Vier mannen aangehouden na verdacht gedrag

Zwolle – Op zondagochtend 15 april rond 04.55 uur werden op de Nieuwleusenerdijk vier mannen van 20 en 23 jaar uit Litouwen aangehouden. 

 

De vier liepen kort ervoor over de Nieuwleusenerdijk gedroegen zich verdacht. Toen ze even later door politiemedewerkers rijdend in een auto werden gespot ging de auto er met verhoogde snelheid vandoor. De bestuurder parkeerde kort hierna zijn auto bij een bouwterrein aan dezelfde straat. Achter de auto werd een sporttas met daarin inbouw apparatuur (autoradio/navigatie) en drie schroevendraaiers aangetroffen. De mannen werden ingesloten op het bureau. Naar de tas en de inhoud wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik bulk ook van de navigatieapparatuur en technische apparaten in de auto. Dat gebruiken we ook om te touren (ook in Canada was dat erg handig!)
  Vreemden hebben daar met hun tengels van af te blijven!

  Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar:
  1: Ik laat mijn navigatie enz niet in de auto liggen. Enkel de ingebouwde navigatie laat ik zitten
  2: Hoewel deze mensen zich verdacht gedroegen is er volgens mij geen enkele zaak tegen ze! Volgens mij is het in Nederland nog steeds niet verboden om electronica en schroevendraaiers in een auto te hebben.

  Echte boeven moet je aanpakken, maar gelukkig kunnen in Nederland mensen niet uitgezet worden puur op basis van "verdacht gedrag".

  Wel vind ik dat uitlokking moet kunnen. Maar dat is een hele andere discussie.

Reageer