Berkum op valreep naast ONS Sneek

Zwolle – Berkum heeft in de uitwedstrijd bij kampioenskandidaat ONS Sneek een knap en belangrijk punt gepakt door met 1-1 gelijk te spelen. Nadat de Zwollenaren direct na rust achter kwamen bleven ze gaan voor de gelijkmaker en na twee succesvolle wissels leverde dat vijf minuten voor tijd uiteindelijk succes op. “We gingen na die 1-0 achterstand beter spelen dan daarvoor. De jongens bleven er tot het eindsignaal in geloven en hoewel ONS over de hele wedstrijd misschien meer kansen heeft gehad vond ik het punt voor ons zeker niet onverdiend,” aldus een tevreden Berkum-coach Roeland ten Berge.

ONS was voor rust de betere ploeg en had al na enkele minuten op voorsprong kunnen komen. Een knappe voorzet van Martijn Roosenburg werd echter overgekopt door Jurjen Bosch, een euvel waaraan hij de hele wedstrijd bleef lijden. Na krap een half uur spelen leek Bosch, uit een onnodig door de Berkum-defensie weggegeven corner, de thuisclub wél aan een voorsprong te helpen maar zijn snoeiharde kopbal werd met een fantastische reflex over het doel getikt door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. Berkum wist zich vervolgens wel wat onder de druk van ONS uit te werken maar maakte het keeper Ale Geert de Vries voor rust toch niet echt lastig.

Direct na de hervatting leek ONS het karwei met een snelle openingsgoal te gaan klaren. Een vrije trap van Roosenburg werd in de doelmond nét getoucheerd door Ale de Boer, waardoor diens inzet in de Zwolse goal verdween: 1-0. Berkum liet zich daardoor echter niet ontmoedigen en bleef, met aanvaller Arjen Westrik in de plaats van middenvelder Felix Hermsen, via snelle uitvallen op jacht naar de gelijkmaker. Daarbij was Pascal Diender in de 68e minuut bijna succesvol maar zijn kopbal ging van korte afstand over het ONS-doel. Een volgende Zwolse wissel zorgde daarna wél voor het gewenste effect. Spits Youp Kok stond pas enkele minuten in het veld toen hij de bal veroverde en zijn tegenstander op de rechterflank het nakijken gaf. De daarop volgende voorzet werd knap verlengd door collega-invaller Westrik en daarna stond de opnieuw goed meegekomen Diender op de juiste plek om de 1-1 binnen te tikken. ONS, dat met een overwinning de koppositie in de Hoofdklasse C over had kunnen nemen, probeerde in de slotfase de zege alsnog naar zich toe te trekken maar kwam niet verder dan een poging van Curty Gonzales die zijn inzet uit kansrijke positie voorlangs naast het Berkum-doel zag verdwijnen. Na vier overwinningen bleef Berkum daarmee voor de vijfde keer op rij ongeslagen en omdat de concurrenten in de onderste regionen van de ranglijst punten morsten deed de selectie van Ten Berge prima zaken in de strijd om lijfsbehoud. Bovendien bleef Berkum op de gedeelde eerste plaats in de strijd om de derde periode.

Artikel delen:

Reageer