Rugbyclub Zwolle verliest halve finale beker van Almelo

Zwolle – De koude wind op het Zwolse rugbyveld deed afgelopen zondag eer aan de bijnaam van de Zwollenaren tijdens de halve finale van de nationale bekercompetitie. Meer eer kwam  de heren I van rugbyclub Zwolle echter niet toe. Het eerste mannenteam van rugbyclub Big Bulls uit Almelo heeft de Blauwvingers namelijk in eigen huis verslagen met 5-15.

De halve finale van de nationale bekercompetitie vond plaats in sportpark De Marslanden, waar de heren van rugbyclub Zwolle twee weken eerder de Pink Panthers II uit Driebergen overtuigend versloegen tijdens de kwartfinale. De toon voor de halve finale was gezet, maar dat gold ook voor de rugbyclub uit Almelo. De Twentse Big Bulls waren al hoger geëindigd dan de Zwollenaren in de competitie van de derde klasse NoordOost. En hoewel het Zwolse team de vorige wedstrijd tegen Almelo wel won, lukte het de heren deze keer niet de Bulls te overtreffen.


De Twentenaren waren gedurende de eerste helft overduidelijk feller dan de Blauwvingers en hadden zowel qua spel als qua punten overwicht. Al na tien minuten wist Big Bull Tammo Fraatz de eerste try te drukken en niet veel later stond Almelo voor met vijftien punten door twee tries, een conversie en een penalty. De druk van de halve finale leek de Zwollenaren parten te spelen. De heren speelden regelmatig tegen de tryline aan, maar misten veel kansen. “We speelden te afwachtend en hadden tijd nodig om te wennen”, zegt de Zwolse coach Eddy Dekker dan ook. 

Na de rust leken de Blauwvingers gewend te zijn en namen ze de wedstrijd over. Jos Ottens drukte na een line-out en een scrum de eerste try voor Zwolle.  Vijf punten waren binnen, maar de conversie werd gemist. Een reeks andere kansen wisten de Zwollenaren ook niet te benutten. Ondanks dat het team wederom lange tijd tegen de tryline aanspeelde, behaalde het geen punten meer. “Onze jongens hadden overwicht in de tweede helft, maar waren ook onrustig. Ze maakten teveel foutjes”, zegt coach Eddy Dekker. Arjan Scheve, ‘de man’ van de vorige wedstrijd van de Zwolse club, beaamt dit: “We misten de finesse, waardoor we de schade niet in konden halen.”

De Almelose angel in het spel was de ‘man of the match’ Peter Maas. De Big Bull was de Blauwvingers tot last door pijlsnel te zijn en veel te kicken. Hoewel de Bulls na de rust geen punten meer wisten te scoren, waren de vijftien punten uit de eerste helft ruim voldoende voor een overwinning. Daarmee grijpen de Zwollenaren naast de finale van aanstaande zaterdag in het Nationale Rugby Centrum in Amsterdam. Verslagen staan de Zwolse heren op het veld. Een enkeling met vochtige ogen. “Kom, we gaan het verwerken aan de tap”, klinkt uit het team.

Artikel delen:

Reageer