Opening Creatieve Werkplaats aan de Esdoornstraat

Zwolle – De Creatieve Werkplaats aan de Esdoornstraat in Zwolle wordt tijdens de week van de Verbinding op 19 april feestelijk geopend door Burgemeester en Wethouders. Na ongeveer een jaar van voorbereiden en ontwikkelen heeft een fantastisch plan vorm gekregen. Met de opening van de Creatieve Werkplaats  wordt een krachtig  begin gemaakt van  de Creatieve Coöperatie: de spil waaromheen tal van creatieve initiatieven in het gebouw draaien.

De Creatieve Coöperatie is een plek van waarde en verbinding voor professionals, waaronder zzp’ers, starters en studenten. Zij krijgen vanuit het werkveld van de Creatieve Industrie en het Creatieve Vakmanschap de gelegenheid om zich te ontwikkelen vanuit een broedplaats concept. Dit kan door ruimte te huren of door in een abonnementsvorm gebruik te maken van diensten, zoals facilitaire diensten, communicatiediensten etc. De Creatieve Werkplaats is een onderdeel van de Creatieve Coöperatie.

In de Creatieve Werkplaats krijgen vakmensen de mogelijkheid om gebruik te maken van een houtwerkplaats, een werkplaats afwerking en een vrije werkplaats om hun ontwerpen en producten te realiseren. De accommodatie aan de Esdoornstraat, die voorheen als onderwijslocatie van Cibap vakschool voor verbeelding werd gebruikt, krijgt hiermee een andere, interessante herbestemming. Behalve stadswerkplaatsen biedt de Creatieve Coöperatie onderdak aan horeca, kinderopvang, werk- en ontmoetingsruimten voor werkers in de creatieve industrie en voor vele andere ideeën die passen bij het doel om creatieve initiatieven te verbinden.Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens het open huis op donderdag en vrijdag 19 en 20 april van 14.00 tot 19.00 uur en op zaterdag 21 april van 10.00 tot 14.00 uur. Voor meer informatie www.creatievecooperatiezwolle.nl

Artikel delen: