ed

  Ik reageer op; het is zo!

  Ga je je u tegen mij keren?

  Doe ik dat dan?
  Ik verschil (gedeeltelijk) van mening met jou, dat probeer ik normaal onder woorden te brengen en tevens probeer ik mijn kant van het verhaal te vertellen. Dat kan toch?

  Nogmaals, ik heb een dubbel gevoel.

 24. Moet ik dan zeggen, het is NIET zo! Terwijl het WEL zo is?

  Ik ken jou gevoel en jou kant van het verhaal dat heb je al 2 x gezegd zaterdag en dat heb ik ook al n de krant gelezen, dus ik begrijp niet waarom je mij hier nu uitpikt om het nog eens duidelijk te maken (vragende emoticon):P

 25. Er zijn in Zwolle 3 groeperingen.
  Zwolse Boys mensen
  PEC mensen
  Fc Zwolle mensen
  Ik kom uit de 2e catagorie en ik zou het leuk vinden, maar kan me goed voorstellen dat dit bij de andere 2 groeperingen op weerstand stuit.
  In het verleden is Zwolse Boys onder het mom van een fusie opgegaan in PEC.
  Ondanks mijn voorkeur vind ik dat de 2 groeperingen die geen voorkeur voor PEC hebben een punt hebben, gezien het verre verleden (ZW Boys) en het recentere verleden (FC Zwolle) Als fc Zwolle is er een hoop goodwill gekweekt en de verwijzing naar PEC is altijd mooi. De groenwitte uittenues vind ik een mooi eerbetoon en wat mij betreft mag het daarbij blijven. Dus, hoewel ik zelf niet zo'n band heb met fc Zwolle dan toch …. Forza fc Zwolle!

 26. Tja, je kan hoog of laag springen. Niet handig van de club om het zonder ruggespraak te doen. Dat zegt des te meer hoe belangrijk zij het vinden dat het nu toch PEC wordt en toch hun eigen plan trekken. De verdeeldheid zal er zijn, maar ik denk niet dat de tegenstemmers zich zo kunnen mobiliseren om dit weer terug te draaien. Rondom het vertrek van Claus was er ook geen draagvlak om hier als één blok tegen in te gaan laat staan als er nu meer voor als tegenstemmers zijn(denk ik).

  Kortom, ff boos zijn op het bestuur en om antwoorden vragen, ff wennen aan het idee en dan weer gezamelijk als PEC verder.

  Denk echt dat er minimaal aantal mensen definitief afhaken als het nu PEC wordt ipv FCZ en dat zal het bestuur waarschijnlijk ook in overweging hebben genomen toen ze besloten hebben voor deze zet.
  Wel het oude logo ook hoop ik.

 27. Ik wil een keer mezelf citeren na een uitspraak van Johan Derksen in VI maandagavond:

  15 april 17.07 uur:

  En het bestuur heeft het weer eens voor elkaar, zit je in de winning mood, krijg je een waardeloze discussie over PEC. Laten WE lekker genieten van dat wat NU goed is. Onruststokers

  Bij TV Twente zou een enquete zijn met de uitkomst dat 2/3 de naam FC Zwolle wil behouden.

 28. Voorzitter Adriaan Visser heeft zaterdag bevestigd dat PEC Zwolle per 1 juli opnieuw wordt ingevoerd. PEC Zwolle zal thuis in de traditionele groen-witte tenues gaan spelen. Uit zal het huidige blauwwitte tenue worden gebruikt.

  Voor mij persoonlijk was dit een plezierige verrassing, de kers op de taart van het kampioenschap, maar ik kan me verplaatsen in supporters die zich hierdoor overvallen voelen omdat ze Pee-Ee-Cee nooit hebben gekend.

  De biologische moeder PEC die opeens de plaats weer inneemt van stiefmoeder FC. Dat voelt voor hen die door FC groot zijn gebracht nogal onnatuurlijk.

  Het besluit is gekomen als een grote verrassing en sommigen zullen er nog aan moeten wennen, maar dit besluit komt niet voort uit een valse hang naar nostalgie maar omdat PEC Zwolle commercieel veel interessanter is dan FC Stadsnaam en in de Eredivisie hangt de plaats op de ranglijst samen met de hoogte van de begroting.

  Alle vier de tribunes zijn al vernoemd naar clubiconen uit de PEC-tijd, ja zelfs Henk Timmer is begonnen bij PEC Zwolle.

  PEC is nog steeds een begrip in heel Nederland. Zijn de letters FC (Football Club) nou zo uniek en onderscheidend? Zwolle blijft staan en de thuis- en uittenues worden slechts omgewisseld.

  Onze club bestaat straks 102 jaar en heeft meerdere naamsveranderingen ondergaan:
  1910-1971 PEC
  1971-1982 PEC Zwolle
  1982-1990 PEC Zwolle ??82
  1990-2012 FC Zwolle
  2012- toekomst PEC Zwolle

  Het stadion van onze club heeft in meer dan 100 jaar op verschillende locaties gestaan en verschillende namen gehad:
  1910-1923 Theetuin Thijssen
  1923-1935 De Vrolijkheid
  1935-1957 Het gemeentelijk sportpark aan de Ceintuurbaan
  1957-1970 De Vrolijkheid
  1970-2009 Oosterenkstadion aan de Ceintuurbaan
  2009-heden Stadioncomplex Zwolle aan de Ceintuurbaan

  Wel opvallend dat degenen die hangen aan FC medestanders hebben gevonden in de zeiksnor van de VI en RTV Twente…

  PEC = BACK – We're here to stay!

  Noar Veur??n!

 29. Op RTV Twente kan er ook gestemd worden. Inmiddels 2/3 voor FC Zwolle, maar ik begrijp dat veel Deventernaren expres stemmen op FC i.p.v. PEC. De jonge garde daar dweept ook met Eagles terwijl dat in 1971 door Barry Hughes erachter is geplakt terwijl de oude garde ook het liefst weer Go Ahead (Kowet) zou heten.

  PEC = Footballculture

 30. Mooi stuk op elfvoetbal:

  ⤽Om te beginnen mijn hartelijke felicitaties voor FC Zwolle – binnenkort mogelijk weer PEC Zwolle – met de promotie naar de Eredivisie. Het is een meer dan verdiende beloning voor Art Langeler en z'n mannen voor twee jaar hard werken. En een prachtig herstel voor de teleurstelling van vorig jaar, toen Zwolle een riante voorsprong helemaal uit handen gaf. In de afgelopen weken leek het weer even dezelfde kant op te gaan, maar de 0-0 tegen Eindhoven leverde vrijdagavond het laatste benodigde puntje op.
  Voor de stad Zwolle was dit na 1978 en 2002 het derde kampioenschap van de Eerste Divisie. In totaal kende de hoofdstad van Overijssel al liefst 12 seizoenen topvoetbal, een teken dat voetbal in de hoogste afdeling in een stad als Zwolle beslist mogelijkheden heeft. Het toeschouwergemiddelde van zo'n 8.000 fans in dit afgelopen seizoen, bewijst dat ook.

  Zwolle gaat dan ook als een redelijk gezonde club de Eredivisie in. De dag na de promotie legde voorzitter Adriaan Visser in NRC uit, dat Zwolle – door de KNVB ingedeeld in de financieel redelijk goede categorie 2 – verwacht om in het komende seizoen in de Eredivisie de begroting te kunnen opschroeven van ?? 4,5 naar een kleine ?? 7 miljoen. Een negatief eigen vermogen van ?? 900.000 moet met de uitgifte van obligaties worden weggewerkt.

  Het lijken me bepaald geen onrealistische bedragen, zeker niet als het Zwolle inderdaad lukt om het komende seizoen gemiddeld ruim 10.000 bezoekers te trekken en de capaciteit van het stadion tot 12.000 plaatsen uit te breiden. De 'honger' naar Eredivisie-voetbal moet na acht Eerste Divisie-jaren best groot zijn in Zwolle, waar fans de laatste jaren steeds naar plekken als Arnhem, Heerenveen of Enschede moesten reizen om de vaderlandse top aan het werk te zien. Een realistisch en zuinig begrotend Zwolle, dat de selectie voor volgend jaar vooral wil aanvullen met jonge en ambitieuze spelers, past precies in een Eredivisie die langzaam maar zeker in financieel opzicht steeds gezonder aan het worden is.

  Zo was het natuurlijk heel goed, dat het eveneens zeer bescheiden begrotende Heracles Almelo vorige week in de bekerfinale speelde. Onder leiding van voorzitter Jan Smit (die als deurwaarder (!) zijn persoonlijk fortuin wist te vergaren) geeft de club al jaren geen cent meer uit dan er binnenkomt, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.⤝

 31. maar ik denk niet dat de tegenstemmers zich zo kunnen mobiliseren om dit weer terug te draaien

  Een aantal sponsoren (oa de hoofdsponsoren) wisten nergens van, ik denk dat dit nog wel een staartje krijgt.

 32. Willekeurig? Het is toch gewoon:
  Prins Hendrik – Ende Nimmer Despereert – Combinatie?
  Toch niet Prins en Hendrik en Ende en Nimmer en Despereert – Combinatie.

 33. @Edwin, inderdaad wel een staartje. het bestuur moet wel even op de vingers getikt worden dat je zo niet iets naar buiten brengt, maar meer dan dat zal het niet zijn denk ik. Denk jij wel dat er supporters een tegendemonstratie gaan organiseren? In de Everse tijd had ik de kans reeel geacht omdat toen de neuzen dezelfde kant op stonden. Met dit onderwerp denk ik dat het te verdeeld is.

 34. Ik heb geen bezwaren tegen de naam P.E.C., ik heb wel bezwaar tegen de manier waarop dit gebeurt is. Er had overlegt moeten worden met de belanghebbende zoals sponsoren en supporters. Dat had deze discussie kunnen voorkomen. Maar als ik het interview met de vz lees, dan heeft het niets met sentiment te maken maar gewoon met keiharde pegels, het had ook fc ijsseldelta kunnen gaan heten.

  Deze naamsverandering is gewoon te snel en te lomp gegaan maar heeft nog wel een voordeel voor het huidige bestuur. Alle kritische supporters zijn ineens om en spreken van een goed beleid. Landstede is al vergeten….

 35. Denk jij wel dat er supporters een tegendemonstratie gaan organiseren?

  Geen idee, denk het niet. Ik doe een eenmansactie, ik ga niet naar Willem2. Dat zal ze leren!
  😉

 36. @Edwin overleg met sponsors en supporters is toch helemaal niet verplicht. Tuurlijk kan dit wel gevolgen hebben, maar ze hebben geen aandelen in de club, dus ook geen inspraak.

 37. @Jasper, als supporters inderdaad geen inspraak hebben en buitengesloten worden bij belangrijke beslissingen zullen supporters zich verenigen in het belang van hun club. Dan kan het bestuur zich achter formaliteiten verschuilen, maar dan wordt er inspraak opgeeist en dan wel met 100 man vor de ingang en de week erna 200 man etc. Dit is in het verleden al (effectief) gebleken. Dat zal vast niet binnen jouw straatje passen, maar zo werkt het wel…

 38. maar ze hebben geen aandelen in de club, dus ook geen inspraak.

  Nee, maar we (supporters) zijn wel de afnemers van het product. De sponsoren zijn financiers van het product. Dus enig recht hebben we wel.

 39. Het enige recht dat je hebt, is het recht van de benen. Je kunt niet meer komen kijken/sponsoren. Alleen op die manier kun je invloed uitoefenen. Als de club slim is geweest, hebben ze een afweging gemaakt hoeveel supporters/sponsoren gaan lopen, en hoeveel erbij komen. Onder de streep zullen ze dit wel positief inschatten.

  Slimmer was wel geweest om eerst een onderzoek te doen onder de supporters/sponsoren. Maar inspraak verlenen hoeft nooit.

 40. Slimmer was wel geweest om eerst een onderzoek te doen onder de supporters/sponsoren.

  Dat roep ik al steeds. Blijkbaar denken ze dat wij toch wel komen.

  Maar inspraak verlenen hoeft nooit.

  Waarom niet?

 41. De hele discussie over de naamsverandering brengt het risico met zich mee dat het verwordt tot een loopgravenoorlog vanuit persoonlijke emotie. Alsof de keuzeruimte slechts bestaat uit twee alternatieven: 2 nietszeggende letters of 3 historische letters voorafgaand aan Zwolle.

  Rationeel gezien is de discussie niet zo verschrikkelijk complex. We zijn allemaal onder de naam FC Zwolle kampioen geworden. Laten we niet vergeten dat dit een unieke gebeurtenis is in het leven van een supporter van een betaald voetbalclub in Zwolle. Slechts 4 keer kon er een promotie naar het hoogste niveau worden gevierd (in 1978, 1986, 2002 en 2012), waarbij er slechts 3 keer sprake was van een echt kampioenschap (1975, 2002 en 2012).

  De naamsverandering is niet zozeer ingegeven vanuit sentimenten en emoties maar is een zakelijke beslissing die eraan moet bijdragen dat er structureel betaald voetbal in Zwolle wordt gespeeld op Eredivisieniveau.

  We zijn dan wel eindelijk gepromoveerd en dat moet natuurlijk gevierd worden, maar we moeten ervoor waken dat dit een incidenteel succes is omdat we na een kort verblijf op het hoogste niveau weer terugvallen in die ellendige Jupiler League wat feitelijk een sterfhuis is voor BVO??s met ambitie.

  Ik heb het helemaal gehad met die Jupiler League. Jaar in jaar uit geld, tijd en energie steken om weer naar krakkemikkige stadionnetjes te reizen waar anderhalve man en een paardenkop op de tribune zit. Ik ben er klaar mee. Ik kan me er niet meer voor opladen.

  Ik wil nooit meer Deventer, IJmuiden, Oss, Veendam, Almere, Apeldoorn etc. etc. Vanaf nu wil ik alleen nog maar het beste wat het betaald voetbal in Nederland te bieden heeft. Dat is niet verwend, maar op een gegeven moment heb je behoefte aan meer. Sommigen zullen Zwolle zelfs supporten in de onderbond maar mijn behoefte aan goed voetbal overschrijdt alle andere behoeften.

  Volgend seizoen spelen we Eredivisie. Het eerste jaar gaat het alleen maar om overleven. In de Eredivisie wordt de stand op de ranglijst in tegenstelling tot de Jupiler League wel bepaalt door de hoogte van de begroting. Dit seizoen ziet de staart van de ranglijst qua begroting er als volgt uit:
  NEC 10,7 miljoen
  De Graafschap 9,5
  Heracles Almelo 9
  VVV-Venlo 9
  RKC Waalwijk 5
  Excelsior 2,7

  Gelet op het resterend programma moet er een wonder gebeuren, wil Excelsior niet rechtstreeks degraderen. Dat betekent dus dat FC Zwolle volgend seizoen met een begroting van een kleine 7 miljoen euro met RKC Waalwijk moet strijden om lijfsbehoud. Mocht Sparta Rotterdam of Willem II promoveren via de play offs dan verandert er weinig aan het sportief perspectief omdat deze clubs in de Jupiler League al een hogere begroting hebben, respectievelijk 6,2 en 5,5 miljoen euro.

  Het bestuur zal zich ook terdege bewust zijn van deze realiteit en heeft daarom besloten tot een naamsverandering die de financiële mogelijkheden moet vergroten waardoor de kansen op structureel Eredivisievoetbal worden vergroot.

  Of het nu gaat om de samenwerking met ROC Landstede of het aantrekken van jonge relatief onbekende spelers met potentie of het verhogen van de prijzen van de seizoenkaarten of het uitbreiden van de capaciteit van het stadion feitelijk alle acties van het bestuur gericht op dat ene doel: structureel Eredvisievoetbal in Zwolle.

  Daarvoor moet er een bredere (financiële) basis worden gelegd onder het betaald voetbal in Zwolle dan nu het geval is. We zijn op de goede weg, maar het fundament is nog lang niet sterk genoeg.

  Vanuit deze invalshoek ondersteun ik de naamsverandering omdat dat een middel is om het doel te bereiken.

  Uit de geschiedenis van het betaald voetbal blijkt dat de pieken samenhangen met de aanwezigheid van onderscheidende individuen (voorzitters, trainers, spelers). Uit de geschiedenis blijkt ook dat deze individuen het niet alleen kunnen doen en kunnen afhaken als de tegenwerking de doelbereiking ondermijnt. Marten Eibrink stond in de praktijk ook in zijn eentje aan de lat om Eredivisievoetbal in Zwolle mogelijk te maken en kreeg ook niet de steun van supporters en sponsoren die hij verdiende.

  Ik wil noar veur??n (structureel eredivisievoetbal in Zwolle) en als de kansen daarop onder de naam PEC Zwolle groter zijn dan onder de naam FC Zwolle dan ben ik daar voor. We moeten het allemaal ook niet overdrijven want uiteindelijk blijft Zwolle staan, worden we geen FC IJsseldelta, zal de specifieke invulling niet de hele boel over hoop of weggooien.

  Het gedeelde doel is en moet structureel Eredivisievoetbal in Zwolle zijn, niet structureel dezelfde naamvoering!

 42. De opmerkingen over gebrek aan overleg en inspraak zijn niet gepast. De naamsverandering is te vroeg uitgelekt waardoor Adriaan Visser geen ander proces meer kon voeren. Hele slechte actie om dit via .org wereldkundig te maken, meer ingegeven vanuit de jacht naar een 'scoop' dan vanuit gezond verstand. Het heeft geresulteerd in de zoveelste episode van 'much a do about nothing' terwijl uiteindelijk elke 'ekte' supporter en sponsor structureel Eredivisievoetbal in Zwolle wil. Of zijn er mensen voor wie Eredivisie niet zozeer hoeft?

 43. Ik vind wel dat de clubleiding zelf allang een persbericht over de redenen voor de naamsverandering naar buiten had moeten brengen. Feitelijk had dat al op de plank moeten liggen. Nu lijkt de zaak te ontsporen in een 'kampenoorlog' terwijl daar helemaal geen reden toe is omdat iedere supporter en sponsor structureel Eredivisievoetbal in Zwolle wil! Als je structureel Jupiler Leaguevoetbal wilt, ga je maar naar dat dorp stroomopwaarts.

 44. Of het nu gaat om de samenwerking met ROC Landstede

  alle acties van het bestuur gericht op dat ene doel: structureel Eredvisievoetbal in Zwolle.

  Welke belangen binnen FC Zwolle spelen is mij ook wel duidelijk. Op grond van de contractuele voorwaarden bij de gemeentelijke garantstelling heeft Landstede een rol gekregen in de jeugdopleiding van FC Zwolle. Langzamerhand breidt de invloed van Landstede zich steeds verder uit: inmiddels bestaat de technische staf al uit twee Landstede docenten.

  Ik ben supporter van FC Zwolle, niet van een MBO-opleiding die steeds verder van zijn core-business afdwaalt en die als enig oogmerk heeft om de financiële stromen rondom de club in zijn eigen portemonnee te laten vloeien.

  Andere BVO??s worden overgenomen door rijke Arabieren en Oost-Europeanen, FC Zwolle wordt overgenomen door een MBO-opleiding.

  Iedereen wil dat FC Zwolle kampioen wordt, maar niet iedereen ziet of wil zien dat we zo langzamerhand meer supporter en sponsor van een MBO-opleiding worden dan van een betaald voetbalclub met een historie van meer dan 100 jaar.

  (pec) licht gezien?

 45. @Edwin

  Beetje onsympathieke opmerking op de man.

  Ik blijf nog steeds onverminderd van mening dat de club de achterban goed moet informeren over de exacte reikwijdte van het partnership met ROC Landstede (ik heb daar nu nog steeds geen goed gevoel bij) en de gang van zaken rondom Claus Boekweg.

  Daar kan de motivatie achter de naamsverandering aan worden toegevoegd.

  Een naamsverandering die ik ondersteun als het één van de middelen is die bijdraagt aan structureel Eredivisievoetbal in Zwolle. Het mag bekend zijn dat ik de Zwolse voetbaltraditie koester, maar dat belemmert niet mijn zicht op de toekomst.

  In de VI van vandaag staat dat Adriaan Visser ernaar streeft om FC Zwolle binnen 3 jaar tussen plaats 8 en 10 in de Eredivisie te laten spelen. Als dat niet lukt is hij weg. Blijft hij wel dan wil hij daarna de doorstoot wogen naar de top van de Eredivisie. We hebben eerder een voorzitter gehad die dezelfde ambitie had, maar het bijltje erbij neergooide door het gebrek aan medewerking van Zwolse supporters en sponsoren. Dat laat ik nu niet weer gebeuren. Het is mooi dat we kampioen zijn, maar mijn dromen over betaald voetbal in Zwolle reiken verder dan incidentele successen en structureel niet verder komen dan de (sub)top van de Jupiler League.

  Tenslotte ken je me lang genoeg om te weten dat ik een rechte ruggegraat heb en ten allen tijde een eigen kritische mening heb over de gang van zaken (ongeacht de stand op de ranglijst). Dit is een unieke kans om structureel Eredivisievoetbal in Zwolle te krijgen en dat doel is toch altijd HET gedeelde doel geweest van alle supportersacties? Of heb ik al die jaren mijn tijd, geld en energie vergooid voor persoonlijke belangen omdat ik als enige geloofde dat de droom gerealiseerd kan worden? Als Heerenveen in de subtop van de Eredivisie speelt kunnen wij dat ook! Wij hebben nu een veel betere basis dan in 2002, maar die basis moet nog breder, nog steviger. Dat vind ik belangrijker dan de nietszeggende 2 letters FC voor Zwolle!!!

 46. @Edwin Inspraak verlenen hoeft niet omdat de supporters en sponsoren niet in het bestuur zitten (iig niet onder die noemer, een bestuurslid kan best een supporter of sponsor zijn, maar dat is een andere pet).

 47. @Japser

  Eredivisieclubs als FC Groningen en FC Twente tonen aan dat samenwerking tussen clubleiding en supporters tot mooie resultaten kan leiden. Persoonlijk behoud ik mij als supporter het burgerrecht voor om gevraagd en ongevraagd mijn mening over de gang van zaken rondom mijn club te geven. Sommige mensen vinden dat eng, raken daar overstuur van of interpreteren deze betrokkenheid op een misplaatste manier. Tenslotte bestaan er naast functiemacht nog heel veel andere vormen van invloed…

 48. @Elrey je kunt stemmen met de benen, that's it.

  Zou mooi worden als de klanten direct invloed krijgen op de bedrijfsvoering van een bedrijf.

  Als een bank een te laag rentepercentage hebt, ga je naar een andere bank, je gaat niet als klanten dat rentepercentage omhoog zetten.

 49. Bericht door Edwin, op 18 april 2012 om 15:10
  Beetje onsympathieke opmerking op de man.

  Nee, het is een vraag.

  Om daar op terug te komen, het leek door jouw vele reacties dat je blind achter het bestuur stond. Vandaar de vraag met stukjes tekst zodat je kan zien wat ik bedoel. Niet onsympathiek maar recht voor je raap.

 50. @Japser

  Een bedrijf dat voor de lange termijn kiest, investeert in relatiebeheer. Wat dat betreft is jouw voorbeeld passend voor jouw foute denken: banken hebben te lang individuen de gelegenheid gegeven zich op korte termijn te verrijken ten koste van hele samenlevingen.

 51. @Edwin

  Het is geen vraag maar een suggestie die als een dolkstoot voelt. Die kan er ook nog wel bij want die mijn rug is breed genoeg. Als ik mij uitlaat over mijn club doe ik dat niet voor mijn eigen ego, maar vanuit het belang dat ik hecht aan betaald voetbal op een zo hoog mogelijk niveau in Zwolle!

  De huidige gang van zaken is stuitend.

  Supporterssite wil een ??scoop?? scoren, overige media nemen het over, voorzitter heeft geen andere mogelijkheid meer dan naamsverandering beamen.

  Media (Sensator, .org, RTV Twente) polariseren en verdelen door er allerlei polletjes tegen aan te gooien met een hoog facebook-gehalte; like/dislike.

  Afgelopen weekend vieren tienduizenden nog als één de promotie naar de Eredivisie en nu raken de mensen door de kwalijke invloed van de media het zicht op het gedeelde doel (structureel eredivisievoetbal in Zwolle) kwijt.

  Supporters vallen elkaar af, kiezen voor 2 of 3 letters en vanuit de officiële clubkanalen komt een verdwaald twitterbericht maar wordt er ook niks aangedaan.

  ??Zwolse Malloten?? is toch een geuzennaam en geen feitelijke weergave van de debilisering van de samenleving waarvan de media leeft???

  Dit weekend één doel, nu één doel!

  Nooit meer Deventer want nu we dat historische voetbalbolwerk aan de IJssel hebben ontmanteld, zetten we de achtervolging in op Heracles Almelo en daarna FC Twente.

  Hier raken ze van de zeik als 2 letters voor Zwolle 3 letters worden terwijl in Twente sinds 2003 veel meer is veranderd tot clubemblemen aan toe maar dat dromen ook realiteit kunnen worden hebben ze daar in 2010 wel bewezen, maar hier lijken mensen liever in een comfortzone van 2 letters te blijven hangen en lijkt de club niet de meerwaarde te onderkennen van samenwerking met supporters i.t.t. FC Groningen en FC Twente.

  Noar Veur??n! Op naar de top met ZWOLLE!!!

 52. In de VI van vandaag staat dat Adriaan Visser ernaar streeft om FC Zwolle
  binnen 3 jaar tussen plaats 8 en 10 in de Eredivisie te laten spelen. Als dat
  niet lukt is hij weg. Blijft hij wel dan wil hij daarna de doorstoot wogen naar de
  top van de Eredivisie.
  Nou dan kan hij nu meteen opstappen. Dat lijkt mij een tikkeltje onrealistisch!:)

 53. Toen Munsterman in 2003 zijn droom uitte verklaarden ze hem ook voor gek…

  Ik weet dat het lastig is in dit negatieve klimaat maar durf te dromen! Zonder dromen is het pas echt crisis.

 54. @elrey natuurlijk moet je luisteren naar je klanten/supporters/sponsoren, want die zorgen voor brood op de plank. Maar hun je beleid laten bepalen, de eindbeslissing laten nemen, dan ben je niet goed bezig.

 55. @ ElRey
  Ik zou het natuurlijk fantastisch vinden als de droom werkelijkheid zou worden. Maar Twente heeft een veel groter achterland dan Zwolle. Dus Zwolle kan nooit zo groot als Twente worden.

 56. Arne Slot is gaan huilen in VI:

  Slot: "Fans hebben me veel pijn gedaan"

  Arne Slot pakte vorige week met FC Zwolle de landstitel in de Jupiler League. Zijn tweede, want precies tien jaar geleden maakte hij ook al deel uit van de kampioensformatie.

  De opluchting was vrijdag na afloop van de doelpuntloze remise tegen FC Eindhoven groot bij Slot, die een moeilijk einde van het seizoen kende. Zwolle dreigde net als vorig seizoen een riante voorsprong weg te gooien en Slot was met trainer Art Langeler de gebeten hond.

  "De gifbeker hebben Art en ik samen moeten delen, maar van de kampioenstaart wil iedereen een stukje", aldus de 33-jarige Slot in gesprek met Voetbal International.

  "Toen het minder ging stuurde een regionale omroep psychologen naar ons veld. Ik weet nog steeds niet waarom wij de zondebokken waren. Art heeft hier twee jaar bovenaan gestaan, dan verwacht je eerder een standbeeld. Ikzelf ben belangrijk geweest en pak mijn tweede titel met FC Zwolle."

  "Ik wil benadrukken dat niet iederéén negatief was, maar een kleine groep had het op mij gemunt. Ik had nooit gedacht dat mensen bij deze club zó slecht over mij konden praten. Dat heeft me veel pijn gedaan. Ik heb getwijfeld over mijn toekomst. Als we niet waren gepromoveerd, was ik misschien wel gestopt."

  VI.nl

 57. Langeler wil met FC Zwolle Eredivisie in

  Hoewel FC Zwolle zich vrijdag tot kampioen van de Jupiler League kroonde, is het nog maar de vraag wie volgend seizoen aan het roer staat. De toekomst van Art Langeler is niet helemaal duidelijk.

  Het contract van de Zwolle-trainer loopt nog één seizoen door, maar na afloop van de competitie volgt een evaluatie met de clubleiding. ⤽Dit is mijn stad en ik wil graag in de Eredivisie werken. Ik reken er ook op dat ik die kans krijg⤝, claimt Langeler in Voetbal International.

  ⤽Alleen is het wel belangrijk dat we, net als bij de spelersgroep, ook de technische staf evalueren en dat die Eredivisie-waardig is. Ik ga ervan uit dat ik er gewoon bij ben.⤝ Assistent-trainer Jaap Stam beschikt over een aflopende verbintenis in Zwolle. Het is nog onbekend hoe zijn toekomst eruit ziet.

  Bron: Voetbalprimeur

  De voetbalwereld begint steeds meer op de echte wereld te lijken. De spelerssalarissen dalen, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst, we ontvangen allemaal feedback en worden aan het eind van het jaar allemaal geëvalueerd. Trainers en voetballers in het betaald voetbal worden steeds meer gewone mensen. Dat vind ik wel positief!

  @Edwin

  Vertrouwen is soms moeilijk als je niet alle informatie hebt, maar je weet toch "I make it my business to know everything" 😉

 58. @fcz010, op 18 april 2012 om 19:31

  Ik vind de manier waarop 50 supporters in de VI tot vijand zijn gebombardeerd niet terecht. Het zijn wel 50 Zwolse Malloten die uit en thuis er altijd staan en dan kun je ook de feedback die zij op hun manier geven als een volwassen kerel ontvangen. Vijanddenken leidt op de lange termijn nooit tot succes. Leermomentje dat wat mij betreft onderdeel uitmaakt van de evaluatie!

Reageer