Deel Stadshagen typeert wijk als doolhof

De fietsveiligheid van de Zwolse wijk Stadshagen moet verbeterd worden. Dat concludeert wethouder Cnossen naar aanleiding van een informatie-avond over de verkeerssituatie in de Zwolse nieuwbouwwijk.

Stadshagen profileert zich met een verkeersluw centrum en het geleiden van gemotoriseerd verkeer om de wijk heen. Tijdens de avond bleek dat de verkeerssituatie de bevolking van de wijk in twee groepen verdeelt. Voorstanders van de huidige situatie prijzen de woonrust en fietsvriendelijkheid, tegenstanders hekelen het lange omrijden voor auto’s en typeren de wijk als doolhof.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Ik ben het met beide groepen eens. Gelukkig heb ik van het doolhofgedoe zelf maar weinig last maar zie de ellende wel. M’n woonrust zou ik graag behouden maar het lijkt me zeer re?«el om toch het doolhofgedoe een stuk terug te dringen door een fatsoenlijke noord-zuid-verbinding binnen Stadshagen aan te brengen.

  Onlangs was ik voor het huis bezig. Er stopte een auto met 2 gozers erin die elders in Stadshagen moesten zijn. Ik heb even flink achter de oren gekrabt hoe ik ze het best er naartoe kon sturen…. met m’n fietsie is het makkelijk maar met de auto is het wel andere koek. Uiteindelijk heb ik besloten om ze onder de parkeergarage door te sturen, dat was het meest voordehandliggend.


  ⚠️ Meld

 2. idd het is zeer moeilijk mensen door het doolhof te loodsen. De parkeergarage-route wordt ook zsm ontmoedigd door de gemeente.
  Was er gister bij en de hele gang van zaken heeft mij echter doen besluiten me niet aan te melden voor een klankbordgroep. Zie oa de reactie van verkeerswethouder Janco Cnossen: “Het is niet eerlijk te constateren dat het hele verkeerssysteem in de wijk weer op de kop kan, zonder te vertellen dat dit technisch heel moeilijk is en bovendien consequenties heeft voor andere bewoners.” Ook af en toe een arrogante reactie vanachter de tafel, motiveerde niet echt om tot klankbord te fungeren. Ondanks aansporingen van die jongen van De Heer (?) en William Dogger. Hoop dat de politiek nog wat kan bereiken…..  ⚠️ Meld

 3. Ik vind de fietsvoorzieningen hier best wel puik eigenlijk. Weinig over te klagen.
  Buiten het feit dat er geen N-Z verbinding is, is het stratenplan hier ook niet logisch. Toen ik hier kwam wonen heb ik me ook rot gezocht.


  ⚠️ Meld

 4. Mag je een wijk van-de-grond-af-aan ontwerpen/bouwen, snappen ze nog niet hoe dat moet.
  Heb je wel eens een nieuwbouwwijk van de laatste 20 jaar gezien waar je je niet rot zoekt?


  ⚠️ Meld

Reageer