Squash Zwolle weer landskampioen

Zwolle – Vrijdagavond heeft Zwolle in Rotterdam een zeer spannende halve finale gewonnen. Bondscoach Lucas Buit zette de gasten uit Zwolle op voorsprong met een zwaarbevochten zege (4-11, 11-5, 16-14, 8-11, 11-8) op clubicoon Stephen Cooke, waarna de Engelse wereldtopper Peter Barker de thuisploeg weer op gelijke hoogte bracht door Simon Rösner (Duitsland) met 11-8, 11-6, 11-7 te verslaan.

In het beslissende derde duel was de Zwolse Nieuw-Zeelander Kashif Shuja met 7-11, 11-6, 11-6, 11-7 te sterk voor routinier Derek Ryan uit Ierland. Direct werd zaterdag j.l. de finale gespeeld tegen HSRC / Den Haag In de eindstrijd versloegen de Zwollenaren zaterdagmiddag Rabobank / HSRC De Diepput. Na twee duels was het pleit reeds beslecht. Lucas Buit zette Squash Zwolle op voorsprong door in de openingswedstrijd te winnen van David Kandra. De 44-jarige herenbondscoach had weinig last van de marathonpartij die hij gisterenavond speelde tegen Stephen Cooke en domineerde gelijk vanaf het begin het midden van de baan tegen de jonge Duitser. De routinier speelde daarbij vrijwel foutloos en stapte dan ook logischerwijs binnen een half uurtje als winnaar van de baan: 11-4, 11-8, 11-5. Het tweede duel ging vervolgens tussen zevenvoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema (HSRC De Diepput) en meervoudig Duits kampioen Simon Rösner (Squash Zwolle). Beide spelers behoren tot de mondiale top-20 en speelden eerder deze week nog een belangrijk internationaal squashtoernooi in Egypte. Anjema begon furieus aan het duel met zijn Duitse opponent, maar moest de bliksemstart bekopen met een inzinking in game twee en drie. Het vierde bedrijf trok hij vervolgens met prachtig aanvallend squash naar zich toe, waardoor de Haagse toeschouwers er weer in begonnen te geloven.

In de vijfde en beslissende game was de tank bij Anjema echter leeg, waardoor Rösner al na twee partijen de titel voor Squash Zwolle veilig stelde: 11-4, 6-11, 5-11, 11-6, 3-11. Door de zeges van Buit en Rösner hoefde de derde Zwolle-speler, Kashif Shuja, niet meer in actie te komen. Net als zijn beoogde tegenstander Sebastiaan Weenink kon hij zijn trainingspak aanhouden.

Voor Squash Zwolle is het al weer de vijfde keer deze eeuw dat het de landstitel veroverde in de SBN-Eredivisie. Eerder waren de Zwollenaren in 2000, 2001, 2002 en 2004 de beste van Nederland.

Squash Zwolle bedankt de support groep welke in Adam aanwezig waren o.a. Karel, Mark, Thony, Ilse, Jasper, Tjeu, Henrico, Anthony.

Artikel delen:

Reageer