Koeiendans in Berkum

Zwolle – Het is lente, het gras begint te groeien, dat betekent dat de koeien weer naar buiten gaan. In Berkum gingen de koeien op zaterdagmiddag weer voor het eerst het weiland in. Melkveehouder Harold van Vilsteren nodigde voor het tweede jaar op rij zijn stadsgenoten uit om de koeiendans van zijn 98 dames mee te maken.

koeien_1.jpg 

Na een winter op stal waren de koeien weer blij om naar buiten te gaan. Al dansend en met grote sprongen verlieten de koeien de stal. Voor de boer en voor de vele bezoekers een waar plezier om naar te kijken. Melkveehouder Harold van Vilsteren laat de koeien elk jaar buiten lopen: ‘Ik vind het zo’n mooi gezicht om die beesten in het weiland te zien grazen of herkauwen, daar kan ik echt van genieten.’ Van de melk wordt ondermeer kaas gemaakt op zuivelboerderij De Huppe aan de Kleine Veerweg in Zwolle.

koeien_2.jpg

koeien_3.jpg

koeien_7.jpg

Nu de koeien vanaf zaterdag 14 april dus weer buiten lopen, betekent dit dat De Huppe vanaf eind mei weer heerlijke graskaas verkoopt. Dit is kaas van koeien die lekker buiten hebben gelopen. De koeien zijn een onmisbaar onderdeel van het buitengebied.

De boer geeft het buitengebied vorm: hij bewerkt het land, zaait of plant gewassen en maait gras voor de koeien. Zonder de koeien is ons landschap niet af. Rijdend of lopend kijken we graag naar de grazende koeien en……… zij kijken graag naar ons.

Meer informatie of meer adressen waar u de koeien naar buiten kunt zien gaan? Kijk dan op www.nederlandbloeit.nl.

 

koeien_5.jpg

koeien_6.jpg

koeien_8.jpg

koeien_9.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Bedankt, boer Van Vilsteren voor de uitnodiging! Wat was dit ontzettend leuk, we hebben genoten van het mooie schouwspel. Renske vond de fles aan de lammetjes geven ook onvergetelijk.

Reageer