WVF onderuit tegen Go Ahead Kampen

Zwolle – Op zaterdagmiddag 14 april bracht de uitwedstrijd in Kampen weinig voor de supporters van WVF.  Waar de gastheren een prachtige serie van 10 overwinningen neer hadden gezet  pakt WVF geen punten. 

Na een rustig begin werd al snel duidelijk dat Go Ahead meer aspiraties had vanmiddag. Goed combinerend werd geleidelijk druk gezet op  onze verdediging. WVF was maar spaarzaam in staat een goede aanval op te zetten. Toch had de thuisclub in de eerste helft de hulp nodig van onze verdediging. In de 20e minuut profiteerde Jurrian Zandbergen van slecht uitverdedigen en knalde de bal in het doel 1-0. Direct daarna kwam de eerste en feitelijk de enige kans voor Saba Gwedelidze uit een vrije trap van Jakko Skot. Hij wist de bal echter niet voldoende te raken.  In de 25e minuut schutterde onze verdediging opmerkelijk en waar iedereen de bal miste wist Kevin Smit de 2-0 aan te tekenen. Hier bleef het bij voor de thuisclub ondanks een schot op de lat en enkele keren net naast het doel. Björn Rellum kreeg nog een kleine kans maar zijn inzet was te zwak.

In de tweede helft onder leiding van scheidsrechter Koolwijk leek het dat Go Ahead de teugels wat liet vieren en kreeg WVF wat meer van het spel.  Timon Beimers en Björn Rellum kwamen tot enkele kansen maar deze leverden geen rendement op. De thuisclub herpakte zich geleidelijk en werd weer gevaarlijker.. Mike te Wiele moest in de 61e minuut nog al zijn klasse aanwenden. Opvallend was daarna dat hij de bal liet vallen zonder verdere consequenties. René Dorgelo en Jeroen van Brummen ontvingen nog geel. Waar een aansluitingstreffer er niet kwam wist de gastheren nog wel te scoren. Nu geheel op eigen kracht: een prachtige kopbal van Jeroen van de Bosch 3-0 en op slag van tijd een pegel van Yoshua van Marle die Mike te machtig was 4-0. Dit betekende direct de eindstand. Een zure constatering dat er de laatste weken slechts 1 punt werd behaald. Gelukkig staan we veilig maar wel zuur als het seizoen nu als een nachtkaars zou uitgaan, Misschien volgende week thuis tegen DTS een lekkere pot met mogelijk een positief resultaat.

Artikel delen:

Reageer