Blue Hawks opent seizoen met overwinning

Zwolle – Het heren honkbalteam heeft het nieuwe seizoen voor Blue Hawks vandaag met een overwinning officieel geopend. De Zwolse ploeg was met overtuigende cijfers te sterk voor Drachten Diamonds: 17-5. Voorafgaand aan de wedstrijd gooide Sanne Winkler, consulent Verenigingssupport bij SportService Zwolle, de ceremoniële eerste bal.

wlz2.jpg
Sanne Winkler, van SportService Zwolle, gooit de ceremoniële eerste bal van het seizoen…

Met een knappe pitch gaf Winkler daarmee officieel het startsein voor het nieuwe seizoen. De afgelopen wintermaanden heeft zij met Blue Hawks gewerkt aan een nieuwe organisatiestructuur om een gezonde basis voor de club neer te zetten. Als dank ontving zij van het bestuur na het gooien van de eerste bal een fles wijn en een cap van Blue Hawks. Ook mocht zij de bal, met het jubileumlogo in verband met het 100-jarig bestaan van de KNBSB, houden.

wlz1.jpg

Het seizoen was een dag eerder al begonnen met een dubbele overwinning voor het jongste jeugdteam van Blue Hawks en een verliespartij voor de aspiranten. Het heren honkbalteam voegde daar zondagmiddag nog een overwinning aan toe.

Toeschouwers

Ondanks de voor een honkbalwedstrijd nog veel te lage temperatuur, hadden toch circa zestig toeschouwers de weg naar het honkbalveld in Holtenbroek weten te vinden.
Zij zagen Blue Hawks bij zijn terugkeer in de 4e Klasse A, waar de Zwolse ploeg in 2010 kampioen was geworden, uiteindelijk met 17-5 winnen van Drachten Diamonds. Dit team startte een jaar geleden nog twee klasses hoger in de 2e Klasse.

Al direct in de eerste inning leek de Zwolse thuisploeg een lastige wedstrijd te krijgen. De ervaren pitcher Jason Kollen moest enkele rake klappen incasseren, waardoor Blue Hawks op een snelle 0-4 achterstand kwam. Al in de beginfase herpakte Blue Hawks zich echter en nam de Zwolse ploeg de leiding in de wedstrijd over. Het hoogtepunt daarbij was de tweede inning, waarin Blue Hawks maar liefst elfmaal scoorde en zo de basis legde voor de overwinning.

Artikel delen:

Reageer