Oudste inwoonster van Zwolle wordt 104

Zwolle – Mevrouw L.M. Hamelink hoopt op woensdag 18 april 2012 haar 104e verjaardag te vieren. Mevrouw Hamelink is op dit moment de oudste inwoonster van Zwolle. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht mevrouw Hamelink zondagmiddag een bezoek in haar woning aan de Esdoornstraat om haar te feliciteren. Als cadeau kreeg mevrouw een moiie keramieken schaal van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis, opgemaakt met bonbons.

15-04-2012_mevr_hamelink_104_jaar_de_esdoorn_02.jpg

Leentje Marina Hamelink werd geboren op 18 april 1908 te Vierlingsbeek. Zij is nooit getrouwd geweest en heeft geen eigen kinderen, wel heeft ze drie neven en nichten en vier achterneven en nichten. Zij is in haar werkzame leven altijd verpleegkundige geweest en is in het jaar 1947 afgereisd naar Indonesië om daar haar vak uit te oefenen. Ze is daar ruim twee jaar geweest en keerde daarna terug naar Utrecht. In Utrecht kocht ze al snel een verpleegstersflat/appartement aan de Rauwenhofflaan waar ze zo’n 40 jaar in heeft gewoond. Vanaf het moment dat ze niet meer zelfstandig kon wonen is ze naar de Esdoornflat in Zwolle verhuisd.

15-04-2012_mevr_hamelink_104_jaar_de_esdoorn_01.jpg

Haar hobby’s waren: reizen, wandelen, handwerken, puzzelen en muziek. Vooral het maken van bergwandelingen heeft ze bijzonder graag gedaan. Als we nu herinneringen ophalen ziet ze zo de bergen en de sneeuw voor zich. Klassieke muziek en het vieren van al haar verjaardagen met de familie maakt haar nog steeds blij.

 

Haar huidige gezondheid is nog uitstekend.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer