'Loodzwaar' naar halve finale Hip Hop Hard

Zwolle – Op zaterdag 14 april en zondag 15 april vonden in Popfront Zwolle de voorrondes plaats van de Zwolse editie van Hip Hop Hard. Van de 18 deelnemende acts mochten er uiteindelijk slechts drie door naar de halve finale.

winnaars_voorronde_hiphophard.jpg

De uitslag lag heel dicht bij elkaar, maar uiteindelijk zijn het ‘De Alliantie’ uit Hattem, ‘Loodzwaar’ uit Zwolle en ‘De Pioniers’ uit Nijverdal die Zwolle mogen representen in de halve finale op 8 juni in Hedon! Hier zullen zij het opnemen tegen de halve finalisten uit Apeldoorn, Deventer, Nijmegen, Arnhem en Enschede. Met 18 acts was Zwolle de stad met de meeste aanmeldingen voor Hip Hop Hard. Juryleden Freez (Fakkelteitgroep), Dries Bijlsma (Fakkelteitgroep) en Manu (Raen Music) hadden dan ook een flinke dosis aanstormend talent om uit te kiezen. Maar zij konden uiteindelijk niet om de show van de Pioniers, Loodzwaar en de Alliantie heen!

Ook de andere talenten bleven niet onopgemerkt door de jury. De jonge deelnemers ‘Gekke Swag Boys’, ‘Costa del Swoll’ en ‘Fresh2Fresh’ werden genoemd vanwege hun potentie. Veel acts hebben het zeker in zich, maar kregen het advies om zich nog iets verder te ontwikkeling en coaching te volgen bij New Arts Zwolle. Zo starten er vanaf 24 april workshops Rap & Beatcreating, waarbij beginnende acts in 6 workshops werken aan een track voor de New Arts Zwolle mixtape.

Hip Hop Hard
Hip Hop Hard is een hiphop competitie voor jong talent, georganiseerd door Powered by New Arts. In de zes Oostelijke steden van Nederland worden voorrondes gehouden waaruit talenten voortkomen die meedingen naar een hoofdprijs van 1000 euro. De halve finale is op 8 juni in poppodium Hedon en op 7 juli is de grote finale in het Metropool in Hengelo. Meer informatie over Hip Hop Hard is te vinden op www.hiphophard.nl New Arts Zwolle
New Arts Zwolle is onderdeel van Kunstencentrum Muzerie en organiseert coaching en talentontwikkelings projecten voor jongeren in Zwolle. Kijk op www.newartszwolle.nl voor alle activiteiten, workshops en projecten.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer