FC Zwolle wordt weer PEC Zwolle

Zwolle – De kersverse Jupiler League-kampioen FC Zwolle keert naar alle waarschijnlijkheid terug in de eredivisie als PEC Zwolle. De reden van de naamsverandering is niet bekend.

pec-1.jpg
Cartoon: Bert Dijkink 

De club was tussen 1971 en 1982 ook al actief onder die naam en stond in 1977 in de bekerfinale tegen FC Twente. In 1982 veranderde de naam in PEC Zwolle'82, waarna het in 1990 FC Zwolle werd. De afkorting PEC is ontstaan doordat de clubs Prins-Hendrik (P) en Ende Desespereert Nimmer (E) fuseerden (C van combinatie). Volgens voorzitter Adriaan Visser zijn de plannen nog niet helemaal officieel, omdat er nog naar enkele juridische aspecten moet worden gekeken.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. bron fcupdate:
  FC Zwolle gaat definitief de Eredivisie in als PEC Zwolle. Dat heeft voorzitter Adriaan Visser toegegeven. Tot 1990 droeg de promovendus de naam PEC Zwolle '82. Na een faillissement maakte de club een doorstart onder de naam FC Zwolle.

  "In eerste instantie was het plan om ten tijde van het honderdjarig bestaan de naam te veranderen, maar toen waren er te veel verschuivingen op zowel bestuurlijk niveau als in de technische staf", zegt Visser tegen VI. "De afspraak was om bij promotie alsnog terug te gaan naar PEC. Belofte maakt schuld en dus spelen wij komende zomer weer onder de naam PEC Zwolle."

  "Voor veel supporters is PEC nooit helemaal weggeweest. Het hoort bij de club Zwolle. Bovendien is PEC nog sterker verbonden met de regio. Destijds was de club door een faillissement genoodzaakt om van naam te veranderen. Dit is de kans om de club wat traditie terug te geven."

 2. FC Zwolle is twee weken te laat kampioen geworden. Dan hadden we dit nog af kunnen doen als een slechte 1 april grap.
  Als echte P-E-C-er snap ik niet dat dat je de naam en de kleuren van de club, die nu staan voor de band met de regio Zwolle weer gaat terugdraaien naar het oude kleinschalige PEC.
  Bovendien ??smoelt?? het niet, zeker niet zoals de voorzitter het uitspreekt. PEC is Pe Ee Ce, maar dat hebben niet-clubmensen nooit begrepen. Ik zie de oude woordspelingen alweer voor me na een verloren wedstrijd: PECh Zwolle??
  Vroeger leek alles mooier maar je leeft in het heden. Nu zijn we als FC Zwolle kampioen en laten we de geweldige lijn die de club de laatste jaren heeft ingezet, voortzetten.
  Daarnaast brengt een naamswijziging alleen maar onnodige kosten met zich mee. Dat geld kun je beter op een zinvolle manier in de club investeren.
  Daarom: handhaaf de naam FC Zwolle de frisse blauw-witte clubkleuren!

 3. IK volg PEC, PEC – Zwolle en nu FC zwolle al heel mijn leven.

  Hoeft voor mij geen PEC-Zwolle te worden; wel wil ik graag dat voor de wedstrijd weer Koning Voetbal wordt gespeeld; beter dan al die DJ's en rustiger.

Reageer